Česká golfová federace

Aktuality

Závěr seniorského MMČR: Dzurenda proháněla šampiónku, muži bez medaile

Závěr seniorského MMČR: Dzurenda proháněla šampiónku, muži bez medaile

Petr Halaburda, Čtvrtek 15. srpna 2019

Také poslední den MMČR seniorů přinesl zajímavou podívanou. Ženskou šampiónkou se sice stala podle očekávání mistryně Evropy Macarena Campomanes, ale její pohodový náskok se otřásal v základech, protože domácí Anna Dzurenda (71 ran) dnes mocně její náskok stahovala. Čeští muži zůstali bez medaile.

Závěrečné kolo Czech International Senior Amateur Championship v Golf Resortu Karlovy Vary mělo přinést Macareně Campomanes (dnes 76) klidnou cestu za českým titulem, jenže česká zástupkyně Anna Dzurenda byla proti. Zahrála jednu ránu pod par a náskok devíti ran se tak stáhnul na pouhé tři. Ke změně však došlo na bronzové pozici, kde Blanka Dědečková vystřídala Evu Hlaváčkovou.

Také v mužích dosavadní lídr Mark Gardiner z USA svoje postavení udržel a po výsledku 70 ještě náskok navýšil. Na druhé místo ale poskočil švédský golfista Tomas Persson (72), který ukázal, že skvělý golf se dá hrát v každém věku - vyhrál totiž současně kategorii hráčů nad 65 let. Na třetím místě skončil další Švéd Uff Bergstrand, Češi medaili nezískali. Nejlépe skončil na šestém místě Petr Chajda, kterého třetí kolo (78) připravilo o stupně vítězů.

Ještě dvě medaile ale doma zůstaly – Vlasta Peterková vybojovala stříbro mezi ženami nad 65 let, třetí místo brala Kamila Pobudová. Ze zlata se radovala s náskokem sedmi ran Cornelia Fischer z Německa.

„Ani poslední den nebyl výrazně ničím narušen. Po poledni sice přišly přeháňky, ale na hru to významný vliv nemělo. Celý šampionát se organizačně vydařil, zahraniční výpravy si pobyt v Karlových Varech pochvalovaly a Švédové dokonce slíbili, že jejich letos dvanáctičlenná výprava bude za rok dvojnásobná,“ uvedl ředitelka mistrovství Maria Stilerová.

Za rok se uskuteční šampionát tradičně znovu v Karlových Varech v termínu od 11. do 13. srpna.

Konečné výsledky

FOTOGALERIE Annie Krčmářové

 

 

Datum: Čtvrtek 15. srpna 2019
Všechny články autora

Související články

Letošními mistry ČR smíšených družstev do 16 let ...
Letošními mistry ČR smíšených družstev do 16 let ...

16.08.2019 | Velkým překvapením je vítězný tým MČR smíšených družstev do 16 let - Poháru klubů. Hráči z G&CC Svobodné Hamry dnes zdolali své soupeře z GC Hodkovičky, na třetím místě se umístilo družstvo z GC Brno.

Seniorský šampionát na rány: Campomanes v trháku, ...
Seniorský šampionát na rány: Campomanes v trháku, ...

14.08.2019 | Výrazný posun k titulu mezinárodní mistryně České republiky udělala v druhém kole seniorského šampionátu španělská golfistka Macarena Campomanes. Úřadujíci mistryně Evropy má před finálovým kolem náskok osmi ran před Annou Dzurenda. Větší boj o titul se dá očekávat mezi muži.

Seniorský šampionát na rány: Češi se drží favorizova ...
Seniorský šampionát na rány: Češi se drží favorizova ...

13.08.2019 | Čeští senioři Anna Dzurenda, Jaroslav Sedlář a Jan Hofman vstoupili velmi dobře do Mezinárodního mistrovství ČR seniorů, které bylo dnes rozehráno v Karlových Varech. Dzurenda (77) je ve spoluvedení s favorizovanou Macarenou Campomanes ze Španělska, Sedlář i Hofman uhráli spoluvedoucí výsledek 74.

Letošními mistry ČR ve hře na rány se stali Hana ...
Letošními mistry ČR ve hře na rány se stali Hana ...

10.08.2019 | Na karlovarském hřišti dnes skončilo MMČR na rány. Novými mistry se po skvělých závěrečných kolech stali Hana Ryšková a v mužské rozehrávce si skvělým chip-inem do eaglu zlato zajistil Němec Leon Breimer...

Rekapitulace finalistů MČR družstev do 14, 16 ...
Rekapitulace finalistů MČR družstev do 14, 16 ...

29.07.2019 | Minulý týden byly završeny kvalifikace, které rozhodly o účastnících závěrečných bojů mistrovství ČR v kategoriích smíšených družstev do 14 a 16 let, družstev chlapců a dívek do 18 let. Finále se budou hrát v Beřovicích a v Čeladné.

Amatérskými mistry ČR mezi Midy se stali Silvie ...
Amatérskými mistry ČR mezi Midy se stali Silvie ...

20.07.2019 | Stylem start-cíl si pro tituly z Mezinárodního mistrovství ČR v kategorii MID došli Silvie Dittertová a Petr Chajda. Třídenní boje dnes byly zakončeny v Golf Resortu Panorama.

Juniorské mládí na Karlštejně předvádí skvělé ...
Juniorské mládí na Karlštejně předvádí skvělé ...

18.07.2019 | Ve třech ze čtyř kategorií na Mezinárodním mistrovství ČR na Karlštejně jsou ve vedení či spoluvedení domácí hráči a hráčky. Nejnižší kolo dne předvedla juniorka Tereza Koželuhová (68), pod 70 ran se dostali rovněž dorostenci Václav Tichý a Petr Hrubý i juniorka Anika Bolčíková (všichni 69).

Mistry ve hře na jamky jsou Zapletal a Bolčíková
Mistry ve hře na jamky jsou Zapletal a Bolčíková

02.06.2019 | Mezinárodní mistrovství ČR na jamky zná své vítěze. Po třídenních bojích ve Slavkově se radovali Matyáš Zapletal a Slovenka Anika Bolčíková. Na druhém místě se umístili Sofia Seldemirova s Jakubem Barešem a třetí místo brali Laila Hrindová a Cedric Otten.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde