Česká golfová federace

Aktuality

Mistry mistrů se stali na Konopišti Pokorný s Burdovou

Mistry mistrů se stali na Konopišti Pokorný s Burdovou

Petr Halaburda, Neděle 14. října 2018

Vítězem tradičního Tipsport Poháru mistrů, turnaje pro šampióny tuzemských golfových klubů, se stali v Golf Resortu Konopiště profesionál Jakub Pokorný (GC Cihelny) a Dominika Burdová (GC Grabštejn).

Druhý víkend v říjnu nepatří v Česku pouze Velké pardubické, ale čtrnáct let už také dvoudennímu turnaji určenému pro klubové mistry. Letos se soutěže na výborně připravených osmnáctkách zúčastnilo 46 mužů a 29 žen. V sobotu absolvovali v dokonalém počasí d‘Este, v neděli se hrálo ve výrazně větším větru hřiště Radecký.

Dominika Burdová si vypracovala klíčový náskok už v sobotu díky výsledku 72, dnes si už pouze hlídala (76) své soupeřky. „Dnes sice byly zhoršené podmínky, ale svoji roli hrálo také hřiště Radecký, které je určitě těžší,“ řekla během slavnostního vyhlášení vítězka, která si vylepšila svoji loňskou stříbrnou pozici.

Jakub Pokorný vyhrál (68+72) hned při svém premiérovém startu a k vítězství potřeboval celkový výsledek -4. „Jsem zde poprvé, ale jsem nadšen, v jakém výborném stavu jsme měli po oba dva dny k dispozici hřiště. A výhra se určitě našemu klubu hodí,“ připomněl prémii 50 tisíc korun, kterou si díky hlavními partnerovi turnaje každým rokem odveze hráč s nejnižším absolutním výsledkem pro účely mládežnického golfu svého klubu.

 Výsledky 14. ročník Tipsport Pohár Mistrů

Datum: Neděle 14. října 2018
Všechny články autora
Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde