Česká golfová federace

Aktuality

Juniorský šampionát: Tituly slaví Kousková, Vodičková, Tichý a Slovák Zušťák

Juniorský šampionát: Tituly slaví Kousková, Vodičková, Tichý a Slovák Zušťák

Petr Halaburda, Sobota 18. července 2020

Tři ze čtyř titulů z Mezinárodního mistrovství ČR zůstaly doma. Zlatou medaili získali na Dýšině suverénní Sára Kousková (juniorky), Denisa Vodičková (dorostenky) a Václav Tichý (dorostenci). Mezi juniory kraloval Slovák Lukáš Zušťák, nejlepším z Čechů byl překvapivě stříbrný Vlastimil Miler.

Sára Kousková (Prague City GC) způsobem start-cíl potvrdila roli velké favoritky a také současnou formu, kterou už prokázala na stejném hřišti před dvěma týdny, kdy zde vyhrála druhý turnaj Raiffeisenbank CGAT - v tom první v Beřovicích prohrála až v play-off. Tentokrát dominovala s konečným výsledkem -4 (71+70+71), druhá Němka Monika Hartl byla zpět o devět ran, třetí Patricie Macková dokonce o patnáct úderů.

„Stejně jako před dvěma týdny byla důležitá trpělivost a právě předchozí turnaj mi hodně pomohl z hlediska course managementu i herní pohody,“ řekla Kousková, která netuší, kdy se vrátí do USA, kde působí v univerzitním týmu v Texasu. „Stále čekáme na informace, jak to bude s podzimní sezónou v Americe. Pokud se hrát nebude, zůstanu doma a budu studovat online,“ svěřila se nejlepší česká hráčka na světovém amatérském žebříčku.

Letní semestr v USA řeší aktuálně také překvapivě druhý muž juniorské kategorie a nejlepší z českých hráčů Vlastimil Miler. Ten se nečekaně vklínil na medailové pozice poté, co selhali Ryan Stojkov a Tomáš Zapletal, kteří byli po druhém kole ve spoluvedení. Z titulu se tak raduje po skvělém dnešním kole slovenský golfista Lukáš Zušťák (72+76+69).

Chtěl jsem udržet vyrovnané výkony a čekat na případný útok, pokud by někdo z flightu za námi pokazil kolo. Nakonec z toho je výsledek nad očekávání,“ radoval se hráč domácího Greensgate Golf Clubu. Pro něj to bylo podle všeho letošní loučení s českými turnaji, protože nastupuje do prvního ročníku univerzity v americkém městě Plainview. „Kouč mě informoval, že bych měl dorazit ideálně do 29. července, takže se chystám na cestu,“ vysvětlil plány na další dny nejlepší český junior v soutěži.

Také mezi dorostenci poslední kolo pořádně zamíchalo pořadí. Dosud vedoucí Hynek Groh se propadl pod stupně vítězů, naopak na dvě medaile dosáhli mladíci domácího klubu. Titul bere s celkovým výsledkem -4 (72+72+68) Václav Tichý z Hodkoviček, druhý skončil se ztrátou tří ran místní Jakub Janda před Filipem Rážou (Even par).

Letošní skvělou formu potvrdila cestou za titulem mezi dorostenkami Denisa Vodičková (Beskydský GK) s celkovým skóre +1 (70+74+73), o dvě rány zpět zaostaly druhá Barbora Bujáková (+3) a kvůli horšímu závěrečnému kolu na stejném výsledku třetí Tatiana Boháčová.

Naprosto spokojen s průběhem šampionátu byl ředitel turnaje Adam Kratochvíl. "Každým dnem se zlepšovalo počasí a také hra celého pole byla vesměs rychlá. Dnes docházela většina flightů dokonce dvacet minut před stanoveným časem," pochválil startující za tempo.

Konečné výsledky

FOTO Zdeněk Sluka

Datum: Sobota 18. července 2020
Všechny články autora

Související články

Juniorský šampionát, 2. kolo: Kousková míří za ...
Juniorský šampionát, 2. kolo: Kousková míří za ...

17.07.2020 | Druhým den pokračovalo Mezinárodní mistrovství ČR dorostenců a juniorů, které se hraje v Dýšině u Plzně. Pouze mezi juniorkami je zřejmý favorit na titul před finálovým kolem – Sára Kousková má před sobotním finále náskok pěti ran. V dalších třech kategoriích se strhne o vítězství pořádná bitva.

Juniorský šampionát, 1. kolo: V trháku juniorka ...
Juniorský šampionát, 1. kolo: V trháku juniorka ...

16.07.2020 | Osm výsledků pod par hřiště přineslo úvodní kolo Mistrovství ČR dorostenců a juniorů, které dnes odstartovalo na hřišti Golf Resortu Greensgate v Dýšině u Plzně. Ani jeden z golfistů a golfistek se nedostal pod 70 ran. Daleko od předních pozic zůstává řada spolufavoritů.

Mistrovské mládežnické tituly rozdány, putují ...
Mistrovské mládežnické tituly rozdány, putují ...

03.10.2021 | Do tří různých klubů putují mistrovské tituly z národních šampionátů mládežnických družstev v kategoriích do 14 a 18 let, které dnes skončily v Terezíně, pražském Motole a na Svratce. Byly to vůbec poslední rozdané mistrovské poháry a medailové kolekce sezóny.

Mládežnické šampionáty družstev znají finalisty
Mládežnické šampionáty družstev znají finalisty

02.10.2021 | Šest finalistů tří domácích šampionátů mládežnických družstev už je známo po dnešním programu ve Svratce, v Terezíně i pražském Motole. Smíšená kategorie U14, chlapecká i dívčí kategorie do 18 let budou znát nové mistry v neděli v podvečer. ...

Vítězem Poháru klubů se stali hráči a hráčky  ...
Vítězem Poháru klubů se stali hráči a hráčky  ...

15.08.2021 | Vítězem NM ČR smíšených družstev mládeže do 16 let – Poháru klubů – se stal tým Albatrossu, který ve finále porazil GC Mstětice 4,5:2,5 bodu. Bronz si z Dolní Dobrouče odváží loňský vítěz Beskydský Golfový Klub.

Finále Poháru klubů si zahrají Albatross se M ...
Finále Poháru klubů si zahrají Albatross se M ...

14.08.2021 | Finále MČR smíšených družstev do 16 let – Pohár klubů si zahrají v neděli v Dolní Dobrouči týmy Mstětic a Albatrossu. Rozhodly o tom dnešní semifinálové zápasy. Především Mstětice se na postup pořádně nadřely, neboť postoupily až na druhé jamce foursomového play-off.

Pohár klubů rozehrál play-off, favorité vítězí
Pohár klubů rozehrál play-off, favorité vítězí

13.08.2021 | Všech osm výše nasazených týmů na MČR smíšených družstev – Poháru klubů zvládlo první kolo vyřazovacích bojů bez překvapení, ale v některých případech měli favorité namále, především pak v bojích horní skupiny o titul.

Pohár klubů rozřadil družstva do skupin, kvalifikaci ...
Pohár klubů rozřadil družstva do skupin, kvalifikaci ...

12.08.2021 | Na dvě osmičlenné skupiny se po dnešní kvalifikaci na rány rozdělilo startovní pole na MČR smíšených družstev do 16 let – Poháru klubů, které odstartovalo dnes v Dolní Dobrouči. Flight A čekají boje o titul, zbývající o 9.-16. místo. Kvalifikaci vyhrál tým Albatrossu.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde