Česká golfová federace

Aktuality

Letošními mistry ČR smíšených družstev do 16 let se stali hráči z G&CC Svobodné Hamry

Letošními mistry ČR smíšených družstev do 16 let se stali hráči z G&CC Svobodné Hamry

Klára Kuchařová, Pátek 16. srpna 2019

Velkým překvapením je vítězný tým MČR smíšených družstev do 16 let - Poháru klubů. Hráči z G&CC Svobodné Hamry dnes zdolali své soupeře z GC Hodkovičky, na třetím místě se umístilo družstvo z GC Brno.

Naprosto nečekanou, ale o to zaslouženější jízdu při Mistrovství ČR smíšených družstev mládeže do 16 let předvedl v Beřovicích mládežnický tým z Golf & Country Clubu Svobodné Hamry. Jeho golfisté  porazili výsledkem 4,5:2,5 favorizovaný Golf Club Hodkovičky a potvrdili, že jamková hra často staví na hlavu papírové předpoklady.

Jak se zápas vyvíjel? Oba ranní foursomy skončily na patnácté jamce a týmy si připisovaly po jednom bodu. Do odpoledních singlů se tak šlo opět od nuly, ovšem Svobodné Hamry nedaly Hodkovičkám šanci. Bod z prvního singlu putoval na Vysočinu již na čtrnácté jamce, další na šestnáctce. Další tři zápasy dospěly až na osmnáctku, kde jeden vyhrály Hodkovičky, druhý Svobodné Hamry a třetí skončil nerozhodně. V součtu to znamená výhru Svobodných Hamrů o dva body.

Třetí místo si vybojovali hráči z GC Brno, když zvítězili nad GC Kunětická Hora stejným výsledkem 4,5:2,5. Také ranní foursomy skončily poměrem 1:1 a v odpoledních singlech měli navrch Brněnští - tři z pěti zápasů vyhráli, jeden neměl vítěze a jeden si vybojovali hráči z Kunětické Hory.

Na pátém místě se umístil Beskydský Golfový Klub, který sice svůj foursome prohrál, ale pak výsledek otočil a připsal si body ze všech dvouher, porazil Albatross Golf Club Praha 4:1. Sedmé místo patří jednomu z favoritů šampionátu Greensgate Golf Clubu, jehož hráči si poradili s Golf Clubem Mstětice (3:2).

Čtyřdenní boje přinesly skvělé sportovní souboje. "Letošní šampionát proběhl naprosto skvěle bez jakýchkoliv problémů. Všechny týmy bojovaly až do samého konce a mohli jsme vidět opravdu skvělé bitvy," shrnul letošní mistrovství hlavní rozhodčí Víťa Štrouf"Vítězové do toho dali opravdu vše, jejich týmový duch byl dost možná největší ze všech."

A neopomněl ohodnotit výborné odmínky, které družstva v Beřovicích měly."Pohár klubů hodnotím  pozitivně, ale kromě skvělého golfu jsme měli i dobře připravené hřiště - klubové zázemí bylo na jedničku, moc hezky se o nás tady starali," vysekl Štrouf poklonu středočeskému resortu.

Celkové výsledky

Zápisy utkání

FOTOGALERIE Zdeňka Sluky

 

Datum: Pátek 16. srpna 2019
Všechny články autora

Související články

Rekapitulace finalistů MČR družstev do 14, 16 ...
Rekapitulace finalistů MČR družstev do 14, 16 ...

29.07.2019 | Minulý týden byly završeny kvalifikace, které rozhodly o účastnících závěrečných bojů mistrovství ČR v kategoriích smíšených družstev do 14 a 16 let, družstev chlapců a dívek do 18 let. Finále se budou hrát v Beřovicích a v Čeladné.

Juniorské mládí na Karlštejně předvádí skvělé ...
Juniorské mládí na Karlštejně předvádí skvělé ...

18.07.2019 | Ve třech ze čtyř kategorií na Mezinárodním mistrovství ČR na Karlštejně jsou ve vedení či spoluvedení domácí hráči a hráčky. Nejnižší kolo dne předvedla juniorka Tereza Koželuhová (68), pod 70 ran se dostali rovněž dorostenci Václav Tichý a Petr Hrubý i juniorka Anika Bolčíková (všichni 69).

Mistrovství ČR družstev chlapců do 18 let ovládl ...
Mistrovství ČR družstev chlapců do 18 let ovládl ...

24.09.2023 | Poslední letošní finále družstev se odehrálo na hřišti Svobodné Hamry. Na Mistrovství ČR družstev chlapců do 18 let zvítězili hráči z Albatross Golf Clubu Praha, kteří si ve finálovém boji poradili se zástupci RGA Greensgate.

Češi vezou ze Slovinska zlato a stříbro
Češi vezou ze Slovinska zlato a stříbro

23.04.2022 | Dvě cenné medaile vezou ze Slovinska čeští mladí golfisté z 8. European Olympic Hopes Trophy ve Slovinsku. Chlapecký tým prohrál těsně souboj o zlato, dívky svoji soutěž naprosto ovládly.

Mladí reprezentanti na EOHT znovu jasně vyhrávali
Mladí reprezentanti na EOHT znovu jasně vyhrávali

22.04.2022 | Dvě výhry nad italskými soupeři se stejným výsledkem 3:0. Také druhý den přinesl českým družstvům na European Olympic Hopes Trophy radost a klid před závěrečným hracím dnem.

Češi na EOHT zvládli úvodní den bez ztráty
Češi na EOHT zvládli úvodní den bez ztráty

21.04.2022 | Velmi vydařený den mají za sebou mladé české výběry startující v soutěži European Olympic Hopes Trophy, která odstartovala ve Slovinsku. Chlapecký i dívčí tým vyhrály proti Maďarsku i Slovensku, navíc v součtu prohrály jediný z dvanácti zápasů.

Liesera čeká další start, české trio hraje v  ...
Liesera čeká další start, české trio hraje v  ...

20.04.2022 | Bohatý program čeká na české golfisty v závěru týdne. Tři profesionálky startují v Austrálii, Ondřej Lieser bude hrát v rámci DP World Tour ve Španělsku a nejmladší české reprezentační výběry se představí na European Olympic Hopes Trophy ve Slovinsku.

Dorostenka roku se už nemůže dočkat nadcházející ...
Dorostenka roku se už nemůže dočkat nadcházející ...

27.12.2021 | Dorostenkou roku byla na Večeru českého golfu oceněna Barbora Bujáková. Není divu, že sezónu jak na horské dráze hodnotí nakonec pozitivně. Těší se z ocenění, které ještě před dvěma roky svým kolegyním v různých kategoriích tak trochu záviděla a přála si je jednou napodobit.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde