Česká golfová federace

Aktuality

Skvěle rozjetou kariéru zastavila vážná nemoc. Podpořte golfistu „Ránou pro Nica“

Skvěle rozjetou kariéru zastavila vážná nemoc. Podpořte golfistu „Ránou pro Nica“

redakce, Sobota 1. září 2018

Neviděli jste jméno Nicolas Schellong dlouho na žádném leaderbordu? Člen reprezentačních výběrů poskytl ČGF vyjádření v souvislosti se svým zdravotním stavem. Současně se rozjela akce „Rána pro Nica“, která chce podpořit nadějného golfistu a kamaráda jeho v náročném boji.

Nicolase Schellonga si loni na podzim vybrala prestižní University of Washington, kde se měl v těchto dnech hlásit jako „freshman“ univerzitního golfového týmu. Jenže Nico na rozdíl od řady svých vrstevníků na studia nemohl dorazit - po prvotních drobných potížích, které se postupně zhoršovaly, mu bylo totiž diagnostikováno onkologické onemocnění míchy.

Z informací o Nicově zdravotním stavu vyplývá, že následné svalové a nervové ochabnutí dolních končetin způsobilo, že aktuálně je Nico - věříme, že pouze přechodně - připoután na vozík. Aktuálně prochází velmi náročnou onkologickou léčbou a my všichni věříme, že Nico v tomto nejdůležitějším turnaji jeho dosavadní kariéry vybojuje co nejlepší výsledek. Tak, jak jsme u něho byli zvyklí na golfových hřištích.

ČGF se tímto alespoň na dálku přidává k podpoře skvělého kluka a vyzývá všechny spoluhráče a kamarády nejen z golfového života, aby neváhali Nicovi napsat, zavolat, či ho jakoukoli formou psychicky podpořit. Třeba i čerstvě rozjetou akcí “Rána za Nica”, kde prostřednictvím sociálních sítí a především na facebooku můžete Nicovi poslat krátké video s vaším oblíbeným úderem a zdravicí.

Nico, věříme, že se brzy plně uzdravíš, a že se zase potkáme na greenech!

 

Autor: redakce 
Datum: Sobota 1. září 2018
Všechny články autora
Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde