Česká golfová federace

Aktuality

Na Karlštejně bude startovat dvanáct českých amatérek

Na Karlštejně bude startovat dvanáct českých amatérek

redakce, Úterý 13. srpna 2019

V živé paměti jsou ještě výborné výsledky českých amatérek při turnaji LETAS na Konopišti. Řada z nich bude mít možnost je zopakovat na společném turnaji LET/LETAS, který se bude hrát příští týden na Karlštejně, kde se po boku profesionálek představí dvanáct českých amatérek.

Turnaj Tipsport Czech Ladies Open se bude hrát ve dnech 23. – 25. srpna a ve startovním poli 138 golfistek se tak po boku špičkových zahraničních i domácích profesionálek objeví tucet tuzemských mladých amatérek, které se budou snažit napodobit výsledky z Amundi Czech Ladies Challenge, kde cutem prošel rekordní počet osmnácti Češek.

„Využili jsme všech jedenáct pozvánek, které ČGF dostala od promotéra turnaje Luboše Koželuha. Některé přední hráčky - např. Hana Ryšková či Kristýna Frýdlová - musely hrací kartu odmítnout, neboť se musejí včas hlásit na své americké univerzitě. O startu Terezy Melecké, Jany Melichové, Sáry Kouskové, Terezy Koželuhové, Patricie Mackové či Gabriely Roberty Vítů nebylo pochyb, o nominaci dalších pěti hráček rozhodla jejich hra a umístění na Konopišti  - samozřejmě i s přihlédnutím k jejich účinkování v juniorce na Karlštejně či na nedávno skončeném MM ČR na rány v Karlových Varech,“ vysvětlil nominaci sportovní ředitel ČGF Luboš Klikar.

Které české amatérské hráčky tedy dostanou šanci na Karlštejně?

Druhá z Konopiště a také čerstvá juniorská mistryně Tereza Melecká, nejlepší česká hráčka na WAGRu a juniorská vicemistryně Sára Kousková (na Konopišti skončila na 11. místě), bronzová juniorka Tereza Koželuhová (6.), dorostenecká šampiónka Patricie Macková (6.), bronzová z MMČR Jana Melichová (17.), Tatiana Boháčová (25.), Anna Andrýsová (36.), Karolína Stará (42.), zkušenostmi z dřívějších turnajů LETAS oplývající Gabriela Roberta Vítů (52.), Natálie St. Germain (65.) a také reprezentantka z nedávného European Young Masters Tereza Chlostová (86.).

Výčet amatérek doplňuje na sponzorskou pozvánku startující Nela Halaburdová, čerstvá vicemistryně z MM Maďarska.

Vedle českých hráček se představí na Karlštejně rovněž tuzemští hostující rozhodčí – Adam Kratochvíl, Petr Vávrů a Luboš Klikar, v roli stálého rozhodčího série rovněž Michael Jon.

Hráčky přijaté do turnaje

Autor: redakce 
Datum: Úterý 13. srpna 2019
Všechny články autora

Související články

Čtyři Češky ve finále Tipsport Czech Ladies Open
Čtyři Češky ve finále Tipsport Czech Ladies Open

24.08.2019 | Na turnaji Tipsport Czech Ladies Open prošly cutem čtyři české hráčky. Nejlepší Češkou zůstává Patricie Macková, která se drží na děleném sedmém místě. Finále si zahrají také Kateřina Vlašínová a amatérky Tereza Melecká s Janou Melichovou.

Skvělé zprávy z Karlštejna: Patricie Macková je ...
Skvělé zprávy z Karlštejna: Patricie Macková je ...

23.08.2019 | Dorostenka Patricie Macková je v úvodu turnaje Tipsport Czech Ladies Open na vrcholu leaderbordu po skvělých 66 ranách. V cutu jsou po prvním kole také Jana Melichová (70), Kateřina Vlašínová (72) a Sára Kousková (73).

Srpnové golfové žně nekončí, na Karlštejn dorazil ...
Srpnové golfové žně nekončí, na Karlštejn dorazil ...

20.08.2019 | V prvním srpnovém týdnu turnaj LETAS na Konopišti, v neděli skončily boje European Tour na Albatrossu a měsíc skvělého golfu na českých hřištích vyvrcholí v tomto týdnu na Karlštejně, kam dorazil společný turnaj LET a LETAS. Tipsport Czech Ladies Open se bude hrát v závěru týdne od 23.

Češi na mezinárodní scéně – 35. týden
Češi na mezinárodní scéně – 35. týden

02.09.2022 | Na přelomu týdne mohou čeští hráči dosáhnout dalších skvělých individuálních, ale také týmových výsledků. Po úspěchu družstva žen na mistrovství světa odehrávajícím se v minulém týdnu se o vylepšení svého maxima snaží i družstvo mužů. Sára Kousková bojuje o své další vítězství v sérii LETAS.

Napoleaová s Váňovou jdou dál, Vodičková vede ...
Napoleaová s Váňovou jdou dál, Vodičková vede ...

31.03.2022 | Dvě české hráčky si zahrají finálová kola turnaje LET v Jihoafrické republice – cutem prošly Kristýna Napoleaová i Šideri Váňová. Výborně se daří při prvním letošním startu ve Španělsku amatérce Denise Vodičkové, která je ve spoluvedení turnaje Copa Sotogrande.

Kousková vykročí vstříc snu v Augustě, tři Češky ...
Kousková vykročí vstříc snu v Augustě, tři Češky ...

29.03.2022 | Tři roky snila Sára Kousková o startu na Augusta National Women’s Amateur a ve středu se jí sen vyplní. Kompletní čtyřdenní boje by rády absolvovaly Kristýna Napoleaová, Tereza Melecká a Šideri Váňová startující na turnaji Ladies European Tour v Africe.

Sára Kousková výjimku pro LET nedostala, přednost ...
Sára Kousková výjimku pro LET nedostala, přednost ...

10.02.2022 | Sára Kousková sice v prosinci uhrála plné členství na Ladies European Tour, ale kvůli odloženému přestupu k profesionálkám se ho letos definitivně nedočká. Zůstává u plánu dokončit univerzitní studium v zámoří, do kolotoče evropských turnajů se chce zapojit v červnu po návratu.

Kousková obsadila v Q-school skvělé šesté místo
Kousková obsadila v Q-school skvělé šesté místo

20.12.2021 | Česká amatérka Sára Kousková na výtečnou zvládla závěr Q-School Ladies European Tour a obsadila šesté místo. Vylepšila tím deváté místo Kláry Spilkové z roku 2010. Na rozdíl od své předchůdkyně ale ještě mezi elitou startovat nebude, k profesionálkám chce totiž přejít až v květnu příštího roku.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde