Česká golfová federace

Aktuality

Na Zbraslavi nejlépe začala Pia Babnik, Sára Kousková na čtvrtém místě

Na Zbraslavi nejlépe začala Pia Babnik, Sára Kousková na čtvrtém místě

Petr Halaburda, Středa 16. září 2020

Prvním soutěžním kolem začal v Prague City Golf na Zbraslavi ženský profesionální turnaj Amundi Czech Ladies Challenge. V čele je favorizovaná Pia Babnik ze Slovinska (-5), ale výborně si vede také řada českých hráček. Nejlépe Sára Kousková (-3), která je na děleném čtvrtém místě.

Ještě než se turnaj pořádně rozjel, už na leaderboardu svítila jedna diskvalifikace. Americká amatérka Ashley Shim přišla pozdě na start první jamky, kde se navíc zjistilo, že měla vycházet z desítky, a tak nic jiného než její předčasný konec v turnaji nepřicházel v úvahu.

Češky sice odstartovaly včas, ale některé měly nečekaně nervózní úvod. A týkalo se to i místních zbraslavských reprezentantek - Kristýna Frýdlová (startující z desítky) vykouzlila ve své skórkartě „sněhuláka“ po velkých problémech v bunkeru hned na jedenáctce, její kolegyně Jana Melichová po ztrátě míčku brala stejný výsledek na šestce. Především Frýdlová ale ukázala bojovné srdce a svoji ztrátu ještě na druhé devítce částečně stáhla a se skóre +3 zůstává ve hře o účast v pátečním finálovém kole.

Také Sára Kousková hned na dlouhé (374 m) čtyřparové dvojce ránu ztratila, ale od té doby svoje skóre jen snižovala a dokázala i hodně zachránit. Mimo jiné i šestimetrovým puttem do paru na poslední jamce, po kterém byla dokonce na chvíli vedoucí hráčkou v klubovně. „Nechtěla jsem při puttu příliš riskovat, ale míč dostal šanci a za par jsem byla hodně ráda stejně jako za celý dnešní výsledek. Těší mě to, zvláště v domácím prostředí, ale ještě nás čeká hodně golfu,“ připomněla, že turnaj je teprve v první třetině.

Nejlépe z českých profesionálek si vede překvapivě ta nejmladší – na osmém místě je Kristýna Napoleaová (-1), do desítky se vklínila rovněž sedmá amatérka Agáta Vahalová (-2).

Výsledek even par čtyř českých golfistek stačí na průběžné třinácté místo. „Pro dnešní solidní výsledek byly klíčové rány do pozic. Na skvěle připravených a rychlých greenech už toho příliš dohnat nešlo,“ svěřila se Kristýna Abrahámová, kterou překvapilo, že nečekaně málo hráček se dnes dostalo v ideálních podmínkách pod par hřiště. Na stejném výsledku došly i profesionálka Lucie Hinnerová a amatérky Barbora Bujaková i Lenka Nebeská.

Do druhého kola vstoupí v roli lídra slovinský sedmnáctiletý talent Pia Babnik (-5), která dnes sice třikrát zapisovala bogey, ale současně dokázala osmkrát hrát birdie.

LEADERBOARD a startovní listina

FOTO Zdeněk Sluka

 

Datum: Středa 16. září 2020
Všechny články autora

Související články

Sára Kousková s nejlepším umístěním ve WAGRu
Sára Kousková s nejlepším umístěním ve WAGRu

30.10.2021 | Nejlepší česká amatérka Sára Kousková dosáhla kariérního maxima ve světovém amatérském žebříčku WAGR, aktuálně jí patří 37. místo. Mezi amatéry je nejlepší znovu Jiří Zuska (139.). Profesionálům nadále s přehledem vládnou Klára Spilková a Ondřej Lieser.

Jana Melichová vstoupí do finále ME žen z deváté ...
Jana Melichová vstoupí do finále ME žen z deváté ...

23.07.2021 | Jana Melichová se i po třetím kole ME žen v Itálii drží v nejlepší desítce. Cutem prošly také Sára Kousková a Patricie Macková. Na LETAS ve Španělsku si finálové kolo zahrají Kristýna Napoleaová, Šideri Váňová i Kateřina Vlašínová. ...

Čtyři Češky prošly do finále na LET v Berouně
Čtyři Češky prošly do finále na LET v Berouně

26.06.2021 | Česká profesionálka Kristýna Napoleaová a další tři české amatérky Sára Kousková, Tereza Koželuhová a Jana Melichová prošly do finále třetího ročníku Tipsport Czech Ladies Open ze série LET. V Berouně vede Španělka Nuria Iturrioz.

Beroun trápí počasí: opožděný start a přerušení ...
Beroun trápí počasí: opožděný start a přerušení ...

25.06.2021 | Déšť a bouřky zkomplikovaly první kolo Tipsport Czech Ladies Open v Berouně. To však nebránilo mnoha hráčkám k cestě za skvělými čísly. V nedohraném úvadu jsou ve vedení Lydia Hall a Nuria Iturrioz (-6), z Češek je na nejlepším výsledku v klubovně Kristýna Napoleaová .

Na Zbraslav dorazí tři hráčky z TOP 20 ve Švýcarsku, ...
Na Zbraslav dorazí tři hráčky z TOP 20 ve Švýcarsku, ...

13.09.2020 | Na třicet se rozrostla aktuálně skupina českých hráček pro turnaj Amundi Czech Ladies Challenge, který se bude hrát v nadcházejícím týdnu na Zbraslavi. Dorazí i tři hráčky z TOP 20 v sobotu ukončeného turnaje nejvyšší evropské série Ladies European Tour ve Švýcarsku.

Golfové žebříčky - nejlepší Češi pořadí nemění
Golfové žebříčky - nejlepší Češi pořadí nemění

29.02.2020 | Nový systém ve světovém amatérském žebříčku WAGR způsobil výrazné změny, ale od té chvíle k velkým výkyvům nedošlo. Dlouhodobě nejlepší Klára Spilková a Ondřej Lieser i nadále vládnou českým profesionálům, v čele amatérů zůstávají Jiří Zuska a Tereza Melecká.

Melecká přebírá post nejlepší české amatérky na ...
Melecká přebírá post nejlepší české amatérky na ...

23.01.2020 | Nový systém světového amatérského žebříčku WAGR výrazně zamíchal s pořadím nejen českých hráčů a hráček. Nejvýraznější změnou je posun Terezy Melecké do čela českých amatérek, Jiří Zuska si post české jedničky s přehledem drží. Ondřej Lieser a Klára Spilková vládnou nadále mezi českými profesionály.

Předkvalifikace LET je v polovině, Melecká v nejlepš ...
Předkvalifikace LET je v polovině, Melecká v nejlepš ...

10.12.2021 | Předkvalifikace Q-School LET je v polovině a tři české hráčky jsou na pozicích, které by znamenaly v neděli odpoledne postup do finálové části. Nejblíže tomu je stále Tereza Melecká (E), na postupových místech jsou stále i Šideri Váňová (+4) a Tereza Koželuhová (+5).

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde