Česká golfová federace

Aktuality

Historicky první Den Bav se golfem viděla brněnská Kšírovka

Historicky první Den Bav se golfem viděla brněnská Kšírovka

redakce, Neděle 28. dubna 2019

Na dvě stovky zájemců dorazilo na historicky první Den Bav se golfem, který se uskutečnil v sobotu 27. dubna v brněnské Kšírovce. Byla to premiéra nového formátu akcí pro veřejnost, který představila Česká golfová federace.

Dlouhodobá předpověď akci příliš nepřála, protože slibovala chlad a ještě pár dnů před startem i dešťové přeháňky. Přesto se ukázalo, že sportovně založení jedinci na počasí nehledí – první zájemci se totiž hlásili v Kšírovce už před osmou hodinou, kdy akce startovala.

Na akci byla nabídnuta novým zájemcům čtyři golfová stanoviště (drive, chip, bunker, putt), na kterých se volně střídali. Jednotlivá stanoviště byla zaplněna a trenéři se mohli věnovat každému zvlášť a předat první poznatky o golfu.

Program byl celkově koncipován jako zábavný sportovní den pro celou rodinu, a tak vedle golfových disciplín byly k dispozici dětské aktivity, chladno mohli návštěvníci zahnat masážemi a program pochopitelně pamatoval i na aktivní golfisty, kteří si zahráli dopolední turnaj na šest jamek.

Všichni příchozí se mohli zúčastnit i puttovacího turnaje, čehož využilo přes třicet hráčů, kteří absolvovali devítjamkové třiště (par 18), přičemž vítěz to zvládl na 19 ran, přestože hůl držel ten den vůbec poprvé. Stejný výkon podal mimo soutěž i youtuber a známý propagátor golfu Johny Machette.

Celou aktivitu komentoval s potěšením i majitel Kšírovky Pavel Zeman: „Akcí podobného typu by měla federace pořádat více. Dnes naše hřiště navštívilo mnoho nových tváří a věříme, že si k nám znovu najdou cestu. Sami si vyzkoušeli, že golf je aktivita pro každého.“

Den Bav se golfem podpořilo několik partnerů, soutěžící si odnášeli řadu zajímavých cen, zapojila se i městská část Brno-Jih. Nestačili jste navštívit akci v Brně? Sledujte www.bavsegolfem.cz, v květnu připravujeme další dvě obdobné akce v jiných destinacích.

FOTOGALERIE

Autor: redakce 
Datum: Neděle 28. dubna 2019
Všechny články autora

Související články

Zažijte golf během letního Olympijského festivalu ...
Zažijte golf během letního Olympijského festivalu ...

27.03.2024 | Česká republika zažije v letošním olympijském roce největší veřejnou oslavu sportu během Olympijského festivalu (OF) 26.7.-11.8.2024 exkluzivně u jezera Most v Ústeckém kraji. Mezi desítkami sportů bude opět nepřehlédnutelný i golf, 4. nejatraktivnější sport posledního OF v Praze a Brně v r.

Červen láká všechny ženy na golf
Červen láká všechny ženy na golf

12.06.2023 | Červen je tradičně na českých hřištích věnován ženám. Na mnoha hřištích se již v úterý 6. června sešly jak hráčky, které golf už hrají, tak nováčci, kteří si ke golfu teprve hledají cestu. Sportovně nadšené diváky zve do Berouna turnaj Tipsport Czech Ladies Open, nebo také série LETAS do Kácova.

Vstup pouze ženám, Czech Ladies Golf Association ...
Vstup pouze ženám, Czech Ladies Golf Association ...

06.04.2023 | Vzájemná setkávání, podpora, respekt a motivace. O tyto cíle usiluje spolek Czech Ladies Golf Association. Projekt je určený výhradně ženám, kterým přináší smysluplné propojení s dalšími hráčkami, pro něž se stal golf životním stylem.

Platforma Bav se golfem je připravena na novou ...
Platforma Bav se golfem je připravena na novou ...

02.04.2023 | V roce 2018 Česká golfová federace spustila platformu Bav se golfem s cílem vytvořit pro nové, začínající hráče rozcestník, který zájemce o golf navede na hřiště v jeho okolí. V minulém roce portál navštívilo přes 85.000 uživatelů. V ČR přibylo 3.833 nových hráčů, členská základna se opět rozrostla.

Rekord Golf Circusu překazila bouřka
Rekord Golf Circusu překazila bouřka

28.06.2022 | Další z rekordních golfových pokusů herců Pavla Nečase a Davida Suchařípy poprvé nevyšel. ...

Mezinárodní Den žen na golfu již 7. června
Mezinárodní Den žen na golfu již 7. června

19.05.2022 | První červnové úterý patří na celém světě ženám. Celosvětová akce Women’s Golf Day, kterou charakterizuje červená barva, do níž se již tradičně oblékají její účastnice, se letos uskuteční 7. června na více než 900 místech v sedmi desítkách zemí světa.

Návody pro začátečníky v médiích
Návody pro začátečníky v médiích

02.05.2022 | Mediální aktivity České golfové federace zaměřené na nábor nových golfistů mají jako každý rok svůj vrchol logicky na počátku sezóny. Letos vyšly první rozsáhlé materiály už počátkem měsíce dubna. ...

Golfová hřiště vracejí život poničené přírodě
Golfová hřiště vracejí život poničené přírodě

28.04.2022 | Bývalý hnědouhelný důl, úložiště elektrárenského popílku, divoké skládky i krajina zjizvená těžbou železné rudy. Na první pohled dříve nehostinná a nepřívětivá místa našla vhodné využití v podobě nových golfových hřišť. Z míst, která ještě nedávno byla mrtvou krajinou, jsou dnes proslulá hřiště.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde