Česká golfová federace

Aktuality

Na Dýšině rozehráno: V čele zkušená Kousková a talentovaní mladíci

Na Dýšině rozehráno: V čele zkušená Kousková a talentovaní mladíci

Petr Halaburda, Pátek 3. července 2020

Na skvěle připraveném, ale technicky náročném dýšinském hřišti byl dnes rozehrán druhý turnaj Raiffeisenbank Czech Golf Amateur Tour. Zatímco v čele dámské soutěže je zkušená Sára Kousková (72), v mužské soutěži zaskočili své starší soky mladíci Maxmilián Jelínek a Nikolas Stoulil (oba 71).

Pro golf panovaly dnes skvělé podmínky, ale tradičně náročně hřiště Greensgate Golf & Leisure Resort u Plzně české amatérské špičce dávalo pořádně zabrat a pouze dva hráči ze 150 členného startovního pole dokázali zahrát pod par hřiště.

Určitě je překvapením, že nejlépe to zvládli dva mladí golfisté. Maxmilián Jelínek ani Nikolas Stoulil sice ještě dokonce nejsou ani na světovém žebříčku WAGR, ale dnes nechali svoji konkurenci za sebou: oba zapisovali 71 ran (-1) a jdou do druhého hracího dne z vedoucí pozice.

Mohou však očekávat, že je budou jejich starší kolegové pořádně prohánět. S nevelkou ztrátou totiž jsou dva domácí hráči Dan Hlaváček  a Jakub Janda (oba 72), s malým odstupem jsou seřazeni další golfisté.

Zatímco v mužské kategorii dnes vládli mladí hráči, mezi ženami se na horních pozicích seřadila dobře známá jména zkušených hráček: V čele je Sára Kousková (72), dvě rány ztrácejí Jana Melichová a Karolína Krásová (obě 74).

O tom, že hřiště je pro hráče pořádně náročné, svědčí současná hranice cutu: u žen  na +7, u mužů dokonce +8. Do nedělního finálového kola projde po sobotě 21 nejlepších žen a 42 mužů včetně ties.

Výsledky 1. kola

FOTO Zdeněk Sluka

Datum: Pátek 3. července 2020
Všechny články autora

Související články

Titul na Dýšině slaví Kousková a Tichý, oba jdou ...
Titul na Dýšině slaví Kousková a Tichý, oba jdou ...

05.07.2020 | Sára Kousková a Václav Tichý slaví titul na druhém turnaji letošní Raiffeisenbank Czech Golf Amateur Tour v Dýšině u Plzně. Oba šampióni se současně dostali do čela žebříčku třídílné série, která bude zakončena počátkem září v Telči.

2. RB CGAT, 2. kolo: Kousková v trháku, mezi muži ...
2. RB CGAT, 2. kolo: Kousková v trháku, mezi muži ...

04.07.2020 | Sára Kousková jistě kráčí k titulu z 2. Raiffeisenbank Czech Golf Amateur Tour. Před finálovým kolem má v čele ženské soutěže dominantní náskok sedmi ran. V mužské kategorii se dá naopak očekávat velké drama - ve třech ranách je seřazeno šest hráčů. V čele mužského leaderboardu je Václav Tichý.

Filip Ráža drtil konkurenci, Denisa Vodičková ...
Filip Ráža drtil konkurenci, Denisa Vodičková ...

21.06.2020 | S dvouměsíčním zpožděním kvůli epidemii se uskutečnil vstupní turnaj Raiffeisenbank Czech Golf Amateur Tour, který dnes skončil v Beřovicích. Suverénně způsobem start-cíl ovládl mužskou soutěž Filip Ráža, v dámské kategorii získala Denisa Vodičková vítězství na třetí jamce play-off.

V Beřovicích jdou do trháku Ráža s Vodičkovou
V Beřovicích jdou do trháku Ráža s Vodičkovou

20.06.2020 | Také druhý den úvodního turnaje Raiffeisenbank Czech Golf Amateur Tour v Beřovicích provázela nepřízeň počasí a silný déšť ovlivnil především hráčky v ženské kategorii. Výbornou formu na úvod sezóny přesto potvrdila vedoucí Denisa Vodičková, která jde - stejně jako mezi muži Filip Ráža - do trháku.

Tereza Melecká se kvalifikovala na LET v Berouně
Tereza Melecká se kvalifikovala na LET v Berouně

21.04.2024 | Po loňské ztrátě plné hrací karty LET vyšperkovala Tereza Melecká svůj návrat do elitní soutěže děleným 5.místem na Joburg Ladies Open. Po sebevědomém výkonu si zároveň vybojovala účast na turnaji LET v Berouně. Českému kvartetu hráček se letos premiérově podařilo projít v plném počtu cutem.

Duhová země hostí LET turnajem Joburg Ladies Open
Duhová země hostí LET turnajem Joburg Ladies Open

17.04.2024 | Po krátké přestávce po čtrnáctidenním pobytu v Austrálii se Ladies European Tour (LET) tento týden přesouvá do Johannesburgu, kde začíná jihoafrická část okruhu. Na hřiště Modderfontein Golf Club se ve dnech 18. až 21. dubna vydá 120 hráček, včetně čtyř Češek, aby si zahrály o podíl z 300.

Český golf ve světových profesionálních žebříčcích
Český golf ve světových profesionálních žebříčcích

11.04.2024 | Herně i žebříčkově nejvýraznějšími českými golfistkami jsou v dosavadním průběhu letošní sezony Klára Davidson Spilková a Sára Kousková, Jiří Zuska se jako nejlepší český profesionál jediný posunul světovým žebříčkem vzhůru.

Deště v Austrálii odplavily golfistkám turnaj ...
Deště v Austrálii odplavily golfistkám turnaj ...

07.04.2024 | Turnaj Australian Women's Classic série LET v australském Bonville se měl odehrát na 3 kola 5.-7.4. Silné deště dovolily odehrát jen sobotní kolo, které stanovilo konečné výsledky a turnaj nebude klasifikován jako oficiální turnaj LET. TOP10 umístění Davidson Spilkové a Kouskové je tím znehodnoceno.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde