Česká golfová federace

Aktuality

MM ČR, 1. kolo: Dvouhodinové zpoždění kvůli mlze, přesto se dohrálo

MM ČR, 1. kolo: Dvouhodinové zpoždění kvůli mlze, přesto se dohrálo

Petr Halaburda, Středa 5. srpna 2020

Dvouhodinovým odložením startu prvních ranních flightů bylo dnes zahájeno na Karlštejně Mezinárodní mistrovství ČR na rány, přesto se kompletní program podařilo dohrát ještě před západem slunce. V čele šampionátu jsou Češka Denisa Vodičková (-5) a Bence Kotel (-7) z Maďarska.

Předchozí deštivé dny a dnešní oteplení přinesly na hřiště proti starobylému hradu neprostupnou mlhu a ranní flighty místo v plánovaných 7:30 hod odstartovaly o 120 minut později. Program prvního kola se ale podařilo bezezbytku dohrát. „Ale bylo to skutečně o minuty i díky tomu, že poslední ženské flighty přišly s malým předstihem proti časovému plánu,“ okomentoval vydařený premiérový den turnaje ředitel soutěže Aleš Libecajt.

Do druhého kola Czech International Amateur Championship 2020 presented by Raiffeisenbank tak - po jednom odstoupení v ženské soutěži- vyrazí 150 hráčů a hráček bez nutnosti dohrávek. V čele mužské soutěže se rozpoutal souboj několika zahraničních hráčů, ale příliš nezaostávají ani Češi.

Stejně jako před rokem nejlépe boj o titul rozehrál z domácích hráčů Matyáš Zapletal (68 ran), ale zatím i tak skvělý výsledek stačí „pouze“ na třetí dělenou příčku.

Do čela se dostal maďarský golfista Bence Kotel (65), se Zapletalem ho stíhají Němci Michael Strohmaier (66) a Thomas Georg Schmidt (68).

Ženskou kategorii zatím ovládly české golfistky: V čele je patnáctiletá Denisa Vodičková (67) před trojicí krajanek - na skóre 69 jsou Terezy Koželuhová a Melecká, a také Lenka Nebeská. Největší favoritka ženské soutěže, Francouzka Pauline Roussin-Bouchard (70), dělí páté místo.

Obhájci zatím mírně zaostávají – Hana Ryšková (75) je na hranici cutu, kterým projde ve čtvrtek po druhém kole 24 hráček. Lépe je na tom Leon Breimer (70) - aktuálně figuruje na osmé pozici, v mužské kategorii projde do finálových kol 48 nejlepších.

Po odeznění mlhy panovaly dnes na karlštejnském hřišti skvělé skórovací podmínky. Ženy zapisovaly pět a muži šest eaglů. Nejlehčí jamkou byla pětiparová jednička (s průměrem 4,6), nejtěžší čtyřparová jamka č. 4 (4,79).

Výsledky po 1. kole – ženy
Výsledky po 1. kole - muži
Startovní listina 2. kola

FOTO Zdeněk Sluka

Datum: Středa 5. srpna 2020
Všechny články autora

Související články

Tituly na MMČR seniorů obhájili Martina Fulínová ...
Tituly na MMČR seniorů obhájili Martina Fulínová ...

12.08.2021 | Také poslední den MMČR seniorů přinesl skvělý golf. Ženskou šampiónkou se v napínavém boji stala obhájkyně titulu Martina Fulínová, formou start-cíl titul obhájil Andrew Bruce z Lucemburska. V kategorii Master seniorů dominovali cizinci. ...

Finále MMČR seniorů slibuje napínavé boje o medaile
Finále MMČR seniorů slibuje napínavé boje o medaile

11.08.2021 | V mezinárodním boji o stupně vítězů vstoupí do závěrečného kola MMČR seniorů obhájce titulu Andrew Bruce z Nizozemska s náskokem tří ran. Mezi ženami se očekává ještě větší boj o titul, Martina Fulínová dělí první místo s Němkou Chris Utermarck. ...

Obhájci titulu na předních pozicích po prvním ...
Obhájci titulu na předních pozicích po prvním ...

10.08.2021 | Velmi dobře do MM ČR seniorů v Karlových Varech vstoupila Martina Fulínová, která obhajuje titul z minulého ročníku. V mužské kategorii jsou na předních místech zahraniční hráči, vedení s náskokem pěti ran se ujal obhájce titulu Andrew Bruce z Lucemburska.

Šampionát na rány jde do finále: v čele Ryšková ...
Šampionát na rány jde do finále: v čele Ryšková ...

06.08.2021 | V čele Czech International Amateur Championship by Raiffeisenbank je i po třetím kole Hana Ryšková. V kategorii mužů došlo na špičce leaderboardu znovu ke změně. Do finálového kola půjdou z pozice lídrů Dominik Pavouček a Matěj Bača. Šampionát vyvrcholí v sobotu brzy odpoledne.

Do čela šampionátu na rány jdou Ryšková a Ital ...
Do čela šampionátu na rány jdou Ryšková a Ital ...

04.08.2021 | Takřka dokonalé golfové počasí provázelo úvodní den MM ČR ve hře na rány na Kunětické Hoře. I proto byly k vidění skvělé výkony a nízké výsledky – čtrnáct hráčů a deset hráček ze 156 startujících zapisovalo skóre pod par hřiště...

Na Kunětické Hoře startuje mezinárodní šampionát ...
Na Kunětické Hoře startuje mezinárodní šampionát ...

03.08.2021 | Na startovní listině 156 hráčů a hráček ze čtrnácti zemí, v ženské kategorii jen hráčky s plusovým hendikepem. Skvělé čtyřdenní představení slibuje Mezinárodní mistrovství České republiky ve hře na rány, které začíná ve středu 4. srpna ráno na Kunětické Hoře.

MM ČR na jamky: Druhý hrací den určil všechny ...
MM ČR na jamky: Druhý hrací den určil všechny ...

24.08.2020 | Druhý den Mezinárodního mistrovství ČR ve hře na jamky v Golf Resortu Panorama i přes ranní mlhu určil podle plánu všechny semifinalisty v kategoriích žen i mužů.

MM ČR, finále: Mistrovské tituly zůstaly doma ...
MM ČR, finále: Mistrovské tituly zůstaly doma ...

08.08.2020 | Tituly šampiónů ve hře na rány pro rok 2020 zůstaly doma! Souboje s kvalitními zahraničními hráči ovládli Matyáš Zapletal a Denisa Vodičková. Ze šesti medailových pozic v Golf Resortu Karlštejn pět obsadili čeští reprezentanti, mimo stupně vítězů skončila i světová jednička Pauline Roussin-Bouchard.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde