Česká golfová federace

Aktuality

Challenge Tour, 2. kolo: Na Kaskádě jdou do finále čtyři čeští hráči

Challenge Tour, 2. kolo: Na Kaskádě jdou do finále čtyři čeští hráči

Petr Halaburda, Pátek 24. května 2019

Čtyři čeští golfisté si zahrají obě víkendová kola na D+D Real Czech Challenge v Golf Resortu Kaskáda. Cutem v turnaji European Challenge Tout prošli Filip Mrůzek (-2), Stanislav Matuš a Petr Gál (oba -1) a po nejlepším „českém“ výkonu dne (68) také Michal Pospíšil.

V minulosti se už mnohokrát stalo, že po cutu pošilhávalo vícero Čechů, ale pátek byl často nad jejich síly. Dnešní kolo ale potěšilo fanoušky českého golfu; i proto, že aspiranti na postup zvládli klíčový den velmi sebevědomě.

Jako první se mohl s předstihem radovat už hodinu po poledni Filip Mrůzek. „Hrálo se mi velmi dobře, hřiště je skvěle připravené, mám z toho dobrý pocit,“ liboval si muž, který vstoupí do třetího kola na děleném 28. místě. „O víkendu nebudu nic měnit, strategie mojí hry zůstane stejná,“ slibuje si od 36 jamek.

V následujícím flightu dorazil na poslední green také Petr Gál, který na posledních dvou jamkách zapisoval birdie a bylo rozhodnuto. A tak ho nemusel trápit ani minutý putt na eagle.

Jeho hodnocení ale bylo vyčerpávající: „Byly to nervy! Dnes bylo lepší počasí, ale pro mě to bylo nějak naopak. Špatně jsem se vyspal, už na drivingu to létalo všude možně a na hřišti jsem ztrácel, na patnáctce jsem dokonce trefil out. Na posledních dvou jamkách jsem to ale nahradil, a tak teď budu doufat, se cut už nebude moc hýbat,“ svěřil se domácí hráč a vyzval brněnské golfové příznivce, aby mu dorazili o víkendu fandit. „Aby bylo jasné, kdo je tady doma,“ žertoval.

Stanislav Matuš prošel cutem podruhé v řadě a stejně jako na Zbraslavi se bude snažit o lepší umístění ze zadních pozic. Aktuálně je na skóre -1. „Měl jsem našlápnuto na lepší výsledek, stále ale bojuju s puttováním,“ našel největší slabinu své hry.

V nejhorší situaci z postupujících byl Michal Pospíšil, který na cut ztrácel tři rány už před startem kola. Ale rychle se dostal na denní skóre -4, pak zase ztratil. A rozhodující birdie získal stejně jako Mrůzek na třetí jamce od konce, také v jeho případě šlo o sedmičku. Na devítce si prožil ještě menší drama po vyhozené ráně do greenu, ale nakonec mohl být spokojen.

I další Češi se dnes snažili, pod par za kolo se dostali Matyáš Zapletal (69) i Jan Cafourek (70), ale od postupu byli po prvním kole už příliš daleko.

V čele je v polovině turnaje s náskokem dvou ran na skóre -10 Angličan Ross McGowan.

Výsledky po 2. kole
Startovní listina 3. kola

 

Datum: Pátek 24. května 2019
Všechny články autora

Související články

Q-School European Tour: Matuš slaví postup, Cafourek ...
Q-School European Tour: Matuš slaví postup, Cafourek ...

10.11.2019 | Radost českému golfu přináší druhá fáze kvalifikační školy European Tour. Stanislav Matuš obsadil ve svém turnaji v Almeiře dělené páté místo a slaví postup do finále Q-School, kam má vykročeno v Alicante z opakovaně přerušené soutěže rovněž Jan Cafourek.

Stanislav Matuš je zpět v TOP 10, v Alicante znovu ...
Stanislav Matuš je zpět v TOP 10, v Alicante znovu ...

09.11.2019 | Stanislav Matuš nechal zapomenout na druhé kolo a po třetím kole kvalifikační školy European Tour se znovu vrátil do první desítky průběžného pořadí s náskokem čtyř ran na pozice, které budou znamenat po neděli postup do další fáze. Třetí kolo v Alicante nebylo dohráno...

Q-Series: Matušovi druhé kolo nevyšlo, v Alicante ...
Q-Series: Matušovi druhé kolo nevyšlo, v Alicante ...

08.11.2019 | Druhé kolo kvalifikace pro European Tour nevyšlo Stanislavu Matušovi (77), přesto se nadále drží na postupových příčkách. V druhém turnaji v Alicante stačil dohrát pouze Jan Cafourek (72), zatímco Filip Mrůzek byl mezi většinou, která kvůli tmě výsledek nezapisovala.

Skvělé vykročení Stanislava Matuše do Q-School
Skvělé vykročení Stanislava Matuše do Q-School

07.11.2019 | Skvělý start má za sebou český profesionál Stanislav Matuš na turnaji druhé fáze kvalifikační školy European Tour ve Španělsku. Po úvodním kole v Almeiře je se skóre 65 (-7) na děleném třetím místě. Hůře svůj start v Alicante zvládli Jan Cafourek (+2) a Filip Mrůzek (+8).

Trio Matuš, Mrůzek a Cafourek vstupuje do druhé ...
Trio Matuš, Mrůzek a Cafourek vstupuje do druhé ...

06.11.2019 | Do druhé fáze kvalifikace o účast v příští sezóně European Tour vstoupí ve čtvrtek ve Španělsku trojice českých golfistů. Filip Mrůzek a Jan Cafourek čeká turnaj v Alicante, Stanislav Matuš bude bojovat v Almeiře.

Challenge Tour finišuje, na startu v Irsku budou ...
Challenge Tour finišuje, na startu v Irsku budou ...

09.10.2019 | Čtyři čeští hráči se objeví na startu turnaje Stone Irish Challenge, který bude posledním turnajem European Challenge Tour pro široké startovní pole. Tři zbývající soutěže v sezóně už budou mít omezený počet startujících.

Challenge Tour, 1. kolo: Čtyři Češi vykročili ...
Challenge Tour, 1. kolo: Čtyři Češi vykročili ...

23.05.2019 | Čtyři čeští hráči mají slibně nakročeno do víkendových kol na turnaji D+D Real Czech Challenge, který dnes odstartoval v Golf Resortu Kaskáda u Brna. Nejlépe si vedli Filip Mrůzek a Petr Gál, kteří po výsledku -1 (70) dělí 23. místo. Nad hranicí cutu jsou i Stanislav Matuš a Daniel Suchan (71).

Na Kaskádě se během turnaje Challenge Tour představí ...
Na Kaskádě se během turnaje Challenge Tour představí ...

22.05.2019 | Čtrnáct českých golfistů se představí na druhém turnaji v rámci European Challenge Tour, který se v krátké době ukáže v tuzemsku. Před dvěma týdny jako jediný prošel na Zbraslavi cutem Stanislav Matuš, tentokrát se o totéž společně s ním bude pokoušet dalších sedm profesionálů a šest amatérů.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde