Česká golfová federace

Aktuality

Bareš s Lieserem berou páté místo na Pro Golf Tour

Bareš s Lieserem berou páté místo na Pro Golf Tour

Petr Halaburda, Pátek 31. července 2020

Dva čeští profesionálové do desátého místa, vítězem golfista trénující na Albatrossu a žijící v Praze. Výraznou českou stopu měl dnes zakončený turnaj Pro Golf Tour nedaleko polské Wroclavi. Jakub Bareš a Ondřej Lieser se dělí o páté místo, vítězem je Julien Brun z Francie.

Do restartované sezóny třetí nejvyšší profesionální soutěže vstoupili čeští hráči výborně a to nejen dva nejlepší, kteří se vtěsnali do TOP 5. Dnes šest ze sedmi Čechů ve finále zapisovalo výsledek 66 nebo 67 ran a většina z nich se i posunula výše ve výsledkové listině.

Jakub Bareš (63+68+67) i Ondřej Lieser (67+67+66) hráli až do závěru o pódiové umístění, ale páté místo je také výborným výsledkem. Pro Liesera potvrzením jeho stabilní formy z úvodních turnajů European Tour v Rakousku, pro stále ještě začínajícího profesionála Bareše povzbuzením v jeho další kariéře.

Ale dařilo se i dalším – Michal Pospíšil (65+72+67) bude sice nerad vzpomínat na druhé kolo, ale dnes znovu zahrál velmi dobře a posunul se do třetí desítky, Filip Mrůzek (70+66+67) po nevýrazném startu až na patnácté místo. Stanislav Matuš (69+69+67) možná pomýšlel výše, ale tři vyrovnané výsledky pod par hřiště jsou možná nakonec více povzbuzující, než  27. místo.

Skvěle se znovu předvedl Francouz Julien Brun (61+66+65), který žije v Praze a trénuje na Albatrossu. Po koronavirové pauze se výborně rozehrál na tuzemských soutěžích a exhibicích, šestý byl na nedávném turnaji EuropeanTour/Challenge Tour v Adamstalu (zisk 13.557 eur) a dnes vyhrál Gradi Polish Open by Emeralld (5000 eur). Zároveň se vyhoupl do čela Order of Merit série.

Konečné výsledky

Datum: Pátek 31. července 2020
Všechny články autora

Související články

Češi na profesionálních Tour: Matuš v Rakousku ...
Češi na profesionálních Tour: Matuš v Rakousku ...

15.04.2021 | Nevydařený den má za sebou Ondřej Lieser (+8) na Austrian Open, naopak Stanislav Matuš (+3) zůstává ve hře o účast ve finálových kolech. Na Pro Golf Tour získal Jan Cafourek (+3) konečné 38. místo, finálové kolo čeká na Sunshine Ladies Tour Kateřinu Vlašínovou (+3) a Kristýnu Napoleaovou (+4).

Silné české zastoupení na Slovak Open Championship
Silné české zastoupení na Slovak Open Championship

14.09.2020 | Osmnáct českých golfistů a golfistek včetně amatérů startuje na dvoudenním turnaji Penati Slovak Open Championship, který začíná dnes na hřišti Legend Course v Penati Golf Resortu. Ambasadorem turnaje je Rory Sabbatini, který loňský turnaj vyhrál v play-off s Ondřejem Lieserem.

Devět Čechů prošlo na Pro Golf Tour cutem, čtyři ...
Devět Čechů prošlo na Pro Golf Tour cutem, čtyři ...

29.08.2020 | Na západočeských hřištích v Sokolově a na Kynžvartu se dnes dohrálo druhé kolo turnaje ALTEPRO Trophy by EXTEC 2020. Cutem prošlo celkem devět Čechů, čtyři jsou v TOP 10 v čele s pátým Jakubem Barešem se skóre -3.

Lieser hraje v Egyptě o vítězství, začala kvalifikac ...
Lieser hraje v Egyptě o vítězství, začala kvalifikac ...

15.01.2020 | Ondřej Lieser vstoupil výtečně do nové sezóny. Po druhém kole úvodního turnaje Pro Golf Tour v Egyptě je na čtvrtém místě, dvě rány za lídrem. Z dvojice Češek vstoupila do kvalifikace Ladies European Tou ve Španělsku lépe profesionálka Lucie Hinnerová.

Lieser dohrál na 69.místě, Cafourek se posunul ...
Lieser dohrál na 69.místě, Cafourek se posunul ...

27.03.2022 | Ondřej Lieser na turnaji DP World Tour v Kataru obsadil konenčné 69. místo, za které vyinkasoval 3265 eur. Více si polepšil na Pro Golf Tour další český profesionál Jan Cafourek, který skončil v třetím egyptském turnaji jedenáctý.

Profesionální série: ženské trio v Africe, Lieser ...
Profesionální série: ženské trio v Africe, Lieser ...

23.03.2022 | Řada českých želízek bude ve hře na profesionálních akcích. Na další turnaj LET se chystají Kristýna Napoleaová, Tereza Melecká a Šideri Váňová, na DP World Tour se vrátí Ondřej Lieser v Kataru, další turnaj Epson Tour bude hrát Klára Spilková a třetí akce Pro Golf Tour je před Janem Cafourkem.

Lieser znovu výborně odstartoval, Vahalová druhá ...
Lieser znovu výborně odstartoval, Vahalová druhá ...

16.09.2021 | Báječný čtvrtek za sebou má český golf na evropských profesionálních sériích. Ondřej Lieser startuje na European Tour a dalším vydařeným prvním kolem (-4) začal na děleném 13. místě. Skvělý den prožily také Češky na LET Access Tour: Agáta Vahalová dělí druhé místo, cutem prošlo šest Češek.

Lieser, Mrůzek a osm Češek na evropských sériích, ...
Lieser, Mrůzek a osm Češek na evropských sériích, ...

15.09.2021 | Osm českých hráček dnes odstartovalo do turnaje LET Access Series ve Švýcarsku, ve čtvrtek začínají mužské turnaje za účasti Ondřeje Liesera (European Tour) a Filipa Mrůzka (Challenge Tour). Do hry se vracejí po pauze také Klára Spilková (LPGA) a Karolína Vlčková (Symetra Tour).

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde