Česká golfová federace

Aktuality

Závěr juniorského šampionátu: Všechny tituly zůstaly doma

Závěr juniorského šampionátu: Všechny tituly zůstaly doma

Petr Halaburda, Sobota 20. července 2019

Všechny tituly z Mezinárodního mistrovství ČR juniorů a dorostenců zůstaly doma. Šampióny se stali po dramatickém rozstřelu Tereza Melecká (-8), dorostenka Patricie Macková (-10), dorostenec Petr Hrubý (-8) a také v play-off junior Petr Janík (-5).

Nádhernou podívanou předvedly tři české juniorky. Po celé závěrečné kolo se tahaly o vedení, ale když na 17. jamku vykročila Tereza Melecká s náskokem dvou ran na Sáru Kouskovou, zdálo se být rozhodnuto.

„Byla jsem v klidu a ani následný trojputt mě nerozhodil, jenže na osmnáctce byl těžký návrt, hrála jsem z kopce a zastavila 4,5 metru pod vlajkou,“ připomněla Melecká nešťastný moment, kdy přišla o vedení. Kousková totiž dokázala parem vyrovnat a šlo se do rozstřelu. Mohly v něm hrát dokonce všechny hráčky finálového flightu, jenže Tereza Koželuhová skončila deset centimetrů od vytouženého birdie.

Play-off bylo rozhodnuto nečekaně rychle – obě hráčky se dostaly na pětiparu druhou ranou na green a jejich první putt skončil blízko jamce, jenže Kousková méně než metrový putt neproměnila, stejně jako následné doklepnutí a Melecká krátkým puttem získala výhru na svoji stranu. „Jsem ráda, že moje loučení s juniorskou kategorií končí vítězstvím. Ve flightu byla výborná atmosféra, byl to krásný den a pro mě má sladký konec. Už se těším, až se mi večer ozve koučka z amerického univerzitního týmu a zeptá se na výsledek,“ řekla šťastná šampiónka.  

Naopak v dorostenkách bylo rozhodnuto velmi brzo. Patricie Macková (-10) dobře využila znalost karlštejnského hřiště, zahrála 66 ran a slavila vítězství o osm ran před německou golfistkou Lisou Marií Schumacher (-2) bronz vybojovala Agáta Vahalová (Even par). „Původně jsem zde ani neplánovala startovat, ale udělala jsem dobře. Na pro mě takřka domácím hřišti se mi dobře puttovalo, znalost greenů asi udělala své,“ uvedla Macková.

Také mezi juniory se dospělo až do rozstřelu mezi Petrem Janíkem, který předvedl dnes skvělý výkon a nejlepší skóre na kolo celého šampionátu (65), proti němu se postavil bulharský golfista Ryan Stajkov (66) -  oba stejném absolutním skóre (-5). Bronz bral David Siwy (-3), kterému nepomohlo ani šest birdie na závěrečné devítce. Janík o svém vítězství rozhodl hned na první jamce play-off a po birdie slavil vítězství.

Mezi dorostenci si už titul nenechal vyrvat Petr Hrubý (-8), který sice poslední den již nezopakoval dvě předchozí kola (69+69), ale i 70 ran stačilo na vítězství o dvě rány před mocně finišujícím Václavem Tichým (-6), bronz bral další český reprezentant Hynek Groh (-5).

Šampionát dnes navštívili v průběhu třetího kola antidopingoví komisaři, kteří se vybrali k odběru vzorků dvě nejlepší domácí juniorky a dva nejlepší domácí juniory po druhém kole: Sáru Kouskovou a Terezu Koželuhovou, Petra Janíka a Davida Siwyho.  

Konečné výsledky Czech International Amateur Championship 2019

FOTOGALERIE Zdeňka Sluky

 

Datum: Sobota 20. července 2019
Všechny články autora
Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde