Česká golfová federace

Aktuality

European Young Masters zvedá oponu, jak si povedou Češi?

European Young Masters zvedá oponu, jak si povedou Češi?

Petr Halaburda, Středa 24. července 2019

Dnes bude pokračovat program European Young Masters na Kunětické Hoře oficiálním tréninkovým kolem, v podvečer byla soutěž zahájena slavnostním ceremoniálem. Ve čtvrtek vypuknou třídenní boje naplno.

Ani horké počasí nijak nenarušilo v úterý i dnes přípravu 32 mladých týmů, které si připravují na start European Young Masters v resortu Golf & Spa Resortu Kunětická Hora. Mladí golfisté v kategorii do 16 let absolvovali dvě tréninková kola.

Hřiště si prošlo také kvarteto českých hráčů a před startem soutěže se zdají být ve velmi dobré formě. „Mám z toho příjemný pocit, na hřišti si počínali velmi dobře po oba dny. Dnešní kolo jsme ve vedru raději trochu zkrátili, abychom pošetřili síly na další dny,“ uvedl kapitán týmu Petr Šavrda. České barvy budou hájit Tereza Chlostová, Denisa Vodičková, Filip Jakubčík a Dan Hlaváček. 

Tým dostal před sezónou jako cíl skončit do osmého místa, ale Šavrda věří, že umístění v TOP 6 je reálné. Za největší favority považuje týmy Španělska, Německa a Anglie.

Organizační tým zatím nemá žádné problémy. "Vše funguje podle plánu, už se těšíme až to vypukne," konstatoval šéf organizačního výboru Luboš Klikar, podle kterého se zdá, že největším problémem pro hladký průběh mohou být především vysoké teploty, které slibují na další dny meteorologové. Kvůli vedru byl i slavnostní zahajovací ceremoniál zkrácen na minimum."Chceme problémům předcházet, máme připravené velké množství vody pro pitný režim, jsme připraveni rozvážet led na hřiště, aby podmínky neměly vliv na zdraví mladých hráčů," vysvětlil Klikar.

Stejně bez problémů funguje rozhodcovský tým pod vedením Davida Jirků i domácí resort. "Hřiště se každým dnem zlepšuje, pro hru budou připraveny výborné podmínky," pochválil Klikar zdejší greeenkeapery.

Nízkým výsledkům by mohlo napomáhat kvalitní hřiště i stanovená odpaliště – chlapci hrají ze zkrácených „pánských“, což jsou na Kunětické Hoře modré kameny, děvčata hrají z červených odpališť.  Hrají se tři kola na rány od čtvrtka do soboty. Hodnocena bude jak soutěž týmů tak jednotlivců.

Týmovou soutěž vyhrála česká družstva v minulosti dvakrát, před deseti lety ovládla navíc tehdy teprve čtrnáctiletá Klára Spilková individuální hodnocení. Před třemi roky vyhrál český výběr podruhé.

Startovní listina a LEADERBOARD
Stránky EYM 2019
Seznam hráčů
Seznam týmů

FOTOGALERIE Zdeňka Sluky

 

Datum: Středa 24. července 2019
Všechny články autora

Související články

Češi vezou ze Slovinska zlato a stříbro
Češi vezou ze Slovinska zlato a stříbro

23.04.2022 | Dvě cenné medaile vezou ze Slovinska čeští mladí golfisté z 8. European Olympic Hopes Trophy ve Slovinsku. Chlapecký tým prohrál těsně souboj o zlato, dívky svoji soutěž naprosto ovládly.

Mladí reprezentanti na EOHT znovu jasně vyhrávali
Mladí reprezentanti na EOHT znovu jasně vyhrávali

22.04.2022 | Dvě výhry nad italskými soupeři se stejným výsledkem 3:0. Také druhý den přinesl českým družstvům na European Olympic Hopes Trophy radost a klid před závěrečným hracím dnem.

Češi na EOHT zvládli úvodní den bez ztráty
Češi na EOHT zvládli úvodní den bez ztráty

21.04.2022 | Velmi vydařený den mají za sebou mladé české výběry startující v soutěži European Olympic Hopes Trophy, která odstartovala ve Slovinsku. Chlapecký i dívčí tým vyhrály proti Maďarsku i Slovensku, navíc v součtu prohrály jediný z dvanácti zápasů.

Liesera čeká další start, české trio hraje v  ...
Liesera čeká další start, české trio hraje v  ...

20.04.2022 | Bohatý program čeká na české golfisty v závěru týdne. Tři profesionálky startují v Austrálii, Ondřej Lieser bude hrát v rámci DP World Tour ve Španělsku a nejmladší české reprezentační výběry se představí na European Olympic Hopes Trophy ve Slovinsku.

Češi byli na Junior Evian Cupu pátí, tři hráči ...
Češi byli na Junior Evian Cupu pátí, tři hráči ...

23.09.2021 | Tři hráči ve svých kategoriích v elitní desítce, družstvo páté. Takové konečné výsledky veze z Amundi Junior Evian Cupu ve Francii smíšený tým českých starších žáků a žákyň. Z jednotlivců si v závěrečném kole vedl nejlépe Louis Klein (-1), což mu přineslo konečné osmé místo.

Češi jsou na Evian Cupu už pouhé dvě rány od bronzu
Češi jsou na Evian Cupu už pouhé dvě rány od bronzu

22.09.2021 | Pouhé dvě rány ztrácejí čeští golfisté věkové kategorie do 14 let, hrající The Amundi Evian Juniors Cup ve Francii, na třetí místo před finálovým kolem. Nejlépe si dnes vedl Matouš Zach, který náročné hřiště obešel v paru, což byl vůbec nejlepší výsledek dne.

Evian Junior Cup: Po 1. kole Češi na sedmém místě
Evian Junior Cup: Po 1. kole Češi na sedmém místě

21.09.2021 | Na sedmém místě je český tým starších žáků v prestižní soutěži The Amundi Evian Junior Cup, která odstartovala dnes ve Francii. Mladí Češi však neztrácejí příliš na nejlepší družstva, od čtvrtého místa je dělí pouhé tři rány. Z jednotlivců zvládl nejlépe nástrahy prvního kola Louis Klein (+3).

Poslední reprezentační soutěž roku patří juniorskému ...
Poslední reprezentační soutěž roku patří juniorskému ...

20.09.2021 | Poslední reprezentační akcí roku bude v následujících třech dnech The Amundi Evian Juniors Cup, jak se celým názvem jmenuje soutěž čtyřčlenných národních výběrů do 14 let, která se hraje tradičně ve Francii.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde