Česká golfová federace

Aktuality

Nadace nadělovala po celý rok

Nadace nadělovala po celý rok

Jonáš Mencl, Pondělí 10. prosince 2018

Hlavní myšlenkou Nadace Hanuše Goldscheidera pro český golf je podpora dětského a mládežnického golfu a jeho zpřístupnění dětem. Zásluhou projektu Se školou na golf se navíc podařilo rozšířit počet škol, které se pustily do spolupráce s golfovými kluby.

Mezi nově vzniklé třídy ve Slavkově, Velvarech, Karviné a Brně nadace rozdělila celkem 29 juniorských setů, aby děti, které si zvolily golf jako volitelný předmět v rámci školního vyučování, měly ty nejlepší podmínky pro svůj trénink. Do školních golfových kroužků putovalo pak celkem 111 dětských golfových holí.

V Harrachově, Čertově Břemeni, Karlových Varech, Kynžvartu, Liberci-Machníně, Mstěticích, Telči, Těšeticích, Uherském Hradišti, Rožnově pod Radhoštěm i Mníšku u Liberce tak mohou nyní trénovat dle libosti a nemusí se o žádné hole dělit s ostatními.

Potěšující je i to, že zájem zapojit děti do golfového tréninku není jen ze strany nadace, ale i od samotných dětí, kterým je tento sport rok od roku dostupnější. Příkladem budiž škola ve Velvarech na Kladensku, která už několik let spolupracuje s golfovým klubem v Beřovicích. Právě tam se s golfem seznamuje čím dál více dětí.

A velký zájem o školní golf je také na Moravě. V Brně se do projektu zapojila Základní škola a Mateřská škola Pramínek, kde v prvním pololetí předmět výuka golfu navštěvuje devět dětí.

Golf mezi těmi nejmladšími stále vzbuzuje velká očekávání. Ať už se k němu v minulosti z jakéhokoliv důvodu nedostali, teď se jim golf velkoryse otvírá. Nikdy předtím nebyl tak dostupný. A to i díky projektům jako je Se školou na golf, nebo díky podpoře ze strany nadace. Velký dík pak patří i všem přispěvatelům nadace, bez jejichž štědrých příspěvků by nebylo možné dlouhodobě naplňovat nadační vizi.

Přejeme všem mladým golfistům hodně nejen golfových úspěchů a budeme se těšit v roce 2019.

Pokud se chcete přidat k dárcům nadace, využijte prosím číslo účtu 4441188/5500.

Více o činnosti nadace ZDE

 

 

Autor: Jonáš Mencl 
Datum: Pondělí 10. prosince 2018
Všechny články autora

Související články

Turnajová sezóna 2024 je (téměř) připravena
Turnajová sezóna 2024 je (téměř) připravena

03.01.2024 | Na konci minulého roku byly na webu a v mobilní aplikaci ČGF publikovány oba kalendáře akcí ČGF na rok 2024. V případě kalendáře hlavních akcí to je čtvrtá pracovní verze, kalendář akcí mládeže byl publikován poprvé.

Národní mistrovství ČR žáků a kadetů očima vítěze ...
Národní mistrovství ČR žáků a kadetů očima vítěze ...

21.11.2023 | Většina mládežnických hráčů má vedle vítězství v turnaji také za cíl vstoupit do světového amatérského žebříčku WAGR. Filip Lukáš si tento úkol splnil na NMČR žáků a kadetů. Jak prožíval chvíle na hřišti? Pojďte se společně s ním vrátit do červencového turnaje na hřišti Kunětická Hora.

Regionální Moravská Tour Mládeže – Region D
Regionální Moravská Tour Mládeže – Region D

17.11.2023 | Regionální Moravská Tour Mládeže (RMTM) vstupovala do nového ročníku 2023 po ukončení spolupráce s dlouholetým promotérem turnajů. Počáteční obavy se nenaplnily, letošní RMTM přinesla sérii 24 atraktivních turnajů na nejlepších moravských hřištích a také nového partnera pro novou vloženou minisérii...

Regionální Dětská Tour Severovýchod - REGION C
Regionální Dětská Tour Severovýchod - REGION C

10.11.2023 | Dětská Tour Severovýchod (DTSV) vstoupila letošním ročníkem do třetí dekády své existence posílena změnami. Hlavní dětská a mládežnická soutěž pro nově definovaný REGION C nabídla větší počet hřišť, atraktivnější turnajový kalendář a zaznamenala nárůst hráčského startovního pole.

Regionální soutěže – Regionální Tour Mládeže Regionu ...
Regionální soutěže – Regionální Tour Mládeže Regionu ...

03.11.2023 | V roce 2023 proběhl již 14. ročník Regionální Tour Mládeže Regionu B. Reorganizace regionů se nejvíce dotkla právě této mládežnické série. Přišla o více než 10 hřišť, i tak mladým hráčům nabídla možnost odehrát srovnatelný počet turnajů a kol jako minulé roky.

Regionální soutěže – Dětská Tour Západ A
Regionální soutěže – Dětská Tour Západ A

27.10.2023 | Regionálními soutěžemi mládeže rozvíjí Česká golfová federace odspodu a od útlého věku hráčskou základnu v ČR. V roce 2023 přišla ČGF se změnou regionálního uspořádání a s pozitivními novinkami vstoupily do sezony čtyři regionální mládežnické okruhy. Dětská Tour Západ A vyhlásila v září své vítěze.

Mistrovství ČR družstev chlapců do 18 let ovládl ...
Mistrovství ČR družstev chlapců do 18 let ovládl ...

24.09.2023 | Poslední letošní finále družstev se odehrálo na hřišti Svobodné Hamry. Na Mistrovství ČR družstev chlapců do 18 let zvítězili hráči z Albatross Golf Clubu Praha, kteří si ve finálovém boji poradili se zástupci RGA Greensgate.

Finále Mistrovství ČR družstev chlapců do 18 let ...
Finále Mistrovství ČR družstev chlapců do 18 let ...

21.09.2023 | Předposlední záříjový víkend se odehraje další z vrcholů týmových soutěží vypsaných Českou golfovou federací. Na programu je finále Mistrovství ČR družstev chlapců do 18 let, které od 22.-24. září hostí Golf & Country Club Svobodné Hamry na Vysočině. ...

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde