Česká golfová federace

Aktuality

O Pohár klubů se utkají Hodkovičky a Svobodné Hamry

O Pohár klubů se utkají Hodkovičky a Svobodné Hamry

Klára Kuchařová, Čtvrtek 15. srpna 2019

Známe týmy, které budou hrát v pátek o titul mistra ČR smíšených družstev do 16 let. V dnešních bojích o finále Poháru klubů byli úspěšní favorité z Hodkoviček a bojovníci ze Svobodných Hamrů. O bronz se utká Brno s Kunětickou Horou.

V Beřovicích se v pátek rozhodne o vítězích letošního Mistrovství ČR smíšených družstev do 16 let. V bojích o prvenství se proti sobě postaví favorizovaní hráči z Golf Clubu Hodkovičky a jako lvi bojující kadeti Golf & Country Club Svobodné Hamry

Hráči z Hodkoviček si dnes poradili s Kunětickou Horou, když už ranní foursomy s přehledem ovládli. Odpolední singly si pohlídali a celkem zvítězili poměrem 4,5:2,5.

Před začátkem šampionátu bychom nynější finalisty označili za překvapení, ale v přímém dění na hřišti není pochyb o tom, že místo ve finále si zaslouží také hráči ze Svobodných Hamrů. V duelu s Brnem se rozhodovalo odpoledne, kdy vyhráli čtyři zápasy z pěti a zapisovali výhru 5:2.

O páté místo si zahrají kadeti a kadetky z Albatross golf clubu Praha, kteří dnes porazili Greensgate Golf Club (3:2). Proti nim se postaví Beskydský Golfový Klub, který si poradil s hráči z Golf Clubu Mstětice (4:1).

V druhém koši mistrovství, tedy v zápasech o deváté až šestnácté místo, se vede týmům Golf Club Olomouc, který porazil Golf Club Hradec Králové (3:2) a Royal Golf Club Mariánské Lázně, který přehrál Golf Club Austerlitz (3:2).

Dva poražené týmy budou hrát spolu o 11.-12. místo, o 13. místo si zahrají pražské týmy Golf Club Praha Prague City Golf Club.

"Dnešní den se opravdu vydařil. Máme obrovskou radost z přístupu všech týmů a hráčů k zápasům, stejně tak z podpory kapitánů a rodičů," pochválil účastníky hlavní rozhodčí mistrovství Víťa Štrouf. "Všechna družstva se opravdu snaží ať jde o jakékoliv umístění - váží si toho, že se probojovali do finálové soutěže mistrovství ČR."

Ani po dohrání některé týmy z golfového režimu nevypadly - využily výhodnou vzdálenost Beřovic od Albatrossu a jely se podívat na turnaj D+D Real Czech Masters na své vzory.

Výsledky semifinále o 1.-8. místo

Pavouk 1.-8. místo

Výsledky semifinále o 9.-16. místo

Pavouk 9.-16. místo

FOTO www.gcbr.cz

 

 

Datum: Čtvrtek 15. srpna 2019
Všechny články autora

Související články

Češi vezou ze Slovinska zlato a stříbro
Češi vezou ze Slovinska zlato a stříbro

23.04.2022 | Dvě cenné medaile vezou ze Slovinska čeští mladí golfisté z 8. European Olympic Hopes Trophy ve Slovinsku. Chlapecký tým prohrál těsně souboj o zlato, dívky svoji soutěž naprosto ovládly.

Mladí reprezentanti na EOHT znovu jasně vyhrávali
Mladí reprezentanti na EOHT znovu jasně vyhrávali

22.04.2022 | Dvě výhry nad italskými soupeři se stejným výsledkem 3:0. Také druhý den přinesl českým družstvům na European Olympic Hopes Trophy radost a klid před závěrečným hracím dnem.

Češi na EOHT zvládli úvodní den bez ztráty
Češi na EOHT zvládli úvodní den bez ztráty

21.04.2022 | Velmi vydařený den mají za sebou mladé české výběry startující v soutěži European Olympic Hopes Trophy, která odstartovala ve Slovinsku. Chlapecký i dívčí tým vyhrály proti Maďarsku i Slovensku, navíc v součtu prohrály jediný z dvanácti zápasů.

Liesera čeká další start, české trio hraje v  ...
Liesera čeká další start, české trio hraje v  ...

20.04.2022 | Bohatý program čeká na české golfisty v závěru týdne. Tři profesionálky startují v Austrálii, Ondřej Lieser bude hrát v rámci DP World Tour ve Španělsku a nejmladší české reprezentační výběry se představí na European Olympic Hopes Trophy ve Slovinsku.

Dorostenka roku se už nemůže dočkat nadcházející ...
Dorostenka roku se už nemůže dočkat nadcházející ...

27.12.2021 | Dorostenkou roku byla na Večeru českého golfu oceněna Barbora Bujáková. Není divu, že sezónu jak na horské dráze hodnotí nakonec pozitivně. Těší se z ocenění, které ještě před dvěma roky svým kolegyním v různých kategoriích tak trochu záviděla a přála si je jednou napodobit.

Matěj Bača si letos plnil cíle
Matěj Bača si letos plnil cíle

22.12.2021 | Loni se stal kadetem roku, letos již soutěžil ve starší kategorii chlapců do 18 let a hned v ní kraloval. Dorostenec roku Matěj Bača má za sebou svou doposud nejúspěšnější sezónu, během které si poprvé zahrál tři veliké turnaje, které byly jeho cílem pro letošní rok.

Češi byli na Junior Evian Cupu pátí, tři hráči ...
Češi byli na Junior Evian Cupu pátí, tři hráči ...

23.09.2021 | Tři hráči ve svých kategoriích v elitní desítce, družstvo páté. Takové konečné výsledky veze z Amundi Junior Evian Cupu ve Francii smíšený tým českých starších žáků a žákyň. Z jednotlivců si v závěrečném kole vedl nejlépe Louis Klein (-1), což mu přineslo konečné osmé místo.

Češi jsou na Evian Cupu už pouhé dvě rány od bronzu
Češi jsou na Evian Cupu už pouhé dvě rány od bronzu

22.09.2021 | Pouhé dvě rány ztrácejí čeští golfisté věkové kategorie do 14 let, hrající The Amundi Evian Juniors Cup ve Francii, na třetí místo před finálovým kolem. Nejlépe si dnes vedl Matouš Zach, který náročné hřiště obešel v paru, což byl vůbec nejlepší výsledek dne.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde