Česká golfová federace

Aktuality

Osmnáct Češek prošlo cutem na turnaji LETAS na Konopišti!

Osmnáct Češek prošlo cutem na turnaji LETAS na Konopišti!

redakce, Pátek 2. srpna 2019

Před rokem prošly cutem dvě české hráčky, letos osmnáct - z toho 15 amatérek! Češky se na profesionálním turnaji Amundi Czech Ladies Open v Golf Resortu Konopiště předhánějí, kdo více prožene zahraniční soupeřky. V elitní desítce jsou čtyři tuzemské golfistky, mezi dvaceti devět.

Tak široký počet domácích hráček, které by prošly cutem, je unikátní záležitostí nejen z českého pohledu. Tolik domácích hráček v desetileté historii soutěže do finálového kola ještě neprošlo, navíc jde vesměs o velmi mladé hráčky. Z celkového počtu čtyřiadvaceti amatérek jich pokračuje v turnaji patnáct.

Už dopoledne naznačilo, že na Konopišti to dnes bude především český den. V jednom z dopoledních flightů se sice zformovala vedoucí trojice pro finále, neboť Angličanka Hayley Davies (-6) šla společně s amatérkou Terezou Meleckou (-5), mezi ně se vklínila Chloe Williams (-6) z Walesu.

Dá se ale předpokládat, že o vítězství budou bojovat rovněž Kateřina Vlašínová (-5) a překvapivě i další domácí hráčky Tereza Koželuhová a teprve patnáctiletá Tatiana Boháčové (obě -4), ze hry nemusí být ani Hana Ryšková (-3), Sára Kousková a Jana Melichová (obě -2). Mezi dvaceti nejlepšími hráčkami je tak před sobotou devět domácích.

Největším překvapením byl výsledek Boháčové. "Každé kolo může být ještě lepší, ale takový výsledek jsem tady samozřejmě nečekala," řekla dorostenka, která podle svých slov v posledních dnech před turnajem golf moc nehrála. "Byla jsem na brigádě v tátově firmě," vysvětlovala školačka, zatímco otec šel rychle zajistit prodloužení ubytování na Konopišti o další noc.

Na nejlepší domácí výsledek dlouho aspirovala sedmnáctiletá Jana Csicsayová, která po dvanáct jamkách byla na denním skóre -6, pak však tři rány ztratila, přesto neměla s cutem problém.

Nejvýše je stejně jako před rokem stříbrná Tereza Melecká. "Nedala jsem dva metrové putty, jeden do birdie a jeden do paru. Útočila jsem, přihrávala jsem dobře, ale putty nechtěly padat, i když jsem se cítila líp než včera," řekla Melecká, která měla jediné bogey na tříparové šestnáctce. "Na finále se moc těším, chci si to užít stejně jako loni. S druhým místem jsem loni byla spokojená, nejsem nijak náročná,“ žertovala jedna ze dvou největších českých nadějí juniorská šampiónka z nedávného turnaje na Karlštejně.

Vlašínová zahrála nejlepší skóre za letošní sezonu. „Na jedničce jsem těsně minula putt na eagle, na dvojce jsem dala chip-in - po dlouhé době… Ale několik dalších puttů mi objelo jamku,“ popisovala čtyřiadvacetiletá profesionálka své kolo.

Snový závěr kola měla Tereza Koželuhová: Tři birdie na posledních třech jamkách. „Na puttování si opravdu nemůžu stěžovat, bylo to skvělé kolo,“ řekla třetí hráčka nedávného mezinárodního mistrovství republiky juniorek.

Juniorská vicemistryně Sára Kousková se zlepšila dokonce o šest ran. „Uvolnila jsem se, vyčistila hlavu a hrálo se mi dobře,“ komentovala své kolo studentka University of Texas, dělící se o jedenácté místo na dvě pod par spolu s Janou Melichovou.

LEADERBOARD

FOTOGALERIE Zdeňka Sluky

Autor: redakce 
Datum: Pátek 2. srpna 2019
Všechny články autora

Související články

Český útok na karty úspěšně pokračuje, tři hráčky ...
Český útok na karty úspěšně pokračuje, tři hráčky ...

19.12.2021 | Tři české golfistky zůstávají ve hře o úspěch v kvalifikaci pro nadcházející sezónu Ladies European Tour. V desítce nejlepších jsou před závěrečným pátým kolem Sára Kousková i Tereza Melecká, bojovat o TOP 20 může i Kristýna Napoleaová.

Skvělý český den na Q-School LET
Skvělý český den na Q-School LET

18.12.2021 | Parádní den má za sebou český golf na Q-School Ladies European Tour ve Španělsku. Tři hráčky se dostaly pod par hřiště, dvě už jsou dokonce v TOP 20 zajišťující plnou hrací kartu na příští sezónu nejvyšší evropské série.

Všechny české golfistky na Q-school ve hře o kartu ...
Všechny české golfistky na Q-school ve hře o kartu ...

17.12.2021 | Všechny čtyři české hráčky na Q-School Ladies European Tour jsou po druhém kole v naději, že budou bojovat o kartu pro příští sezónu i v pondělním finále, kam postoupí 65 nejlepších.

Finálová část Q-Series LET začíná i se čtyřmi ...
Finálová část Q-Series LET začíná i se čtyřmi ...

15.12.2021 | Čtyři české hráčky se zapojí do závěrečné fáze kvalifikace Ladies European Tour pro rok 2022. K trojici kvalifikované z minulého týdne (Tereza Melecká, Kateřina Vlašínová, Sára Kousková) se připojí Kristýna Napoleaová, která měla účast zajištěnu za své výsledky na nižší LETAS Access Series.

Předkvalifikace LET je v polovině, Melecká v nejlepš ...
Předkvalifikace LET je v polovině, Melecká v nejlepš ...

10.12.2021 | Předkvalifikace Q-School LET je v polovině a tři české hráčky jsou na pozicích, které by znamenaly v neděli odpoledne postup do finálové části. Nejblíže tomu je stále Tereza Melecká (E), na postupových místech jsou stále i Šideri Váňová (+4) a Tereza Koželuhová (+5).

Sára Kousková s nejlepším umístěním ve WAGRu
Sára Kousková s nejlepším umístěním ve WAGRu

30.10.2021 | Nejlepší česká amatérka Sára Kousková dosáhla kariérního maxima ve světovém amatérském žebříčku WAGR, aktuálně jí patří 37. místo. Mezi amatéry je nejlepší znovu Jiří Zuska (139.). Profesionálům nadále s přehledem vládnou Klára Spilková a Ondřej Lieser.

Jana Melichová vstoupí do finále ME žen z deváté ...
Jana Melichová vstoupí do finále ME žen z deváté ...

23.07.2021 | Jana Melichová se i po třetím kole ME žen v Itálii drží v nejlepší desítce. Cutem prošly také Sára Kousková a Patricie Macková. Na LETAS ve Španělsku si finálové kolo zahrají Kristýna Napoleaová, Šideri Váňová i Kateřina Vlašínová. ...

Čtyři Češky prošly do finále na LET v Berouně
Čtyři Češky prošly do finále na LET v Berouně

26.06.2021 | Česká profesionálka Kristýna Napoleaová a další tři české amatérky Sára Kousková, Tereza Koželuhová a Jana Melichová prošly do finále třetího ročníku Tipsport Czech Ladies Open ze série LET. V Berouně vede Španělka Nuria Iturrioz.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde