Česká golfová federace

Aktuality

Amatérský vrchol sezóny startuje, na Karlštejně se bude hrát o mistrovské tituly

Amatérský vrchol sezóny startuje, na Karlštejně se bude hrát o mistrovské tituly

Petr Halaburda, Pondělí 3. srpna 2020

Část tuzemské golfové sezóny byla ovlivněna kvůli epidemii odloženým startem turnajů, ale vrcholná akce domácího amatérského kalendáře se uskuteční podle původního plánu. Mezinárodní mistrovství ČR ve hře na rány se bude hrát od středy do soboty v Golf Resortu Karlštejn.

Na startu Czech International Amateur Championship 2020 presented by Raiffeisenbank bude 156 hráčů a hráček, z toho 105 mužů a 51 žen. A přestože cestování je letos složitější než v jiných letech, ze zahraničí dorazí 33 golfistů a golfistek. Také kvalitativně bude šampionát vysoko, ostatně do ženské části soutěže se v době uzávěrky nedostala žádná hráčka, která neměla handicap horší než +0,7.

Kde na tradičně výborně připraveném a náročném karlštejnském hřišti hledat favority? Určitě mezi domácími hráči a hráčkami, ale přece jen v ženské kategorii je zahraniční konkurence silnější. Především díky přítomnosti jedničky Světového amatérského golfového žebříčku (WAGR) - dvacetiletá Francouzka Pauline Roussin-Bouchard minulý týden skončila třetí na rakouském šampionátu, ale v minulosti již dokázala vyhrát šampionáty v Portugalsku a Itálii.

Francouzku ale určitě budou prohánět domácí reprezentantky v čele se Sárou Kouskovou (60. na WAGRU), Terezou Meleckou (64.) ale i další. Mezi muži si brousí zuby na titul celá plejáda „mladých pušek“, z absolutní špičky chybí pouze nejlepší Čech na WAGRu Jiří Zuska. Ze zahraniční budou mít velké ambice určitě obhájce titulu Leon Breimer i další němečtí golfisté.

Dnešek je na Karlštejně vyčleněn tréninkovému kolu, soutěžní kola se budou hrát od středy do soboty. Po druhém kole projde cutem nejlepších 48 mužů a 24 žen včetně hráčů a hráček na děleném výsledku. Tituly z loňského roku z Karlových Varů bude obhajovat vedle Breimera také Hana Ryšková, která do úvodního kola vyrazí po boku Roussin-Bouchardv předposledním flightu.

Ředitelem turnaje je Aleš Libecajt, hlavním rozhodčím Luboš Klikar.

Startovní listina
Stránky turnaje

 

FOTO Zdeněk Sluka

Datum: Pondělí 3. srpna 2020
Všechny články autora

Související články

Tituly na MMČR seniorů obhájili Martina Fulínová ...
Tituly na MMČR seniorů obhájili Martina Fulínová ...

12.08.2021 | Také poslední den MMČR seniorů přinesl skvělý golf. Ženskou šampiónkou se v napínavém boji stala obhájkyně titulu Martina Fulínová, formou start-cíl titul obhájil Andrew Bruce z Lucemburska. V kategorii Master seniorů dominovali cizinci. ...

Finále MMČR seniorů slibuje napínavé boje o medaile
Finále MMČR seniorů slibuje napínavé boje o medaile

11.08.2021 | V mezinárodním boji o stupně vítězů vstoupí do závěrečného kola MMČR seniorů obhájce titulu Andrew Bruce z Nizozemska s náskokem tří ran. Mezi ženami se očekává ještě větší boj o titul, Martina Fulínová dělí první místo s Němkou Chris Utermarck. ...

Obhájci titulu na předních pozicích po prvním ...
Obhájci titulu na předních pozicích po prvním ...

10.08.2021 | Velmi dobře do MM ČR seniorů v Karlových Varech vstoupila Martina Fulínová, která obhajuje titul z minulého ročníku. V mužské kategorii jsou na předních místech zahraniční hráči, vedení s náskokem pěti ran se ujal obhájce titulu Andrew Bruce z Lucemburska.

Šampionát na rány jde do finále: v čele Ryšková ...
Šampionát na rány jde do finále: v čele Ryšková ...

06.08.2021 | V čele Czech International Amateur Championship by Raiffeisenbank je i po třetím kole Hana Ryšková. V kategorii mužů došlo na špičce leaderboardu znovu ke změně. Do finálového kola půjdou z pozice lídrů Dominik Pavouček a Matěj Bača. Šampionát vyvrcholí v sobotu brzy odpoledne.

Do čela šampionátu na rány jdou Ryšková a Ital ...
Do čela šampionátu na rány jdou Ryšková a Ital ...

04.08.2021 | Takřka dokonalé golfové počasí provázelo úvodní den MM ČR ve hře na rány na Kunětické Hoře. I proto byly k vidění skvělé výkony a nízké výsledky – čtrnáct hráčů a deset hráček ze 156 startujících zapisovalo skóre pod par hřiště...

Na Kunětické Hoře startuje mezinárodní šampionát ...
Na Kunětické Hoře startuje mezinárodní šampionát ...

03.08.2021 | Na startovní listině 156 hráčů a hráček ze čtrnácti zemí, v ženské kategorii jen hráčky s plusovým hendikepem. Skvělé čtyřdenní představení slibuje Mezinárodní mistrovství České republiky ve hře na rány, které začíná ve středu 4. srpna ráno na Kunětické Hoře.

MM ČR na jamky: Druhý hrací den určil všechny ...
MM ČR na jamky: Druhý hrací den určil všechny ...

24.08.2020 | Druhý den Mezinárodního mistrovství ČR ve hře na jamky v Golf Resortu Panorama i přes ranní mlhu určil podle plánu všechny semifinalisty v kategoriích žen i mužů.

MM ČR, finále: Mistrovské tituly zůstaly doma ...
MM ČR, finále: Mistrovské tituly zůstaly doma ...

08.08.2020 | Tituly šampiónů ve hře na rány pro rok 2020 zůstaly doma! Souboje s kvalitními zahraničními hráči ovládli Matyáš Zapletal a Denisa Vodičková. Ze šesti medailových pozic v Golf Resortu Karlštejn pět obsadili čeští reprezentanti, mimo stupně vítězů skončila i světová jednička Pauline Roussin-Bouchard.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde