Česká golfová federace

Aktuality

Seniorům na MMČR i po druhém kole vládnou Martina Fulínová a Andrew Bruce z Lucemburska

Seniorům na MMČR i po druhém kole vládnou Martina Fulínová a Andrew Bruce z Lucemburska

Klára Kuchařová, Středa 12. srpna 2020

O další ránu Martina Fulínová navýšila ve druhém kole seniorského šampionátu svůj náskok a směřuje k zisku titulu mezinárodní mistryně ČR. Mezi muži je ve vedení Lucemburčan Andrew Bruce, ale očekávají se boje o všechna pódiová umístění.


 Druhý den Mezinárodního mistrovství ČR seniorů přinesl další výborné výsledky. V Karlových Varech se daří především českým ženám, které v obou kategoriích obsazují všechny přední pozice. 

V hlavní kategorii seniorek nad 50 let si výrazný náskok o další ránu navýšila Martina Fulínová, která k úterním 74 ranám přidala dnešních 79 a je v čele leaderboardu jako jediná hráčka se dvěma koly pod 80.

Na druhém místě je před finálovým kolem Barbora Stárková na skóre +18 (82+80), na třetí příčku se s odstupem tří ran dostala Zuzana Trunečková (83+82). Medailová umístění mohou však ještě ovivnit minimálně tři hráčky, které na třetí ztrácejí jedinou ránu.

V hlavní soutěži mužů nad 50 let jsou výsledky mnohem vyrovnanější. V čele je i nadále Lucemburčan Andrew Bruce po kolech 71 a 78 (+5), na paty mu ale šlape loňský šampion, Američan Mark Gardiner, který na lídra ztrácí pouhé dva údery (75+76). 

O třetí příčku se před finálovým kolem dělí Němec Markus Gierstorfer (79+75) s českým reprezentantem Michaelem Závěrkou (75+79), oba mají po dvou kolech shodný výsledek +10.

V ženské kategorii Master seniorek nad 65 let se do vedení společně s Vlastou Peterkovou (89+90) dostala také Helena Janoudová (91+88). Stejně jako o titul bude k vidění boj také o třetí místo - Eva Tichá (96+99) ztrácí na třetí Annu Vittovou (97+97) jedinou ránu.

Vyrovnané výsledky předvádějí také muži ve stejné věkové kategorii: Josef Novák (77+84) je v čele Master seniorů o ránu před Maďarem Josephem Horvathem (74+88), na třetím místě přenocuje Errol Mills (82+81) z Polska.

"Dnes byla hra plynulá, k čemuž nám přálo i teplé letní počasí," komentovala příjemnější středeční podmínky ředitelka soutěže Maria Stilerová"Po dnešním kole byl vyhlášen cut pro nejlepší a zítra se už jde do finále. Věříme, že počasí bude znovu na naší straně, i když podle předpovědi mohou přijít i bouřky."

Výsledky - 2. kolo

Startovní listina - finále

FOTO Annie Krčmářová

Datum: Středa 12. srpna 2020
Všechny články autora

Související články

Tituly na MMČR seniorů obhájili Martina Fulínová ...
Tituly na MMČR seniorů obhájili Martina Fulínová ...

12.08.2021 | Také poslední den MMČR seniorů přinesl skvělý golf. Ženskou šampiónkou se v napínavém boji stala obhájkyně titulu Martina Fulínová, formou start-cíl titul obhájil Andrew Bruce z Lucemburska. V kategorii Master seniorů dominovali cizinci. ...

Finále MMČR seniorů slibuje napínavé boje o medaile
Finále MMČR seniorů slibuje napínavé boje o medaile

11.08.2021 | V mezinárodním boji o stupně vítězů vstoupí do závěrečného kola MMČR seniorů obhájce titulu Andrew Bruce z Nizozemska s náskokem tří ran. Mezi ženami se očekává ještě větší boj o titul, Martina Fulínová dělí první místo s Němkou Chris Utermarck. ...

Obhájci titulu na předních pozicích po prvním ...
Obhájci titulu na předních pozicích po prvním ...

10.08.2021 | Velmi dobře do MM ČR seniorů v Karlových Varech vstoupila Martina Fulínová, která obhajuje titul z minulého ročníku. V mužské kategorii jsou na předních místech zahraniční hráči, vedení s náskokem pěti ran se ujal obhájce titulu Andrew Bruce z Lucemburska.

MM ČR seniorů uzavře sérii šampionátů na rány
MM ČR seniorů uzavře sérii šampionátů na rány

09.08.2021 | V Karlových Varech odstartuje v úterý časně ráno Mezinárodní mistrovství ČR seniorů. Na start se postaví 144 hráčů a hráček, z toho 52 ze zahraničí. Titul budou obhajovat Martina Fulínová i Lucemburčan Andrew Bruce. ...

Mistři ČR: Jakubčík, Šulíková (dorostenci), Pavelka, ...
Mistři ČR: Jakubčík, Šulíková (dorostenci), Pavelka, ...

17.07.2021 | Mistry ČR pro rok 2021 v dorostenecké kategorii se stali na Kaskádě Filip Jakubčík a Slovenka Alexandra Šulíková, junioři Vojtěch Pavelka a Agáta Vahalová. Mezi midy premiérový titul na Černém Mostě získal Dominik Pavouček, v ženské soutěži obhájila Silvie Dittertová.

MMČR, 2. kolo: Jakubčík a Siwy drží vedení, mezi ...
MMČR, 2. kolo: Jakubčík a Siwy drží vedení, mezi ...

16.07.2021 | Filip Jakubčík míří na Kaskádě za mistrovským dorosteneckým titulem, vedení po horším kole si udrželi David Siwy, Alexandra Šulíková a Agáta Vahalová. Mezi midy na Černém Mostě si mírný náskok vypracovala Silvie Ditterová, mužským lídrem je nově Dominik Pavouček.

MMČR, 1. kolo: Na Kaskádě vládne Siwy, v midech ...
MMČR, 1. kolo: Na Kaskádě vládne Siwy, v midech ...

15.07.2021 | Juniorský šampionát odstartoval dnes na Kaskádě především v chlapeckých kategoriích pořádně zostra. David Siwy (67) se mezi juniory dostal do trháku o sedm ran, mezi dorostenci roli favorita plní Filip Jakubčík (69). Šampionát MID na Černém Mostě zahájil nejlépe Ondřej Melichar (68).

Uzávěrky mezinárodních šampionátů se blíží
Uzávěrky mezinárodních šampionátů se blíží

06.07.2021 | Ve dnech 15. až 17. července se uskuteční dvě mezinárodní mistrovství ČR – dorostenců a juniorů na Kaskádě a MID-amatérů na Černém Mostě. Uzávěrka přihlášek na juniorku je již v úterý 7. července, na druhý šampionát v pondělí 12. července v poledne!...

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde