Česká golfová federace

Aktuality

Jana Melichová triumfovala na prestižním SLR Academy Invitational, Petr Hrubý skončil třetí

Jana Melichová triumfovala na prestižním SLR Academy Invitational, Petr Hrubý skončil třetí

Klára Kuchařová, Čtvrtek 30. července 2020

Jeden z nejprestižnějších dorosteneckých turnajů German Girls & Boys byl letos kvůli koronaviru zrušen, přesto se však hřiště St. Leon-Rot rozhodlo pořádat SLR Academy Invitational pro nejlepší hráče do 25 let. V tom zvítězila Jana Melichová (-15), třetí mezi muži skončil Petr Hrubý (-9)

Skvělý turnaj mají za sebou čeští reprezentanti. Prestižní německý Golf Club St. Leon-Rot pořádal třídenní šampionát SLR Academy Invitational jako náhradu za letošní zrušené German Girls & Boys. Rozdíl byl v tom, že skvěle obsazený turnaj mohli tentokrát hrát hráči a hráčky do 25 let, po dvou kolech nebyl vyhlášen cut. Hrálo se hřiště Rot s parem 74 pro ženy a 72 pro muže.

Již od prvního kola měly šampionát skvěle rozehraný české reprezentantky. Jana Melichová předvedla fantastický výkon a po třech shodných kolech za 69 se dostala na výsledek -15, který jí dovedl k vítězství o čtyři rány.

V TOP 10 se umístily také další dvě Češky: Sára Kousková si z Německa odváží dělené šesté místo po kolech 72, 73 a 69 (-8), Tereza Melecká následovala kolegyně se skvělým finálovým kolem za 69 úderů a se skóre -7 ji patří dělená osmá příčka.

Společně na děleném 49. místě se s výsledkem +7 umístily Lenka Nebeská (78+77+74) a Agáta Vahalová (76+72+81).

Také v mužské kategorii byla česká vlajka vidět na vrcholu leaderboardu během všech kol šampionátu. Petr Hrubý (70+65+72) byl po druhém kole dokonce ve vedení o dva údery a o konečném třetím místě (-9) rozhodla až poslední jamka finálového kola, kde zapisoval double bogey. 

Těsně za TOP 10 skončil Hynek Groh na děleném jedenáctém místě, na hřišti s parem 72 zahrál třikrát 71 ran (-3). O ránu více měl Filip Ráža, který si parádním třetím kolem za 66 zajistil dělenou patnáctou příčku. 

Dělené 24. místo si s celkovým skóre v paru odváží Petr Janík (76+71+69), dělený 36. skončil Václav Tichý s výsledky 75, 73 a 71 (+3) a 54. příčka patří Danu Hlaváčkovi s deseti ranami nad par (78+76+72).

Výsledky - ženy
Výsledky - muži
Oficiální stránka turnaje

FOTO Zdeněk Sluka

Datum: Čtvrtek 30. července 2020
Všechny články autora

Související články

Start americké univerzitní sezóny se blíží
Start americké univerzitní sezóny se blíží

19.01.2022 | Přes dvacet českých hráčů a hráček aktuálně studuje a hraje soutěžní golf na amerických univerzitách. Jarní sezóna tamních soutěží se již blíží. Většina týmů zahájila přípravu a na první turnaje bude vyrážet začátkem příštího měsíce.

Světové žebříčky zůstávají z českého pohledu beze ...
Světové žebříčky zůstávají z českého pohledu beze ...

07.01.2022 | Ve světových žebříčcích se i nadále nejlépe z českých golfistů daří amatérům Sáře Kouskové a Jiřímu Zuskovi a profesionálům Kláře Spilkové s Ondřejem Lieserem. V amatérském žebříčku WAGR je celkem hodnoceno již 56 Češek a 63 Čechů.

Sára Kousková s nejlepším umístěním ve WAGRu
Sára Kousková s nejlepším umístěním ve WAGRu

30.10.2021 | Nejlepší česká amatérka Sára Kousková dosáhla kariérního maxima ve světovém amatérském žebříčku WAGR, aktuálně jí patří 37. místo. Mezi amatéry je nejlepší znovu Jiří Zuska (139.). Profesionálům nadále s přehledem vládnou Klára Spilková a Ondřej Lieser.

Ohlasy reprezentačních kolegů na Lieserův počin: ...
Ohlasy reprezentačních kolegů na Lieserův počin: ...

23.11.2020 | Velký ohlas vyvolal úspěch Ondřeje Liesera v celé golfové komunitě, ale velkou pozornost mu věnuje především skupina výkonnostních hráčů, kteří stejně jako jejich kolega usilují o cestu mezi golfovou elitu. Řada z nich připomněla, že to je pro ně také další motivace, aby se jim podařil stejný krok.

Čechům se (nejen) ve světových žebříčcích nadále ...
Čechům se (nejen) ve světových žebříčcích nadále ...

22.07.2020 | Zatímco profesionální sezóna se teprve rozjíždí, amatéři se chystají na domácí vrchol sezóny. V čele českých hráčů a hráček ve světových žebříčcích jsou amatéři Sára Kousková a Jiří Zuska a profesionálové Klára Spilková s Ondřejem Lieserem. Jakub Janda je dokonce v čele evropského pořadí nadějí.

Golfové žebříčky - nejlepší Češi pořadí nemění
Golfové žebříčky - nejlepší Češi pořadí nemění

29.02.2020 | Nový systém ve světovém amatérském žebříčku WAGR způsobil výrazné změny, ale od té chvíle k velkým výkyvům nedošlo. Dlouhodobě nejlepší Klára Spilková a Ondřej Lieser i nadále vládnou českým profesionálům, v čele amatérů zůstávají Jiří Zuska a Tereza Melecká.

Melecká přebírá post nejlepší české amatérky na ...
Melecká přebírá post nejlepší české amatérky na ...

23.01.2020 | Nový systém světového amatérského žebříčku WAGR výrazně zamíchal s pořadím nejen českých hráčů a hráček. Nejvýraznější změnou je posun Terezy Melecké do čela českých amatérek, Jiří Zuska si post české jedničky s přehledem drží. Ondřej Lieser a Klára Spilková vládnou nadále mezi českými profesionály.

České jedničky zůstaly po celou sezónu stejné
České jedničky zůstaly po celou sezónu stejné

21.09.2019 | Konec domácí sezóny výkonnostních hráčů klepe na dveře a jména nejlepších Čechů se během roku ani jednou nezměnila. Těmi nejvýše postavenými jsou i nadále Klára Spilková s Ondřejem Liesere mezi profesionály a Sára Kousková s Jiřím Zuskou mezi amatéry.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde