Česká golfová federace

Aktuality

Víkend Czech Masters bude na Albatrossu bez českých golfistů

Víkend Czech Masters bude na Albatrossu bez českých golfistů

Petr Halaburda, Pátek 16. srpna 2019

Třináct českých golfistů bylo na startu 6. ročníku D+D REAL Czech Masters na Albatrossu, ale o víkendu se bude hrát bez nich. Cutem (-3) neprošel potřetí za sebou žádný z profesionálů ani amatérů, Stanislav Matuš o postup přišel na posledních třech jamkách. V čele je Edoardo Molinari (-12).

Den českých nadějí. Tak je možné nazvat tradičně páteční program na českém turnaji ze série European Tour. Sázky na to, že se o víkendu bude fandit českým barvám, však letos radost nepřinesly. Postupně se snižovala možnost českého úspěchu, šance měl velké především Stanislav Matuš, který byl ještě tři jamky před koncem v postupovém pořadí na správně straně leaderboardu na skóre -3.

Pak ale přišla náročná 16. jamka a míč v trestné oblasti, v tomto případě ve vodě za greenem. Bogey na osmnáctce vzalo Matušovi i titul nejlepšího českého hráče v turnaji, kterým se nakonec stal amatérský reprezentant Jakub Bareš.

Matuš přiznal, že postup mu vzal zvedající se adrenalin. „Vzal jsem přesně hůl na těch 140 metrů, jenže přepálil jsem jamku o patnáct metrů. Měl jsem zde ze své hry poměrně dobré pocity, ale mám nové zkušenosti, snad je dokážu prodat v dalších turnajích sezóny,“ uvedl vyrovnaně český profesionál, na jehož postup se nejvíce spoléhalo.

Dobře vykročili dnes k postupu i další hráči: Jan Cafourek byl po sedmi jamkách už na denním skóre -3 a mohl začít živit naději, o kterou ho ale nejspíše připravilo bogey na 14. jamce a následný neproměněný metrový putt do birdie o jamku později. Ani birdie na šestnáctce ho už na nohy nepostavilo a skončil na skóre +1. Také Aleš Kořínek statečně bojoval, ale střídal lepší chvíle se slabšími a bylo po nadějích. A podobné příběhy přinášela i hra dalších českých hráčů.

Mezi zahraničními hráči vypadla ze hry velká jména. Ernie Els zopakoval čtvrteční výsledek (+1), což bylo na cut málo, dál nejde ani Lee Westwood (celkem +1). Ale hvězdy o víkendu chybět nebudou – dál jdou totiž Padraig Harrington i Thomas Björn.

Na boj jsou ale nutné ještě mnohem lepší výsledky. V čele je po dvou vyrovnaných kolech (66+66) Edoardo Molinari z Itálie, který má na čele výsledkové listiny náskok dvou ran před Belgičanem Thomasem Pietersem (67+67), vítězem Czech Masters z roku 2015.

LEADERBOARD

FOTO Relmost/Ladislav Adámek

Datum: Pátek 16. srpna 2019
Všechny články autora

Související články

Výborný český rozjezd na Czech Masters: Lieser ...
Výborný český rozjezd na Czech Masters: Lieser ...

19.08.2021 | Hned na úvod Czech Masters na Albatrossu byl vidět skvělý golf a výborné výsledky českých golfistů potěšily spousty diváků. Nadšení vyvolával především flight, v kterém šli lídr Henrik Stenson (-5), Pádraig Harrington (-2) a také Ondřej Lieser (-4), který dělí třetí místo.

Přijďte na skvělý golf a fandit českým hráčům
Přijďte na skvělý golf a fandit českým hráčům

18.08.2021 | Čtyři dny plné skvělých golfových ran, dramatických soubojů a hvězdných hráčů. To vše slibuje čtyřdenní program D+D REAL Czech Masters, který začíná ve čtvrtek ráno na Albatrossu. Především v úvodních dvou dnech bude také možnost sledovat, v jakém rozpoložení je česká špička.

Šestnáct Čechů si zahraje Czech Masters na Al ...
Šestnáct Čechů si zahraje Czech Masters na Al ...

17.08.2021 | Šestnáct českých golfistů se představí na turnaji D+D REAL Czech Masters, které startuje ve čtvrtek v Golf Resortu Albatross. Dvanáct profesionálů v čele s Ondřejem Lieserem doplní čtveřice amatérů včetně Matěje Bači, který obdržel kartu za svůj výkon na víkendovém Czech Open v Berouně.

Czech Masters: Tři Češi ve hře o finálový víkend
Czech Masters: Tři Češi ve hře o finálový víkend

15.08.2019 | Tři Češi jsou reálně ve hře o postup do finálových kol turnaje D+D REAL Czech Masters ze série European Tour, který dnes odstartoval v Golf Resortu Albatross. Nejlépe si vedli amatér Jakub Bareš a profesionál Aleš Kořínek (oba 70). Pod parem hřiště dokončil také Stanislav Matuš (71).

Hvězdy Czech Masters: Počasí nachystalo jiné hřiště ...
Hvězdy Czech Masters: Počasí nachystalo jiné hřiště ...

13.08.2019 | Před rokem bylo během Czech Masters hřiště Albatross vyprahlé, letos díky opakovanému dešti od počátku srpna výrazně změnilo svoji tvář. Shodli se na tom startující špičkoví hráči, které se dnes představili na tiskové konferenci v centru Prahy. ...

Challenge Tour, Adamstal: Matuš, Kořínek a Bareš ...
Challenge Tour, Adamstal: Matuš, Kořínek a Bareš ...

15.07.2021 | Třetina z devíti českých golfistů startujících na turnaji Challenge Tour v rakouském Adamstalu je po úvodním kole nad předpokládanou hranicí cutu. Nejlépe odstartovali Stanislav Matuš, Aleš Kořínek (oba -2) a Jakub Bareš (-1), po divokém kole má blízko do víkendových kol také Šimon Zach (even).

Tři Češi prošli cutem na Kaskáda Golf Challenge
Tři Češi prošli cutem na Kaskáda Golf Challenge

02.07.2021 | Do víkendových kol turnaje Kaskáda Golf Challenge ze série Challenge Tour se probojovali tři Češi. Nejlépe si vede Stanislav Matuš na děleném pátém místě. Cutem prošli také Jan Cafourek a Šimon Zach. Ve vedení je Němec Marcel Schneider. ...

Elita mladých profesionálů v bublině na Kunětické ...
Elita mladých profesionálů v bublině na Kunětické ...

02.06.2021 | Za normálních okolností by to byl svátek minimálně pro golfové nadšence ze širokého okolí, ale letošní turnaj ze série Challenge Tour na Kunětické Hoře bude bez divácké podpory. Dají se očekávat skvělé výkony, vytáhnout se bude chtít i patnáct Čechů, ale fanoušci na hřiště dorazit nemohou.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde