Česká golfová federace

Aktuality

Na Zbraslavi startuje Challenge Tour s jedenácti Čechy

Na Zbraslavi startuje Challenge Tour s jedenácti Čechy

Petr Halaburda, Středa 8. května 2019

Jedenáct českých hráčů a výborně obsazené startovní pole je připraveno na Prague Golf Challenge, turnaji druhé nejvyšší evropské série European Challenge Tour na zbraslavském hřišti, který startuje ve čtvrtek. Od pátku do neděle se hraje na Ypsilonu akce Pro Golf Tour s další českou účastí.

Zbraslavský turnaj slibuje skvělou podívanou

Skvělou podívanou na výborně připraveném hřišti slibuje zbraslavský turnaj, který je prvním ze dvou akcí v jednom sledu, které pořádá promotérská společnost Relmost. Od 23. do 26. května se totiž uskuteční na Kaskádě turnaj D+D Real Czech Challenge ze stejné série, na kterém se představí většina hráčů startujících v Prague City Golf.

Ještě před několika dny to vypadalo, že se zde představí i velké hvězdy European Tour - Matteo Manassero, Gregory Bourdy či Marcel Siem. Ze startovní listiny sice tato jména nakonec zmizela, ale řada výtečných hráčů stále zůstala. Tři vítězství z European Tour a účast na všech čtyřech major turnajích má na svém kontě Grégory Havret, dvakrát na nejvyšším evropském okruhu slavil Felipe Aguilar a přijela i další plejáda zkušených hráčů.

Nechybí například díky pozvánce promotéra Petra Dědka ani Němec Florian Fritsch, který jezdí na české turnaje pravidelně – také proto, že odmítá na turnaje létat a všechny turnaje po Evropě zvládne objet výhradně za volantem automobilu.

V silné konkurenci bude bojovat rovněž jedenáct českých golfistů, kteří využili pozvání pořadatele. Jsou mezi nimi profesionálové Filip Mrůzek, který v minulém týdnu prošel cutem na turnaji na okruhu ve Španělsku, ale také Stanislav Matuš, Jan Cafourek, Aleš Kořínek, Daniel Suchan a Petr Gál. Hrát budou i talentovaní amatéři Matyáš Zapletal, Gordan Brixi, Filip Ráža, Petr Janík a Pavel Foubík.

Češi nepůjdou do turnaje s malými plány, připomínat si budou loňské Matušovo umístění v TOP 10, Cafourek by zase rád navázal na vítězství v Pro Golf Tour před dvěma týdny a následné skvělé kolo první kolo (69) ze Španělska. „Chtěl bych se doma ukázat v dobrém světle, přeju si hodně birdie a také řadu golfových fanoušků podél hřiště. A samozřejmě by se mi líbil postup všech Čechů a konečné vítězství jednoho z nich,“ uvedl před startem třicetiletý Cafourek.

První kolo startuje ve čtvrtek ráno v 7:30 hod, po celé čtyři dny až do finálové neděle mají diváci vstup zdarma. Z Čechů se vydají v úvodním dnu na hřiště nejdříve Zapletal (8:00), Cafourek, Gál (oba 8:20) a Foubík (9:30) v odpoledních flightech dojde na Kořínka (12:30), Matuše a Mrůzka (13:50), Brixiho (14:00), Rážu (14:10), Janíka (14:20) a Suchana (14:30).

Startovní listina

 

Pro Golf Tour na Ypsilonu s dalšími Čechy

Trochu ve stínu velké pražské akce zůstává turnaj Extec Trophy 2019 by Atomic Drinks na Ypsilonu u Liberce. Třetí nejvyšší evropská série letos uskuteční na českém území dokonce tři akce – promotérem Czech Classic 2019 (18. – 20. června, Kaskáda) bude i Česká golfová federace, v Karlových Varech a Sokolově se bude hrát EXTEX CzechOne Open by Atomic Drinks (23. – 25. srpna).

Právě kvůli souběžné akci na Zbraslavi bude omezená účast nejlepších českých hráčů, i když také pod Jizerskými horami bude určitě komu fandit. Mezi přihlášenými jsou Ondřej Lieser, Michal Pospíšil a Štěpán Daněk, dnes byli doplněni další Češi - amatér David Benák a profesionálové Lukáš Tintěra, Jiří Štryncl,Tadeáš Sedláček, Vladimír Velenský, Marek Siakala, Lukáš Kounovský a Roman Šebrle.

Přihlášení hráči

Datum: Středa 8. května 2019
Všechny články autora

Související články

Q-School European Tour: Matuš slaví postup, Cafourek ...
Q-School European Tour: Matuš slaví postup, Cafourek ...

10.11.2019 | Radost českému golfu přináší druhá fáze kvalifikační školy European Tour. Stanislav Matuš obsadil ve svém turnaji v Almeiře dělené páté místo a slaví postup do finále Q-School, kam má vykročeno v Alicante z opakovaně přerušené soutěže rovněž Jan Cafourek.

Stanislav Matuš je zpět v TOP 10, v Alicante znovu ...
Stanislav Matuš je zpět v TOP 10, v Alicante znovu ...

09.11.2019 | Stanislav Matuš nechal zapomenout na druhé kolo a po třetím kole kvalifikační školy European Tour se znovu vrátil do první desítky průběžného pořadí s náskokem čtyř ran na pozice, které budou znamenat po neděli postup do další fáze. Třetí kolo v Alicante nebylo dohráno...

Q-Series: Matušovi druhé kolo nevyšlo, v Alicante ...
Q-Series: Matušovi druhé kolo nevyšlo, v Alicante ...

08.11.2019 | Druhé kolo kvalifikace pro European Tour nevyšlo Stanislavu Matušovi (77), přesto se nadále drží na postupových příčkách. V druhém turnaji v Alicante stačil dohrát pouze Jan Cafourek (72), zatímco Filip Mrůzek byl mezi většinou, která kvůli tmě výsledek nezapisovala.

Skvělé vykročení Stanislava Matuše do Q-School
Skvělé vykročení Stanislava Matuše do Q-School

07.11.2019 | Skvělý start má za sebou český profesionál Stanislav Matuš na turnaji druhé fáze kvalifikační školy European Tour ve Španělsku. Po úvodním kole v Almeiře je se skóre 65 (-7) na děleném třetím místě. Hůře svůj start v Alicante zvládli Jan Cafourek (+2) a Filip Mrůzek (+8).

Trio Matuš, Mrůzek a Cafourek vstupuje do druhé ...
Trio Matuš, Mrůzek a Cafourek vstupuje do druhé ...

06.11.2019 | Do druhé fáze kvalifikace o účast v příští sezóně European Tour vstoupí ve čtvrtek ve Španělsku trojice českých golfistů. Filip Mrůzek a Jan Cafourek čeká turnaj v Alicante, Stanislav Matuš bude bojovat v Almeiře.

Challenge Tour finišuje, na startu v Irsku budou ...
Challenge Tour finišuje, na startu v Irsku budou ...

09.10.2019 | Čtyři čeští hráči se objeví na startu turnaje Stone Irish Challenge, který bude posledním turnajem European Challenge Tour pro široké startovní pole. Tři zbývající soutěže v sezóně už budou mít omezený počet startujících.

Challenge Tour, 2. kolo: Na Kaskádě jdou do finále ...
Challenge Tour, 2. kolo: Na Kaskádě jdou do finále ...

24.05.2019 | Čtyři čeští golfisté si zahrají obě víkendová kola na D+D Real Czech Challenge v Golf Resortu Kaskáda. Cutem v turnaji European Challenge Tout prošli Filip Mrůzek (-2), Stanislav Matuš a Petr Gál (oba -1) a po nejlepším „českém“ výkonu dne (68) také Michal Pospíšil.

Challenge Tour, 1. kolo: Čtyři Češi vykročili ...
Challenge Tour, 1. kolo: Čtyři Češi vykročili ...

23.05.2019 | Čtyři čeští hráči mají slibně nakročeno do víkendových kol na turnaji D+D Real Czech Challenge, který dnes odstartoval v Golf Resortu Kaskáda u Brna. Nejlépe si vedli Filip Mrůzek a Petr Gál, kteří po výsledku -1 (70) dělí 23. místo. Nad hranicí cutu jsou i Stanislav Matuš a Daniel Suchan (71).

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde