Česká golfová federace

Aktuality

WGM Czech Open: Cafourek jde do finále se šesti údery náskoku

WGM Czech Open: Cafourek jde do finále se šesti údery náskoku

redakce, Sobota 3. srpna 2019

Jan Cafourek (-19) půjde do finálového kola WGM Czech Open s náskokem šesti úderů. Soutěž dnes byla na tři hodiny přerušena kvůli bouřce, ale přesto se stačilo bez problémů dohrát. V neděli v Beroun Golf Clubu začínají v 8:00, finálový flight startuje v 11:40.

Třetí kolo turnaje WGM Czech Open přineslo nejen téměř tříhodinové přerušení kvůli bouřce a průtrži mračen, ale především útok Jana Cafourka, který zahrál kolo sedm ran pod par a s celkovým skóre -19 se vyšvihl do čela turnaje. S náskokem šesti ran před druhým Srbem Mihailem Dimitrijevičem. Dvojice Filip Ráža (aktuálně nejlepší amatér) a Američan Gregg Lavoie ztrácí na lídra ještě o ránu víc.

Razantně promluvilo do dění ve třetím kole turnaje na hřišti Beroun Golf Clubu počasí. Krátce po poledni vyhnala hráče ze hřiště bouřka a hrát se začalo znovu až v 15 hodin.

Stejně razantně ale začal „úřadovat“ i Jan Cafourek. Po návratu na hřiště zahrál na jamkách 5 až 7 tři birdie v řadě, první devítku zvládl pět ran pod par a nakonec dohrál kolo sedm ran pod. „Začal jsem dobře, ale minul jsem na prvních jamkách dva poměrně kratší putty. Po pauze jsem si řekl, že musím trefovat rány k tyči a dobře putovat. První devítka a pět pod mě uklidnily. Bylo to dobře, protože druhá devítka byla ostřejší, dočkal jsem se až v závěru. Jsem v dobré pozici, ale uvidíme zítra,“ konstatoval třicetiletý český profesionál.

Se skóre -19 však bude útočit nejen na své první vítězství na turnaje, ale také na rekordní vítězné skóre Filipa Mrůzka z loňského roku, které má hodnotu -22 ran.

Mrůzek v závěru kola pak možná odehrál nejrychlejší dvě jamky v kariéře - když se nad Berounem opět objevily těžké bouřkové mraky a hrozilo podruhé přerušení kola, tak celý flight, v němž vedle něj byli ještě Filip Ráža a David Siwy, se přesunoval na předposlední jamce z týčka na green doslova sprintem. „Byl jsem na greenu snad za deset vteřin. Byla to určitě moje nejrychlejší jamka,“ usmíval se loňský vítěz.

LEADERBOARD
Startovní listina 4. kola

FOTO Robin Drahoňovský

Autor: redakce 
Datum: Sobota 3. srpna 2019
Všechny články autora

Související články

Czech Masters: Tři Češi ve hře o finálový víkend
Czech Masters: Tři Češi ve hře o finálový víkend

15.08.2019 | Tři Češi jsou reálně ve hře o postup do finálových kol turnaje D+D REAL Czech Masters ze série European Tour, který dnes odstartoval v Golf Resortu Albatross. Nejlépe si vedli amatér Jakub Bareš a profesionál Aleš Kořínek (oba 70). Pod parem hřiště dokončil také Stanislav Matuš (71).

Hvězdy Czech Masters: Počasí nachystalo jiné hřiště ...
Hvězdy Czech Masters: Počasí nachystalo jiné hřiště ...

13.08.2019 | Před rokem bylo během Czech Masters hřiště Albatross vyprahlé, letos díky opakovanému dešti od počátku srpna výrazně změnilo svoji tvář. Shodli se na tom startující špičkoví hráči, které se dnes představili na tiskové konferenci v centru Prahy. ...

Kterým Čechům budeme fandit na Czech Masters?
Kterým Čechům budeme fandit na Czech Masters?

12.08.2019 | Pravidelní účastníci evropských profesionálních sérií, vítěz nedávného WGM Czech Open, vicemistr z Německa, šampión Slovenska i domácí dorostenecký mistr. Výčet českých hráčů, kteří se představí tento týden na D+D REAL Czech Masters, je skutečný rozmanitý.

WGM Czech Open začal jako před rokem: V čele je ...
WGM Czech Open začal jako před rokem: V čele je ...

01.08.2019 | Turnaj WGM Czech Open začal v Berouně jako před rokem: Do čela se dostal slovenský golfista Štefan Páleník, který zahrál 64 ran (-8). Stejně jako každý rok se hráči pustili pořádně zhurta, celkem 41 hráčů se dostalo po par hřiště, včetně řady českých amatérů - David Benák (65) dělí druhé místo.

WGM Czech Open pošesté: V Berouně bude titul obhajov ...
WGM Czech Open pošesté: V Berouně bude titul obhajov ...

30.07.2019 | Ve středu Pro-AM, poté čtyři soutěžní kola pro 144 hráčů. Šestý ročník WGM Czech Open, profesionálního mužského turnaje za účasti plejády předních amatérů, startuje v Berouně. Soutěž bude profesionální premiérou pro Šimona Zacha. Hraje se o 600 tisíc Kč, vítěz-profesionál si odveze 200 tisíc.

Sára Kousková s nejlepším umístěním ve WAGRu
Sára Kousková s nejlepším umístěním ve WAGRu

30.10.2021 | Nejlepší česká amatérka Sára Kousková dosáhla kariérního maxima ve světovém amatérském žebříčku WAGR, aktuálně jí patří 37. místo. Mezi amatéry je nejlepší znovu Jiří Zuska (139.). Profesionálům nadále s přehledem vládnou Klára Spilková a Ondřej Lieser.

Výborný český rozjezd na Czech Masters: Lieser ...
Výborný český rozjezd na Czech Masters: Lieser ...

19.08.2021 | Hned na úvod Czech Masters na Albatrossu byl vidět skvělý golf a výborné výsledky českých golfistů potěšily spousty diváků. Nadšení vyvolával především flight, v kterém šli lídr Henrik Stenson (-5), Pádraig Harrington (-2) a také Ondřej Lieser (-4), který dělí třetí místo.

Tři Češi prošli cutem na Kaskáda Golf Challenge
Tři Češi prošli cutem na Kaskáda Golf Challenge

02.07.2021 | Do víkendových kol turnaje Kaskáda Golf Challenge ze série Challenge Tour se probojovali tři Češi. Nejlépe si vede Stanislav Matuš na děleném pátém místě. Cutem prošli také Jan Cafourek a Šimon Zach. Ve vedení je Němec Marcel Schneider. ...

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde