Česká golfová federace

Aktuality

Filip Ráža drtil konkurenci, Denisa Vodičková v play-off přetlačila Sáru Kouskovou

Filip Ráža drtil konkurenci, Denisa Vodičková v play-off přetlačila Sáru Kouskovou

Petr Halaburda, Neděle 21. června 2020

S dvouměsíčním zpožděním kvůli epidemii se uskutečnil vstupní turnaj Raiffeisenbank Czech Golf Amateur Tour, který dnes skončil v Beřovicích. Suverénně způsobem start-cíl ovládl mužskou soutěž Filip Ráža, v dámské kategorii získala Denisa Vodičková vítězství na třetí jamce play-off.

Filip Ráža po prodloužené zimní pauze dorazil do Beřovic ve skvělé formě. Na pozici lídra se někdejší hráč zdejšího extraligového týmu usadil hned po prvním kole a každým kolem svůj náskok zvyšoval (70+69+68) až na konečných osm úderů před svými dvěma pronásledovateli.

Přitom také Dan Hlaváček i Petr Hrubý předvedli tři velmi dobrá a především vyrovnaná kola, ale to nestačilo na rozjetého teplického mladíka, který před dvěma týdny slavil osmnácté narozeniny.

"Bylo to dlouhé čekání na začátek sezóny, ale zjevně mi zpožděný start spíše pomohl. Během zimy a na začátku epidemie jsem totiž ještě doléčoval zraněné pravé zápěstí, byť stále ještě ani teď není v ideálním stavu. Čekal jsem větší boj, ale asi se mi podařilo skutečně dobře připravit,“ radoval se vítěz.

V ženské kategorii to vypadalo před nedělním finále ještě méně dramatičtěji. Vedoucí patnáctiletá Denisa Vodičková měla pohodlný náskok šesti úderů. Jenže když dnes poslední flight dorazil do cíle třetího kola, měla Vodičková (67+71+75) stejně ran jako stále se zlepšující Sára Kousková (72+72+69), a tak došlo na rozstřel o vítězství.

V něm ze sebe Vodičková setřásla zklamání z finálového výkonu a na třetí jamce play-off (hrály se jamky č. 1, 2, 1) dokázala Kouskové nápor odrazit a turnaj vyhrát.

"Byla jsem docela nervózní, tady se podle mého projevila ta turnajová pauza, člověk vypadne z tlaku. Ale jsme moc rádi, že tu vůbec takovou sérii máme, když jinde se hrát nedá. A silné startovní pole je bonusem navíc," uvedla zkušenější Kousková.

O třetím místě Jany Melichové (67+79+69) rozhodlo lepší třetí kolo.

Letošní série Raiffeisenbank Czech Golf Amateur Tour má po zkrácení na programu pouze tři turnaje. Druhý se hraje již za dva týdny v Greengsate Golf Resortu v Dýšině u Plzně.

Konečné výsledky

FOTO Zdeněk Sluka

Datum: Neděle 21. června 2020
Všechny články autora

Související články

V Beřovicích jdou do trháku Ráža s Vodičkovou
V Beřovicích jdou do trháku Ráža s Vodičkovou

20.06.2020 | Také druhý den úvodního turnaje Raiffeisenbank Czech Golf Amateur Tour v Beřovicích provázela nepřízeň počasí a silný déšť ovlivnil především hráčky v ženské kategorii. Výbornou formu na úvod sezóny přesto potvrdila vedoucí Denisa Vodičková, která jde - stejně jako mezi muži Filip Ráža - do trháku.

Start americké univerzitní sezóny se blíží
Start americké univerzitní sezóny se blíží

19.01.2022 | Přes dvacet českých hráčů a hráček aktuálně studuje a hraje soutěžní golf na amerických univerzitách. Jarní sezóna tamních soutěží se již blíží. Většina týmů zahájila přípravu a na první turnaje bude vyrážet začátkem příštího měsíce.

Sára Kousková s nejlepším umístěním ve WAGRu
Sára Kousková s nejlepším umístěním ve WAGRu

30.10.2021 | Nejlepší česká amatérka Sára Kousková dosáhla kariérního maxima ve světovém amatérském žebříčku WAGR, aktuálně jí patří 37. místo. Mezi amatéry je nejlepší znovu Jiří Zuska (139.). Profesionálům nadále s přehledem vládnou Klára Spilková a Ondřej Lieser.

Ohlasy reprezentačních kolegů na Lieserův počin: ...
Ohlasy reprezentačních kolegů na Lieserův počin: ...

23.11.2020 | Velký ohlas vyvolal úspěch Ondřeje Liesera v celé golfové komunitě, ale velkou pozornost mu věnuje především skupina výkonnostních hráčů, kteří stejně jako jejich kolega usilují o cestu mezi golfovou elitu. Řada z nich připomněla, že to je pro ně také další motivace, aby se jim podařil stejný krok.

Jana Melichová triumfovala na prestižním SLR Academy ...
Jana Melichová triumfovala na prestižním SLR Academy ...

30.07.2020 | Jeden z nejprestižnějších dorosteneckých turnajů German Girls & Boys byl letos kvůli koronaviru zrušen, přesto se však hřiště St. Leon-Rot rozhodlo pořádat SLR Academy Invitational pro nejlepší hráče do 25 let. V tom zvítězila Jana Melichová (-15), třetí mezi muži skončil Petr Hrubý (-9)...

Čechům se (nejen) ve světových žebříčcích nadále ...
Čechům se (nejen) ve světových žebříčcích nadále ...

22.07.2020 | Zatímco profesionální sezóna se teprve rozjíždí, amatéři se chystají na domácí vrchol sezóny. V čele českých hráčů a hráček ve světových žebříčcích jsou amatéři Sára Kousková a Jiří Zuska a profesionálové Klára Spilková s Ondřejem Lieserem. Jakub Janda je dokonce v čele evropského pořadí nadějí.

Titul na Dýšině slaví Kousková a Tichý, oba jdou ...
Titul na Dýšině slaví Kousková a Tichý, oba jdou ...

05.07.2020 | Sára Kousková a Václav Tichý slaví titul na druhém turnaji letošní Raiffeisenbank Czech Golf Amateur Tour v Dýšině u Plzně. Oba šampióni se současně dostali do čela žebříčku třídílné série, která bude zakončena počátkem září v Telči.

2. RB CGAT, 2. kolo: Kousková v trháku, mezi muži ...
2. RB CGAT, 2. kolo: Kousková v trháku, mezi muži ...

04.07.2020 | Sára Kousková jistě kráčí k titulu z 2. Raiffeisenbank Czech Golf Amateur Tour. Před finálovým kolem má v čele ženské soutěže dominantní náskok sedmi ran. V mužské kategorii se dá naopak očekávat velké drama - ve třech ranách je seřazeno šest hráčů. V čele mužského leaderboardu je Václav Tichý.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde