Česká golfová federace

Aktuality

Na Konopišti Češky odstartovaly nadějně, Melecká jde znovu po pódiu

Na Konopišti Češky odstartovaly nadějně, Melecká jde znovu po pódiu

Petr Halaburda, Čtvrtek 1. srpna 2019

Patnáct českých hráček je po úvodním kole Amundi Czech Ladies Challenge nad předpokládanou hranicí cutu, Tereza Melecká je na děleném pátém místě. Turnaj LET Access Series v Golf Resortu Konopiště začal v ideálním počasí, v čele je čtveřice hráček na skóre -4.

Kolik Češek projde cutem? Taková je obvykle základní otázka před startem profesionálního turnaje na českém hřišti. A zdá se, že v pátek by mohlo být poblíž vyhlášeného státního zámku z toho pohledu hodně veselo. Vstříc sobotnímu finále vyrazilo nadějně 15 (!) golfistek, ale i několik dalších není bez šance.

Šest z nich dokonce může pomýšlet ještě výše, neboť drží postavení v TOP 20. Dařilo se především stejně jako před rokem Tereze Melecké (-3), která obhajuje na Konopišti druhé místo a letos už znovu pokukuje po medailových pozicích.

Hrálo se mi fajn, hřiště je v dobré kondici, jen jsem si musela zvyknout na měkčí greeny, které byly navíc v závěru kola už hodně rozšlapané. Ale jsem spokojená se svým výkonem, především se mi podařil závěr,“ okomentovala nejen osmimetrové birdie na osmnáctce Tereza Melecká.

O ránu hůře si vedly amatérky Jana Melichová Tatianou Boháčovou (-2), jen o ránu hůře jsou profesionálky Kateřina Vlašínová, Kateřina Krásová i amatérka Hana Ryšková. „Moc jsem se na ten turnaj těšila, konečně hraju zase doma v Česku. Hrálo se mi výborně, žádná nervozita, jen mi tam mohlo spadnout více puttů. Ale třeba to přijde v dalším kole,“ vyprávěla spokojená Jana Melichová.

V pátek se bude bojovat o cut – dál půjde 45 hráček a všechny na stejném výsledku, do počtu se však nezapočítávají postupující amatérky. V současné chvíli je tak nyní nad hranicí 63 golfistek.

LEADERBOARD

FOTO Zdeněk Sluka

 

Datum: Čtvrtek 1. srpna 2019
Všechny články autora

Související články

Český útok na karty úspěšně pokračuje, tři hráčky ...
Český útok na karty úspěšně pokračuje, tři hráčky ...

19.12.2021 | Tři české golfistky zůstávají ve hře o úspěch v kvalifikaci pro nadcházející sezónu Ladies European Tour. V desítce nejlepších jsou před závěrečným pátým kolem Sára Kousková i Tereza Melecká, bojovat o TOP 20 může i Kristýna Napoleaová.

Skvělý český den na Q-School LET
Skvělý český den na Q-School LET

18.12.2021 | Parádní den má za sebou český golf na Q-School Ladies European Tour ve Španělsku. Tři hráčky se dostaly pod par hřiště, dvě už jsou dokonce v TOP 20 zajišťující plnou hrací kartu na příští sezónu nejvyšší evropské série.

Všechny české golfistky na Q-school ve hře o kartu ...
Všechny české golfistky na Q-school ve hře o kartu ...

17.12.2021 | Všechny čtyři české hráčky na Q-School Ladies European Tour jsou po druhém kole v naději, že budou bojovat o kartu pro příští sezónu i v pondělním finále, kam postoupí 65 nejlepších.

Finálová část Q-Series LET začíná i se čtyřmi ...
Finálová část Q-Series LET začíná i se čtyřmi ...

15.12.2021 | Čtyři české hráčky se zapojí do závěrečné fáze kvalifikace Ladies European Tour pro rok 2022. K trojici kvalifikované z minulého týdne (Tereza Melecká, Kateřina Vlašínová, Sára Kousková) se připojí Kristýna Napoleaová, která měla účast zajištěnu za své výsledky na nižší LETAS Access Series.

Předkvalifikace LET je v polovině, Melecká v nejlepš ...
Předkvalifikace LET je v polovině, Melecká v nejlepš ...

10.12.2021 | Předkvalifikace Q-School LET je v polovině a tři české hráčky jsou na pozicích, které by znamenaly v neděli odpoledne postup do finálové části. Nejblíže tomu je stále Tereza Melecká (E), na postupových místech jsou stále i Šideri Váňová (+4) a Tereza Koželuhová (+5).

Sára Kousková s nejlepším umístěním ve WAGRu
Sára Kousková s nejlepším umístěním ve WAGRu

30.10.2021 | Nejlepší česká amatérka Sára Kousková dosáhla kariérního maxima ve světovém amatérském žebříčku WAGR, aktuálně jí patří 37. místo. Mezi amatéry je nejlepší znovu Jiří Zuska (139.). Profesionálům nadále s přehledem vládnou Klára Spilková a Ondřej Lieser.

Sára Kousková veze z LETAS ve Švédsku umístění ...
Sára Kousková veze z LETAS ve Švédsku umístění ...

14.08.2021 | Amatérka Sára Kousková vybojovala další skvělé umístění na profesionální tour. Z turnaje Anna Nordqvist Västerås Open By SmartProvider hrála ve třech kolech +1 a umístila se na děleném devátém místě. Ve Švédku se na 22. příčce umístila další amatérka Patricie Macková.

Čtyři Češky ve finálovém kole LETAS, Kousková ...
Čtyři Češky ve finálovém kole LETAS, Kousková ...

13.08.2021 | Čtyři z šesti českých hráček prošly do finálového kola turnaje Anna Nordqvist Västerås Open ze série LET Access Series. Nejlépe se daří amatérce Sáře Kouskové, které po druhém kole patří desátá příčka. Cutem prošly také Patricie Macková, Kristýna Napoleaová a Kateřina Vlašínová.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde