Česká golfová federace

Aktuality

WGM Czech Open začal jako před rokem: V čele je Slovák Páleník, druhý Benák

WGM Czech Open začal jako před rokem: V čele je Slovák Páleník, druhý Benák

redakce, Čtvrtek 1. srpna 2019

Turnaj WGM Czech Open začal v Berouně jako před rokem: Do čela se dostal slovenský golfista Štefan Páleník, který zahrál 64 ran (-8). Stejně jako každý rok se hráči pustili pořádně zhurta, celkem 41 hráčů se dostalo po par hřiště, včetně řady českých amatérů - David Benák (65) dělí druhé místo.

Obhájce vítězství z loňska Filip Mrůzek stlačil své skóre jen jednu ránu pod par a dělí 36. místo. Podobná situace ale byla i před rokem – Páleník tehdy vedl, Mrůzek zahrál na úvod jednu ránu pod par a nakonec turnaj vyhrál.

Před rokem zahrál 31letý Páleník na hřišti Beroun Golf Clubu hájící barvy Slovenska v úvodní kole devět ran pod par, letos o ránu méně. „Jsem o rok starší, takže je moje skóre o jednu ránu horší,“ komentoval svoji hru Páleník. „Pomohlo mi, že jsem na úvodních jamkách pokaždé zachránil par. Nakonec jsem zahrál první devítku šest pod, na druhé jsem vše kontroloval a přidal ještě dvě birdie,“ komentoval první kolo hráč, který má sice profesionální statut, ale jinak učí matematiku a informatiku na ZŠ v Říčanech a golfové turnaje hraje jen o prázdninách v červenci a srpnu.

Laťku hodně však vysoko nastavil už v dopolední části amatér David Benák, který odehrál čisté kolo se sedmi birdie. „Kolo se mi povedlo. Hlavně na greenech se mi dařilo, dobře jsem puttoval a nedělal prakticky žádné chyby. V podstatě všechny putty do tří metrů jsem všechny proměnil,“ pochvaloval si třiadvacetiletý amatér z Kunětické Hory a student Pardubické univerzity, který se o druhou pozici dělí s Angličanem Lukem Grovesem.

Velice slušné první kolo odehrál i další amatér Filip Ráža, který dělí šestou pozici se skóre -5. „Kolo jsem dobře rozehrál, ale na čtyřce jsem chyboval a bylo z toho bogey. Nakonec ale jediné. Zvládl jsem i lehkou krizi na jamkách od sedmičky po desítku. Na devítce a desítce jsem neproměnil putt z jednoho metru, ale dostal jsem se z toho. Na to, že mě včera bolela záda a na drivingu jsem se dost trápil, je to skóre hodně dobré. A to jsem ještě nechal dost ran na greenech,“ poznamenal Ráža.

Pět ran pod par zahrál i profesionál Jan Cafourek, který se nijak netají, že by chtěl turnaj vyhrát. „Přijel jsem sem jednoznačně s ambicí turnaj vyhrát. A myslím, že pět ran pod par je dobrý základ. Začal jsem dobře, začínal jsem z desítky a první devítka byla perfektní. Na druhé sice přišlo na trojce zbytečné bogey a na pětce jsem zahrál aut, ale ještě uhrál bogey. Pak jsem ale na sedmičce přidal eagle a další mohl padnout na devítce, kde jsem neproměnil krátký putt a bylo z toho birdie,“ zhodnotil své první kolo Cafourek.

A s nadhledem okomentoval své premiérové profesionální kolo i Šimon Zach, který zahrál tři rány pod par a dělí 20. pozici. „Hrál jsem dobře, jen mi nešly třípary, na kterých jsem zahrál tři bogey. Beru to jako solidní start. Ještě jsou před námi tři kola, a to je hodně golfu,“ uvedl Zach.

Nejen lídr v podobě Páleníka, ale i nepříliš výrazné kolo Filipa Mrůzka a jeho skóre -1jsou téměř kopií loňského startu turnaje, do něhož nakonec vstoupilo 125 hráčů. „Nehrál jsem dobře v poli a bohužel odpoledne už byly dost nerovné greeny. Takže i třímetrové putty, které bych měl proměnit, jsem hrál spíš na náhodu. Ale je to skoro úplně stejné jako loni, tak když to dopadne stejně, vůbec se nebudu zlobit,“ prohlásil loňský vítěz a rekordman hřiště v Berouně Mrůzek.

LEADERBOARD

FOTO Robin Drahoňovský/WGM

Autor: redakce 
Datum: Čtvrtek 1. srpna 2019
Všechny články autora

Související články

Czech Masters: Tři Češi ve hře o finálový víkend
Czech Masters: Tři Češi ve hře o finálový víkend

15.08.2019 | Tři Češi jsou reálně ve hře o postup do finálových kol turnaje D+D REAL Czech Masters ze série European Tour, který dnes odstartoval v Golf Resortu Albatross. Nejlépe si vedli amatér Jakub Bareš a profesionál Aleš Kořínek (oba 70). Pod parem hřiště dokončil také Stanislav Matuš (71).

Hvězdy Czech Masters: Počasí nachystalo jiné hřiště ...
Hvězdy Czech Masters: Počasí nachystalo jiné hřiště ...

13.08.2019 | Před rokem bylo během Czech Masters hřiště Albatross vyprahlé, letos díky opakovanému dešti od počátku srpna výrazně změnilo svoji tvář. Shodli se na tom startující špičkoví hráči, které se dnes představili na tiskové konferenci v centru Prahy. ...

Kterým Čechům budeme fandit na Czech Masters?
Kterým Čechům budeme fandit na Czech Masters?

12.08.2019 | Pravidelní účastníci evropských profesionálních sérií, vítěz nedávného WGM Czech Open, vicemistr z Německa, šampión Slovenska i domácí dorostenecký mistr. Výčet českých hráčů, kteří se představí tento týden na D+D REAL Czech Masters, je skutečný rozmanitý.

WGM Czech Open: Cafourek jde do finále se šesti ...
WGM Czech Open: Cafourek jde do finále se šesti ...

03.08.2019 | Jan Cafourek (-19) půjde do finálového kola WGM Czech Open s náskokem šesti úderů. Soutěž dnes byla na tři hodiny přerušena kvůli bouřce, ale přesto se stačilo bez problémů dohrát. V neděli v Beroun Golf Clubu začínají v 8:00, finálový flight startuje v 11:40.

WGM Czech Open pošesté: V Berouně bude titul obhajov ...
WGM Czech Open pošesté: V Berouně bude titul obhajov ...

30.07.2019 | Ve středu Pro-AM, poté čtyři soutěžní kola pro 144 hráčů. Šestý ročník WGM Czech Open, profesionálního mužského turnaje za účasti plejády předních amatérů, startuje v Berouně. Soutěž bude profesionální premiérou pro Šimona Zacha. Hraje se o 600 tisíc Kč, vítěz-profesionál si odveze 200 tisíc.

Sára Kousková s nejlepším umístěním ve WAGRu
Sára Kousková s nejlepším umístěním ve WAGRu

30.10.2021 | Nejlepší česká amatérka Sára Kousková dosáhla kariérního maxima ve světovém amatérském žebříčku WAGR, aktuálně jí patří 37. místo. Mezi amatéry je nejlepší znovu Jiří Zuska (139.). Profesionálům nadále s přehledem vládnou Klára Spilková a Ondřej Lieser.

Výborný český rozjezd na Czech Masters: Lieser ...
Výborný český rozjezd na Czech Masters: Lieser ...

19.08.2021 | Hned na úvod Czech Masters na Albatrossu byl vidět skvělý golf a výborné výsledky českých golfistů potěšily spousty diváků. Nadšení vyvolával především flight, v kterém šli lídr Henrik Stenson (-5), Pádraig Harrington (-2) a také Ondřej Lieser (-4), který dělí třetí místo.

Tři Češi prošli cutem na Kaskáda Golf Challenge
Tři Češi prošli cutem na Kaskáda Golf Challenge

02.07.2021 | Do víkendových kol turnaje Kaskáda Golf Challenge ze série Challenge Tour se probojovali tři Češi. Nejlépe si vede Stanislav Matuš na děleném pátém místě. Cutem prošli také Jan Cafourek a Šimon Zach. Ve vedení je Němec Marcel Schneider. ...

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde