Česká golfová federace

Aktuality

Na Karlštejn dorazí rozjeté zahraniční profesionálky

Na Karlštejn dorazí rozjeté zahraniční profesionálky

redakce, Středa 14. srpna 2019

Pět Češek a také řada zahraničních profesionálek s čerstvými úspěchy na kontě přijede bojovat o prize-money na turnaj Tipsport Czech Ladies Open, který se bude hrát v příštím týdnu v Golf Resortu Karlštejn. Vyplývá to z uzavřeného entry listu sérií LETAS a LET.

Pět českých profesionálek

České profesionální zastoupení bude čítat méně jmen, než v případě amatérek, kterých bude hrát dvanáct. Promotér turnaje udělil karty pěti hráčkám.

I Kateřině Vlašínové, kterou v její první profesionální sezóně podporuje rovněž ČGF. Kateřina si vede na sérii LETAS zdatně – v sezónním žebříčku je na velmi slušném 23. místě se ziskem 7261 bodů. Výbornou formu potvrdila i během nedávného Amundi Czech Ladies Challenge, kde obsadila šesté místo. Bylo to její čtvrté letošní umístění v TOP 10.

Na startovní listině budou také dvě zkušené hráčky s řadou startů na sérii LETAS Eva Koželuhová a Lucie Hinnerová, na Konopišti prošla cutem i Kateřina Krásová, hrát bude rovněž Michaela Valášková.

Kvůli zahraničním startům nebudou na středočeském hřišti startovat Klára Spilková, Karolína Vlčková i Šideri Váňová.

Skvělá forma zahraničních hráček

Skvělou aktuální formu ukázaly přihlášené hráčky při svém posledním startu na Tour před Karlštejnem. ASI Ladies Scottish Open na Ladies European Tour byl posledním turnajem před týdenní přestávku, než se golfistky vydají hrát do Česka.

V TOP 10 ve Skotsku skončily domácí Carly Booth a rovněž Caroline Lampert z Německa, obě na děleném devátém místě se skóre 10 pod par. Do TOP 20 se navíc vešla Finka Ursula Wikstrom, do třicítky Rakušanka Christine Wolf.

Mezitím na LETAS ve Švédsku zvítězila domácí Annelie Sjoholm, rovněž přihlášená na Tipsport Czech Ladies Open. Na vítězné vlně přejela z Konopiště tamní šampionka Sanna Nuutinen z Finska, která se dělila o třetí místo a zvýšila svůj náskok v čele žebříčku Order of Merit.

Přehled startujících hráček

Autor: redakce 
Datum: Středa 14. srpna 2019
Všechny články autora

Související články

Čeká nás turnajový „supertýden“
Čeká nás turnajový „supertýden“

02.06.2022 | Čeští hráči a hráčky se chystají na významné profesionální i amatérské turnaje. A představí se jich tento týden opravdu hodně. DP World Tour, Ladies European Tour, Challenge Tour a LETAS na českém území, German Boys and Girls Open, to jsou štace, kde bude možné sledovat české vlajky a držet palce.

Češkám se na evropských sériích nedaří
Češkám se na evropských sériích nedaří

15.07.2021 | Dva turnaje ze sérií LET a LETAS se hrají tento týden ve Finsku a Itálii. Na Ladies European Tour vstoupila do prvního kola nejlépe Kateřina Vlašínová a dělí 38. místo, další hráčky jsou mimo hranice předpokládaného cutu. Na LET Access Series startuje v mixovaném turnaji pouze Patricie Macková.

Na Karlštejně triumfovala Carly Booth, nejlepší ...
Na Karlštejně triumfovala Carly Booth, nejlepší ...

25.08.2019 | V boji do posledního puttu byla nejúspěšnější Skotka Carly Booth, která zvítězila na Tipsport Czech Ladies Open s výsledkem -9. Nejlepší Češkou a zároveň nejlepší amatérkou se stala dorostenka Patricie Macková se skóre -4.

Skvělé zprávy z Karlštejna: Patricie Macková je ...
Skvělé zprávy z Karlštejna: Patricie Macková je ...

23.08.2019 | Dorostenka Patricie Macková je v úvodu turnaje Tipsport Czech Ladies Open na vrcholu leaderbordu po skvělých 66 ranách. V cutu jsou po prvním kole také Jana Melichová (70), Kateřina Vlašínová (72) a Sára Kousková (73).

Cílem českých hráček je projít cutem, dvě by rády ...
Cílem českých hráček je projít cutem, dvě by rády ...

23.08.2019 | České golfistky jsou před startem Tipsport Czech Ladies Open ve svých odhadech v anketě pořadatelů ohledně svého umístění vesměs opatrné. A to i přestože řada z nich má na zdejším hřišti uhrán v nedávné minulosti výsledek i výrazně pod 70 ran. Startuje se v 7:30.

V pátek to na Karlštejně vypukne, kolik Češek ...
V pátek to na Karlštejně vypukne, kolik Češek ...

22.08.2019 | Společný turnaj Ladies European Tour a LET Access Series odstartuje v pátek ráno v Golf Resortu Karlštejn. Na první týčko se postaví 138 hráček, z toho sedmnáct domácích golfistek. Kolik z nich se dokáže protáhnout i do nedělního finále?...

Startovní časy na Karlštejn: Melecká jde s velkými ...
Startovní časy na Karlštejn: Melecká jde s velkými ...

21.08.2019 | Startovní časy na Tipsport Czech Ladies Open byly zveřejněny. A je zřejmé, že české hráčky budou zařazeny ve velmi sledovaných flightech. Tereza Melecká jde například s vítězkou z Konopiště (Sanna Nuutine) a největší papírovou favoritkou Esther Henseleit (na fotografii).

Srpnové golfové žně nekončí, na Karlštejn dorazil ...
Srpnové golfové žně nekončí, na Karlštejn dorazil ...

20.08.2019 | V prvním srpnovém týdnu turnaj LETAS na Konopišti, v neděli skončily boje European Tour na Albatrossu a měsíc skvělého golfu na českých hřištích vyvrcholí v tomto týdnu na Karlštejně, kam dorazil společný turnaj LET a LETAS. Tipsport Czech Ladies Open se bude hrát v závěru týdne od 23.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde