Česká golfová federace

Aktuality

Frýdlová po rekordu: Pokud chci uspět, musím přidat další výborná kola

Frýdlová po rekordu: Pokud chci uspět, musím přidat další výborná kola

Petr Halaburda, Čtvrtek 6. srpna 2020

Skvělou koncovku slibuje minimálně ženská soutěž Mezinárodního mistrovství ČR. V dnešním druhém kole překonala Kristýna Frýdlová (63 ran) rekord karlštejnského hřiště a sama krátce po dohrání 18. jamky ani neuměla vysvětlit, kde se její životní výsledek vzal.

Kristýna Frýdlová především druhou devítkou projela jako nůž máslem: sedm birdie a výsledek 29 mluví za vše. „Přitom po první devítce jsem si říkala, že to mohlo být lepší. Skórovala jsem, ale také přidala nějaká ta bogey. Jenže v druhé polovině hřiště to tam začalo padat – přihrávala jsem si sice obstojně, tak do tří metrů, ale putter se mi nějak rozjel,“ svěřovala se dvaadvacetiletá česká reprezentantka.

Přitom ještě ráno si rozhodně nemyslela, že ji čeká skvělý den. „Moc jsem toho nenaspala, musela jsem být brzy na hřišti na rozehrání, startovaly jsme už v 7:40,“ svěřila se Frýdlová, která na rekordní výsledek na hřišti raději nemyslela, i když… „Za stavu -6  jsem si říkala, že by to mohlo být nakonec skvělé kolo. A když to bylo -9, tak jsem už zpozorněla. Ale bránila jsem se tomu, aby to ovlivnilo moji hru,“ vysvětlovala pocity, které měla při příchodu k 18. jamce.

Také ale zůstala nohama pevně na zemi. „Jeden výsledek mi tak nabitý šampionát nevyhraje, musím se k němu přiblížit i v dalších kolech. Ale bylo by skvělé v takové konkurenci uspět a porazit světovou jedničku,“ připomněla, že už v pátek vyrazí ve flightu společně s Paulinou Roussin-Bouchard, která vládne amatérskému žebříčku WAGR.

Na jakém výčtu se zastavilo dnešní skórovací sólo české golfistky, která má dosud na svém kontě dva mistrovské tituly do 18 let? Jeden eagle, devět birdie, dvě bogey a šest parů.

FOTO Luboš Klikar

 

Datum: Čtvrtek 6. srpna 2020
Všechny články autora

Související články

Seniorům vládli zahraniční hráči, ženy uhlídaly ...
Seniorům vládli zahraniční hráči, ženy uhlídaly ...

10.08.2023 | Nebývalá zahraniční účast seniorského mezinárodního mistrovství v Karlových Varech se projevila u mužů také na stupních vítězů, kdy všechny tři medaile putují pryč z České republiky. Naopak ženy mezi sebe na stupně vítězů hráčky ze zahraničí nepustily.

Mezinárodní mistrovství ČR seniorů
Mezinárodní mistrovství ČR seniorů

07.08.2023 | Tradičně v Karlových Varech začíná v úterý 8. srpna třídenní mezinárodní šampionát České republiky amatérských golfistů seniorních kategorií a vstupuje tak do čtvrté dekády své historie. XXXI Czech International Senior Amateur Championship 2023 nabídne nebývale silnou zahraniční účast.

Mezinárodní mistrovství ČR ve hře na rány – trofeje ...
Mezinárodní mistrovství ČR ve hře na rány – trofeje ...

05.08.2023 | Mistrovské tituly ČR ve hře na rány zůstávají v roce 2023 doma. V dramatickém finiši přetlačil devatenáctiletý Filip Jakubčík z Golf Clubu Brno o šest let mladšího Louise Kleina z Albatrossu a o jedinou ránu obhájil loňský titul. Novou mistryní ČR je Veronika Kedroňová z Golf Clubu Olomouc.

Mezinárodní mistrovství ČR ve hře na rány hlásí ...
Mezinárodní mistrovství ČR ve hře na rány hlásí ...

31.07.2023 | Jeden z vrcholů domácí amatérské golfové sezony, CZECH INTERNATIONAL AMATEUR CHAMPIONSHIP 2023 presented by Raiffeisenbank, odstartuje již ve středu 2. srpna na mistrovském hřišti Prague Golf City Zbraslav. V sobotu 5. srpna pak budeme znát letošní amatérské mistry ve hře na rány.

Mezinárodní mistrovství ČR ve hře na rány – týden ...
Mezinárodní mistrovství ČR ve hře na rány – týden ...

17.07.2023 | Již jen týden zbývá do termínu 25. července do 12 hodin všem sportovně laděným amatérským golfistům a golfistkám, kdy vyprší lhůta pro přihlášky na Mezinárodní mistrovství ČR ve hře na rány. Od středy do soboty 2.-5. srpna bude jeho dějištěm mistrovské hřiště Prague Golf City Zbraslav.

Kunětická Hora je připravena na Národní mistrovství ...
Kunětická Hora je připravena na Národní mistrovství ...

12.07.2023 | Přes obavy pesimistů je resort Kunětická Hora perfektně připraveným dějištěm Národního mistrovství ČR žáků a kadetů. Od pátku 14. července do neděle se zde utká 121 českých golfových nadějí o tituly v kategoriích žáci/žákyně a kadeti/kadetky. ...

Czech International Match Play Championship 2023 ...
Czech International Match Play Championship 2023 ...

09.07.2023 | Mezinárodním mistrem jamkové hry se stala v Berouně Dominika Burdová, která ve finále porazila svoji soupeřku Terezu Zavřelovou na 16. jamce. Kategorii Amateurs ovládl Laurenz Kubin z Rakouska, když na 15. jamce skolil Jana Wdówku.

Šampiony Mezinárodního mistrovství ČR ve hře na ...
Šampiony Mezinárodního mistrovství ČR ve hře na ...

05.07.2023 | Dalším z vrcholů sezony berounského Royal Golf Clubu přichází ve dnech 6.-9. července s Mezinárodním mistrovstvím ČR ve hře na jamky. Od čtvrtka do neděle zde zabojuje o prvenství na mezinárodním šampionátu 126 českých hráčů a hráček a 15 účastníků ze zahraničí.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde