Česká golfová federace

Aktuality

Na Karlštejn dorazí i finská vítězka z Konopiště

Na Karlštejn dorazí i finská vítězka z Konopiště

redakce, Pondělí 5. srpna 2019

Další skvělou přehlídku ženského golfu slibuje Tipsport Czech Ladies Open 2019, a to jak z hlediska domácích hráček, tak díky přihlášené zahraniční konkurenci. Pořadatelé dnes oznámili, že ve výčtu přihlášených nechybí Sanna Nuutinen, vítězka Amundi Czech Ladies Challenge z Konopiště.

Nový turnaj LET/LETAS od 23. srpna do 25. srpna na Karlštejně přilákal hvězdná jména a navíc se může těšit na momentální skvělou formu českých hráček. Ty totiž při minulém turnaji LETAS na Konopišti zazářily.

Osmnáct z 28 Češek prošlo cutem a čtyři se umístily do top 6, s amatérkou Terezou Meleckou dělící se stejně jako loni o druhé místo. Také další úspěšná trojice na děleném šestém místě - profesionálka Kateřina Vlašínová a amatérky Tereza KoželuhováPatricií Mackovou, si na Karlštejně zahraje.

Z americké Symetra tour by měla na Karlštejn přiletět Šideri Váňová, ve startovní listině nechybí rovněž další profesionální účastnice LETAS: Lucie Hinnerová, Eva Koželuhová a Kateřina Krásová. Nejméně pět profesionálních jmen z Česka je tedy jistých.

Kompletní seznam pozvaných domácích amatérek bude upřesněn co nejdříve, ale naděje jako Melecká, Macková nebo Sára Kousková, nejlepší česká amatérka na světovém amatérském žebříčku (WAGR), na Konopišti jedenáctá, chybět nebudou.

A pak také řada hvězd evropského golfu: Z Ostrovů přiletí úspěšné členky Ladies European Tour: Annabel Dimmock, Meghan MacLaren, Florentyna Parker, Lydia Hall a také někdejší nejlepší amatérka světa Leona Maguire. Chystá se silná skupina ze Skandinávie: Švédky Linda Wessberg a Camila Lennarth, Dánka Emily Pedersen (všechny jsou šampionkami LET) a také vítězka LETAS z Konopiště, Finka Sanna Nuutinen.

Významné zastoupení bude mít rovněž Německo díky Ester Henseleit, Olivii Cowan, Karoline Lampert a také Ann-Kathrin Lindner, která před šesti lety vyhrála turnaj LET na Dýšině. Mimoevropský golf reprezentují např. Jihoafričanka Stacy Lee Bregnam a Australanka Whitney Hillier.

Promotérovi ještě zbývají některé pozvánky, takže i těsně před startem turnaje se lze dočkat překvapení v podobě jmen, která zatím v listině přihlášených nefigurují. Na každý pád, Ladies European Tour má po druhém srpnovém týdnu přestávku, po níž následuje právě Tipsport Czech Ladies Open 2019. A takovou příležitost si profesionálky nejen z Evropy nemohou nechat ujít.

Další informace o turnaji na www.czechladiesopen.cz

Autor: redakce 
Datum: Pondělí 5. srpna 2019
Všechny články autora

Související články

Předkvalifikace LET je v polovině, Melecká v nejlepš ...
Předkvalifikace LET je v polovině, Melecká v nejlepš ...

10.12.2021 | Předkvalifikace Q-School LET je v polovině a tři české hráčky jsou na pozicích, které by znamenaly v neděli odpoledne postup do finálové části. Nejblíže tomu je stále Tereza Melecká (E), na postupových místech jsou stále i Šideri Váňová (+4) a Tereza Koželuhová (+5).

Sára Kousková s nejlepším umístěním ve WAGRu
Sára Kousková s nejlepším umístěním ve WAGRu

30.10.2021 | Nejlepší česká amatérka Sára Kousková dosáhla kariérního maxima ve světovém amatérském žebříčku WAGR, aktuálně jí patří 37. místo. Mezi amatéry je nejlepší znovu Jiří Zuska (139.). Profesionálům nadále s přehledem vládnou Klára Spilková a Ondřej Lieser.

Jana Melichová vstoupí do finále ME žen z deváté ...
Jana Melichová vstoupí do finále ME žen z deváté ...

23.07.2021 | Jana Melichová se i po třetím kole ME žen v Itálii drží v nejlepší desítce. Cutem prošly také Sára Kousková a Patricie Macková. Na LETAS ve Španělsku si finálové kolo zahrají Kristýna Napoleaová, Šideri Váňová i Kateřina Vlašínová. ...

Čtyři Češky prošly do finále na LET v Berouně
Čtyři Češky prošly do finále na LET v Berouně

26.06.2021 | Česká profesionálka Kristýna Napoleaová a další tři české amatérky Sára Kousková, Tereza Koželuhová a Jana Melichová prošly do finále třetího ročníku Tipsport Czech Ladies Open ze série LET. V Berouně vede Španělka Nuria Iturrioz.

Beroun trápí počasí: opožděný start a přerušení ...
Beroun trápí počasí: opožděný start a přerušení ...

25.06.2021 | Déšť a bouřky zkomplikovaly první kolo Tipsport Czech Ladies Open v Berouně. To však nebránilo mnoha hráčkám k cestě za skvělými čísly. V nedohraném úvadu jsou ve vedení Lydia Hall a Nuria Iturrioz (-6), z Češek je na nejlepším výsledku v klubovně Kristýna Napoleaová .

Tipsport Czech Ladies Open startuje, rozhodne ...
Tipsport Czech Ladies Open startuje, rozhodne ...

24.06.2021 | V pátek ráno startuje třetí ročník Tipsport Czech Ladies Open, podruhé v Berouně. Letošní turnaj slibuje dramatickou podívanou i proto, že se zde bude rozhodovat o definitivním složení startovního pole pro olympiádu v Tokiu. Na startu je jedenáct Češek a také velké hvězdy včetně Sandry Gal.

Na Zbraslavi nejlépe začala Pia Babnik, Sára Kouskov ...
Na Zbraslavi nejlépe začala Pia Babnik, Sára Kouskov ...

16.09.2020 | Prvním soutěžním kolem začal v Prague City Golf na Zbraslavi ženský profesionální turnaj Amundi Czech Ladies Challenge. V čele je favorizovaná Pia Babnik ze Slovinska (-5), ale výborně si vede také řada českých hráček. Nejlépe Sára Kousková (-3), která je na děleném čtvrtém místě.

Turnajový setup LET v Berouně odtajněn: Jaké skóre ...
Turnajový setup LET v Berouně odtajněn: Jaké skóre ...

04.08.2020 | První kontinentální profesionální turnaj po koronavirové pauze přinese v posledním srpnovém víkendu Tipsport Czech Ladies Open, který se bude hrát v Berouně. Po dnešní tiskové konferenci je znám počet českých hráček, určena byla hrací odpaliště, hrát se bude o 200 tisíc eur.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde