Česká golfová federace

Aktuality

Sáře Kouskové se na British Open opět daří, už je v osmifinále

Sáře Kouskové se na British Open opět daří, už je v osmifinále

Klára Kuchařová, Čtvrtek 13. června 2019

Jeden z největších amatérských turnajů sezóny se právě hraje v Severním Irsku na slavném hřišti Royal County Down. Sára Kousková prošla hladce kvalifikací na rány a v prvním dnu jamkové části se probojovala už do pátečního osmifinále.

Po dvoukolové kvalifikaci na rány, kterou do hlavní jamkové časti prošlo 64 hráček, se Sára Kousková umístila na bezpečném 30. místě. Výsledky 77 a 73 (+4) jí s náskokem tří ran zajistily účast v jamkové části.

Po prvním kole však neměla nic jistého. „V kvalifikaci jsem v prvním kole ztratila míč na desítce, což mě stálo dvě rány a měla jsem trochu slabší scrambling, takže jsem byla na hranici cutu," vracela se Sára k prvnímu hracímu dnu. Ve druhém kole ale měla dobrý start a zůstala trpělivá, což jí přineslo klidný postup.

Dnes začala jamková část, přičemž se každý den hrají dva zápasy. „Dnešní první zápas byl velmi těžký, nechala jsem na hřišti spoustu puttů, které by mně přinesly herní výhodu. Naštěstí ten poslední putt na osmnáctce tam spadl,“ líčila průběh prvního zápasu Kousková, v kterém porazila Švédku Lindu Lundqvist až na poslední jamce.

„Ve druhém zápase jsem využila oba první pary pět a pak jsem mezi osmičkou a třináctkou nasbírala potřebné body,“ popsala svůj druhý, mnohem jednoznačnější zápas. V tom porazila Švýcarku Vanessu Knecht rozdílem 6/5.

Na významném turnaji se jí opakovaně daří, pokaždé načasuje formu na správný termín. „Každý rok je to svým charakterem největší amatérský turnaj v Evropě. Má obrovskou historii a je to v atmosféře poznat,“ chválí si šampionát nejlepší česká amatérka a dodává, že je turnaj opět skvěle organizovaný.

Na turnaji startovala i druhá nejlepší Češka Jana Melichová, která však velmi smolně neprošla do jamkové části. Po kvalifikačních kolech za 74 a 79 byla na celkovém výsledku +7 a hned první hráčkou „pod čarou“, která se do dalších kol neprobojovala. O postupu rozhodoval výkon v druhém dnu, který měla Češka horší než soupeřky.

Konečné výsledky kvalifikace

Zápasy

Pavouk

 

Datum: Čtvrtek 13. června 2019
Všechny články autora

Související články

Na Augusta National Women’s Amateur Kousková cutem ...
Na Augusta National Women’s Amateur Kousková cutem ...

01.04.2022 | Start druhého kola byl na turnaji Augusta National Women’s Amateur kvůli počasí odložen a čtvrteční kolo se proto dohrálo až dnes. Sára Kousková (+12) cutem do finálového kola na Augusta National neprošla.

Napoleaová s Váňovou jdou dál, Vodičková vede ...
Napoleaová s Váňovou jdou dál, Vodičková vede ...

31.03.2022 | Dvě české hráčky si zahrají finálová kola turnaje LET v Jihoafrické republice – cutem prošly Kristýna Napoleaová i Šideri Váňová. Výborně se daří při prvním letošním startu ve Španělsku amatérce Denise Vodičkové, která je ve spoluvedení turnaje Copa Sotogrande.

Kousková otevřela Augusta National Women’s Amateur ...
Kousková otevřela Augusta National Women’s Amateur ...

31.03.2022 | Sára Kousková vstoupila do nejprestižnějšího amatérského turnaje Augusta National Women’s Amateur s výsledkem 79 ran (+7) a po prvním kole na hřišti Champions Retreat dělí 59. příčku.

Kousková vykročí vstříc snu v Augustě, tři Češky ...
Kousková vykročí vstříc snu v Augustě, tři Češky ...

29.03.2022 | Tři roky snila Sára Kousková o startu na Augusta National Women’s Amateur a ve středu se jí sen vyplní. Kompletní čtyřdenní boje by rády absolvovaly Kristýna Napoleaová, Tereza Melecká a Šideri Váňová startující na turnaji Ladies European Tour v Africe.

Sára Kousková zůstala u původního plánu, bude ...
Sára Kousková zůstala u původního plánu, bude ...

21.03.2022 | Sára Kousková zůstala věrna svému předsevzetí postupných kroků v kariéře. S díky odmítla nabídku start na prvním majoru profesionální série LPGA a příští týden bude podle plánu hrát na amatérském šampionátu v Augustě.

Sára Kousková má pozvánku na první major sezóny ...
Sára Kousková má pozvánku na první major sezóny ...

18.03.2022 | Sára Kousková obdržela pozvánku na první major sezóny LPGA s názvem The Chevron Championship (dříve ANA Inspiration). Turnaj s dotací pět miliónů dolarů se však hraje ve dnech 31.4.-3.4., překrývá se tak s turnajem Augusta National Women's Amateur. ...

Sára Kousková přípravu na Augustu spojila s pomocí ...
Sára Kousková přípravu na Augustu spojila s pomocí ...

14.03.2022 | Česká amatérka Sára Kousková vystoupala ve světovém žebříčku WAGR už na 26. místo a její příprava na dosavadní vrchol kariéry – účast na Augusta National Women‘s Amateur – finišuje. V golfovém ráji si stačila v závěru února i zatrénovat a návštěvy využila k charitativní akci na podporu Ukrajiny.

Sára Kousková výjimku pro LET nedostala, přednost ...
Sára Kousková výjimku pro LET nedostala, přednost ...

10.02.2022 | Sára Kousková sice v prosinci uhrála plné členství na Ladies European Tour, ale kvůli odloženému přestupu k profesionálkám se ho letos definitivně nedočká. Zůstává u plánu dokončit univerzitní studium v zámoří, do kolotoče evropských turnajů se chce zapojit v červnu po návratu.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde