Česká golfová federace

Aktuality

Amundi Czech Ladies Challenge na zbraslavském hřišti startuje

Amundi Czech Ladies Challenge na zbraslavském hřišti startuje

Petr Halaburda, Úterý 15. září 2020

Ve středu 16. září v 8:30 vyrazí na hřiště Prague Golf City na jamkách 1 a 10 první flighty do ženského profesionálního turnaje Amundi Czech Ladies Challenge. Ve hře je 37.500 eur a také nádherná pozlacená trofej pro šampiónku.

Český golf o turnaj málem kvůli koronavirové epidemii přišel. Soutěž, tolik důležitá kvůli možnosti získávání zkušeností s mezinárodní konkurencí pro mladé domácí hráčky, se musela přesunout z termínu v polovině prázdnin z Konopiště na Zbraslav. Nakonec se však přes všechna omezující opatření hrát bude.

Půjde teprve o druhý turnaj v letošním programu LET Access Series, který čítá pouze pět akcí. O to důležitější je pro jeho členky, které nemají moc možností hrát a vydělávat, o to více svátečním okamžikem je pro širokou skupinu českých profesionálek a amatérek, pro které bývá každoročně jedním z vrcholů sezóny. Na pražském západním předměstí se pustí do třídenního turnaje 78 hráček, třicet jich bude z České republiky.

Kde hledat favoritky a koho z Češek na hřišti podpořit? Z pohledu domácích hráček je to složitější, v dobré formě se zdá být totiž hned několik golfistek. Sára Kousková byla před dvěma týdny dvacátá a nejlepší amatérkou turnaje Ladies European Tour v Berouně, Tereza Koželuhová prošla cutem tamtéž i na následující akci ve Švýcarsku, kde byla nejlepší amatérkou. Ve výborné pohodě se zdá být teprve patnáctiletá Denisa Vodičková, která letos vyhrála šampionáty na rány v kategorii kadetek, dorostenek i žen.

Skvělá kola za sebou letos mají i Kristýna Frýdlová a Jana Melichová, pro které může svědčit - stejně jako pro Kouskovou a Patricii Mackovou - znalost domácího klubového hřiště. A počítat je třeba také s Terezou Meleckou (viz. foto), která v posledních dvou ročnících turnaje na Konopišti vždy skončila na druhém místě a byla nejlepší amatérkou. Z českých profesionálek se zdá být v nejlepší formě Kateřina Vlašínová.

Ze zahraničních golfistek se očekává útok na titul od Norky Maiken Bing Paulsen, která skončila v sobotu patnáctá na švýcarském turnaji, o tři místa níže byla hodnocena Pia Babnik ze Slovinska. Obě favoritky půjdou společně s Kristýnou Frýdlovou - ostře sledovaný flight odpálí v 9:47 z desáté jamky.

Cut pro 45 nejlepších profesionálek a všechny amatérky na stejném a lepším skóre následuje po druhém čtvrtečním kole, finálové kolo se uskuteční v pátek 18. září. Turnaji má přát počasí – všechna tři kola budou podle předpovědi provázet ideální podmínky, které mohou přilákat tuzemské fanoušky. Vstup včetně parkování je během turnaje zdarma.

Startovní listina

 

FOTO: Zdeněk Sluka/Amundi Czech Ladies Challenge

 

Datum: Úterý 15. září 2020
Všechny články autora

Související články

Jana Melichová vstoupí do finále ME žen z deváté ...
Jana Melichová vstoupí do finále ME žen z deváté ...

23.07.2021 | Jana Melichová se i po třetím kole ME žen v Itálii drží v nejlepší desítce. Cutem prošly také Sára Kousková a Patricie Macková. Na LETAS ve Španělsku si finálové kolo zahrají Kristýna Napoleaová, Šideri Váňová i Kateřina Vlašínová. ...

Na Zbraslavi nejlépe začala Pia Babnik, Sára Kouskov ...
Na Zbraslavi nejlépe začala Pia Babnik, Sára Kouskov ...

16.09.2020 | Prvním soutěžním kolem začal v Prague City Golf na Zbraslavi ženský profesionální turnaj Amundi Czech Ladies Challenge. V čele je favorizovaná Pia Babnik ze Slovinska (-5), ale výborně si vede také řada českých hráček. Nejlépe Sára Kousková (-3), která je na děleném čtvrtém místě.

Skvělé zprávy z Karlštejna: Patricie Macková je ...
Skvělé zprávy z Karlštejna: Patricie Macková je ...

23.08.2019 | Dorostenka Patricie Macková je v úvodu turnaje Tipsport Czech Ladies Open na vrcholu leaderbordu po skvělých 66 ranách. V cutu jsou po prvním kole také Jana Melichová (70), Kateřina Vlašínová (72) a Sára Kousková (73).

Srpnové golfové žně nekončí, na Karlštejn dorazil ...
Srpnové golfové žně nekončí, na Karlštejn dorazil ...

20.08.2019 | V prvním srpnovém týdnu turnaj LETAS na Konopišti, v neděli skončily boje European Tour na Albatrossu a měsíc skvělého golfu na českých hřištích vyvrcholí v tomto týdnu na Karlštejně, kam dorazil společný turnaj LET a LETAS. Tipsport Czech Ladies Open se bude hrát v závěru týdne od 23.

Dejavu na Konopišti dokonáno: Druhá i nejlepší ...
Dejavu na Konopišti dokonáno: Druhá i nejlepší ...

03.08.2019 | České úspěšné dny během turnaje Amundi Czech Ladies Challenge v Golf Resortu Konopiště byly potvrzeny druhým místem Terezy Melecké (-6), která se stala současně nejlepší amatérskou hráčkou v soutěži. V nejlepší desítce skončily rovněž Patricie Macková, Tereza Koželuhová a Kateřina Vlašínová (-4).

Český útok na karty úspěšně pokračuje, tři hráčky ...
Český útok na karty úspěšně pokračuje, tři hráčky ...

19.12.2021 | Tři české golfistky zůstávají ve hře o úspěch v kvalifikaci pro nadcházející sezónu Ladies European Tour. V desítce nejlepších jsou před závěrečným pátým kolem Sára Kousková i Tereza Melecká, bojovat o TOP 20 může i Kristýna Napoleaová.

Skvělý český den na Q-School LET
Skvělý český den na Q-School LET

18.12.2021 | Parádní den má za sebou český golf na Q-School Ladies European Tour ve Španělsku. Tři hráčky se dostaly pod par hřiště, dvě už jsou dokonce v TOP 20 zajišťující plnou hrací kartu na příští sezónu nejvyšší evropské série.

Všechny české golfistky na Q-school ve hře o kartu ...
Všechny české golfistky na Q-school ve hře o kartu ...

17.12.2021 | Všechny čtyři české hráčky na Q-School Ladies European Tour jsou po druhém kole v naději, že budou bojovat o kartu pro příští sezónu i v pondělním finále, kam postoupí 65 nejlepších.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde