Česká golfová federace

Aktuality

Šideri Váňová vybojovala na Symetra Tour dělené 29. místo

Šideri Váňová vybojovala na Symetra Tour dělené 29. místo

Klára Kuchařová, Neděle 21. července 2019

Další úspěch si připsala Šideri Váňová v New Yorku, kde na podniku série Symetra Tour skončila na děleném 29. místě. Je to její druhé umístění v nejlepší třicítce na této sérii, které jí posunulo na 131. místo sezónního žebříčku.

Úspěšný turnaj ze série Symetra Tour má za sebou česká profesionálka Šideri Váňová. Na turnaji Danielle Downey Credit Union Classic ve státě New York skončila na děleném 29. místě a je to tak její druhé nejlepší umístění v sezóně.

Vstup do turnaje se jí povedl s čistou skórekartou a 69 ranami (-3). Druhé kolo bylo její nejhorší v turnaji, ale 74 úderů a součet -1 po dvou hracích dnech přesně stačil na cut, kterým prošlo nejlepších 63 hráček. Další čistou skórekartu podepisovala po třetím kole, kde se s 68 ranami posunula mezi nejlepších 30 hráček.

Čtyři birdie a čtyři bogey ve finálovém dni pak znamenaly kolo v paru hřiště a konečné umístění na děleném 29. místě. Hřiště Brooklyn Lea Country Club zvládla pokořit celkovými pěti ranami pod par za čtyři kola. Získala 1336 dolarů a posunula se na 131. místo žebříčku Volvik Race (3180 USD).

Druhá Češka v turnaji Karolína Vlčková neprošla po kolech 74 a 73 (+3) cutem, v žebříčku je na 103. příčce (5627 USD).

Turnaj vyhrála Thajka Patty Tavatanakit s výsledkem -20 (69, 67, 65 a 67).

 

Výsledky

Datum: Neděle 21. července 2019
Všechny články autora

Související články

Tři Češky startují na LET a Symetra Tour
Tři Češky startují na LET a Symetra Tour

27.05.2021 | Golfové série po celém světě se rozjely naplno. Českou republiku budou v tomto týdnu reprezentovat tři hráčky na profesionálních soutěžích: Karolína Vlčková pokračuje ve svém programu na Symetra Tour, Šideri Váňová a Tereza Koželuhová startují na Ladies European Tour.

Cafourek devátý, Váňová v TOP 20
Cafourek devátý, Váňová v TOP 20

06.03.2020 | Posun ve výsledkové listině zaznamenali ve finálových kolech čeští profesionálové při svých afrických startech. Jan Cafourek bere 9. místo z dalšího turnaje v Maroku, Šideri Váňová skončila na 18. příčce v Jihoafrické republice. Špatně vstoupila do prvního turnaje sezóny Karolína Vlčková.

Spilková prošla cutem, Vlčkové nestačilo na postup ...
Spilková prošla cutem, Vlčkové nestačilo na postup ...

05.10.2019 | Klára Spilková si zahraje obě víkendová kola turnaje LPGA v Texasu, protože po 2. kole a výsledku 69 dělí 45. místo. Cutem naopak neprošla na finálovém turnaji sezóny Symetra Tour Karolína Vlčková, byť zaznamenala svoje první hole-in-one na americké sérii.

České jedničky zůstaly po celou sezónu stejné
České jedničky zůstaly po celou sezónu stejné

21.09.2019 | Konec domácí sezóny výkonnostních hráčů klepe na dveře a jména nejlepších Čechů se během roku ani jednou nezměnila. Těmi nejvýše postavenými jsou i nadále Klára Spilková s Ondřejem Liesere mezi profesionály a Sára Kousková s Jiřím Zuskou mezi amatéry.

Jména nejlepších Čechů ve světových žebříčcích ...
Jména nejlepších Čechů ve světových žebříčcích ...

24.07.2019 | V polovině sezóny a s několika mezinárodními šampionáty za námi jsme také mohli zaznamenat některé změny v postavení českých hráčů na světových žebříčcích. Ti nejlepší však zůstávají stejní: Klára Spilková, Ondřej Lieser, Sára Kousková a Jiří Zuska.

Karolína Vlčková se na turnaji Symetra Tour umístila ...
Karolína Vlčková se na turnaji Symetra Tour umístila ...

17.06.2019 | Po dvou skvělých úvodních kolech shodně za 68 ran (celkem -8) přidala Karolína Vlčková v Illinois slabší finálové kolo za 75 ran (+3). Celkový výsledek -5 na TOP 10 nestačil, ale i tak si odváží solidní 23. místo.

České profesionálky pokračují na třech turnajích ...
České profesionálky pokračují na třech turnajích ...

22.05.2019 | Tři akce ženských profesionálních sérií startují ve čtvrtek a na všech budou k vidění jména českých profesionálek. Klára Spilková se představí na LPGA ve Virginii, Karolína Vlčková na Symetra Tour v Alabamě a Kateřina Vlašínová se Šideri Váňovou na spojeném turnaji LET a LETAS ve Francii.

Váňová prošla cutem na LET, Vítů veze 45.
Váňová prošla cutem na LET, Vítů veze 45.

18.05.2019 | AKTUALIZOVÁNO: Složité podmínky provázely další turnaj LETAS hraný ve Švýcarsku s dvěma českými amatérkami, cutem prošla Gabriela Roberta Vítů (45. místo). Na Ladies Europen Tour prošla do finálových kol Šideri Váňová, konečné osmé místo veze Hana Ryšková z MM Slovinska.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde