Česká golfová federace

Aktuality

Mrůzek se vrací z Egypta. Plný optimismu i očekávání

Mrůzek se vrací z Egypta. Plný optimismu i očekávání

Jonáš Mencl, Úterý 12. února 2019

Filip Mrůzek zahájil sezónu třemi turnaji Mediterranean Tour v Egyptě, ze kterých se vrací s dobrými výsledky. Dvakrát skončil v top 10, jednou mu desítka utekla jen kvůli pokaženému závěru finálového kola. „Určitě převažují pozitivní věci,“ říká a už netrpělivě vyhlíží start Challenge Tour.

Sedmadvacetiletý golfista si na úvod sezóny nevybral turnaje Pro Golf Tour, na nichž startují jiní Češi. Přednost dal Mediterranean Tour, mladé sérii (založena 2014), jejíž turnaje se konají v Egyptě a dávají příležitost profesionálům z Evropy rozehrát se v zimě před startem evropských sérií.

„Chtěl jsem udělat nějakou změnu. A teď už vím, že to byl dobrý krok,“ obhajuje své rozhodnutí Filip Mrůzek. Ví proč. Ze tří turnajů si odvezl tři kvalitní umístění (T5, T4 a T13), pokaždé navíc skončil pod parem hřiště, což se na egyptských hřištích počítá.

„Na greenech s rychlostí jedenáct a půl stopy se fakt neputtuje snadno, pokud si člověk nepřihraje na dva metry, musí věřit, že mu tam spadne nějaký delší putt. O to těžší je zahrát pod par hřiště,“ uznává obtížnost místních jamkovišť.

A kvalita byla i ve startovním poli. Mezi zúčastněnými hráči byl mimo jiné i vítěz Prague Golf Challenge (European Challenge Tour) a někdejší účastník Masters Garrick Porteous, poslední turnaj vyhrál zkušený Steven Tiley, který už si připsal dokonce čtyři starty na The Open.

„Člověk musí hrát tři čtyři rány pod par na kolo, aby tu vyhrál. I já zahrál tři dobrá skóre, jen mě mrzí double bogey v závěrečném turnaji, jinak je to ale super start před Challenge Tour, asi nejlepší, jaký jsem kdy měl,“ hodnotí úspěšný vstup Mrůzek.

A co dál? Sezóna Challenge Tour se probere ze zimního spánku až počátkem dubna. „Začínat budu v Turecku 5. dubna, na to už se moc těším. V březnu asi ještě vyrazím na tři turnaje Mediterranean Tour, mezitím mě čeká trénink, mentální i fyzická příprava,“ popisuje a do nového ročníku Challenge Tour jde plný optimismu. „Věřím, že tenhle rok bude dobrý, snad to všechno klapne.“

Autor: Jonáš Mencl 
Datum: Úterý 12. února 2019
Všechny články autora

Související články

Suchan s Vlašínovou bojují o životní výsledky
Suchan s Vlašínovou bojují o životní výsledky

07.06.2019 | Dobrý základ pro případné nejlepší výsledky své profesionální kariéry založili na zahraničních turnajích Daniel Suchan (Challenge Tour) a Kateřina Vlašínová (LETAS). Suchan po prvním kole dokonce vedl, do víkendu půjde ze 14. místa. Vlašínová stále drží TOP 10 s nevelkou ztrátou na nejlepší.

Domácí víkend bude ve znamení Raiffeisenbank Preside ...
Domácí víkend bude ve znamení Raiffeisenbank Preside ...

23.09.2021 | Posledním letošním tuzemským turnajem předních amatérů bude Raiffeisenbank President Masters Invitational, které se uskuteční od pátku do neděle v Karlových Varech. Další start na LPGA Tour čeká Kláru Spilkovou, Karolínu Vlčkovou na Symetra Tour. Na Challenge Tour hraje Gordan Brixi.

Lieser znovu výborně odstartoval, Vahalová druhá ...
Lieser znovu výborně odstartoval, Vahalová druhá ...

16.09.2021 | Báječný čtvrtek za sebou má český golf na evropských profesionálních sériích. Ondřej Lieser startuje na European Tour a dalším vydařeným prvním kolem (-4) začal na děleném 13. místě. Skvělý den prožily také Češky na LET Access Tour: Agáta Vahalová dělí druhé místo, cutem prošlo šest Češek.

Lieser, Mrůzek a osm Češek na evropských sériích, ...
Lieser, Mrůzek a osm Češek na evropských sériích, ...

15.09.2021 | Osm českých hráček dnes odstartovalo do turnaje LET Access Series ve Švýcarsku, ve čtvrtek začínají mužské turnaje za účasti Ondřeje Liesera (European Tour) a Filipa Mrůzka (Challenge Tour). Do hry se vracejí po pauze také Klára Spilková (LPGA) a Karolína Vlčková (Symetra Tour).

Nabitý golfový týden: ME žen, šampionát U16, MM ...
Nabitý golfový týden: ME žen, šampionát U16, MM ...

21.07.2021 | Šest amatérek na individuálním ME v Itálii, tři muži na prestižním MM Německa, start českého výběru na European Young Masters a řada profesionálů na mezinárodních sériích. Také tento týden přináší pořádně nabitý golfový program.

Kořínek na Challenge Tour osmý, Matuš s Barešem ...
Kořínek na Challenge Tour osmý, Matuš s Barešem ...

18.07.2021 | Skvělý turnaj mají za sebou tři čeští golfisté, kteří startovali na Euram Bank Open ze série Challenge Tour v Rakousku. Aleš Kořínek získal osmým místem největší životní úspěch, velmi dobře si ale vedli také Stanislav Matuš a Jakub Bareš, kteří se dělí o 31.

Challenge Tour v Adamstalu: Matuš dal eso, dál ...
Challenge Tour v Adamstalu: Matuš dal eso, dál ...

16.07.2021 | Finálová kola na turnaji Euram Bank Open v Rakousku ze série Challenge Tour si zahrají i čeští golfisté Aleš Kořínek, Jakub Bareš a Stanislav Matuš, který si k postupu nadělil také hole-in-one. Dalších šest českých golfistů cutem neprošlo.

Zach s Lieserem začali nadějně, skvělé kolo Ráži ...
Zach s Lieserem začali nadějně, skvělé kolo Ráži ...

24.06.2021 | Skvělé kolo má za sebou Filip Ráža na ME ve Francii – zapisoval 66 ran a přiblížil se hranici cutu, na stejném celkovém výsledku (even par) je také Jiří Zuska. Slibný vstup do BMW International Open v Mnichově zaznamenali Šimon Zach (-2) a Ondřej Lieser (-1).

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde