Česká golfová federace

Aktuality

V Beřovicích jdou do trháku Ráža s Vodičkovou

V Beřovicích jdou do trháku Ráža s Vodičkovou

Petr Halaburda, Sobota 20. června 2020

Také druhý den úvodního turnaje Raiffeisenbank Czech Golf Amateur Tour v Beřovicích provázela nepřízeň počasí a silný déšť ovlivnil především hráčky v ženské kategorii. Výbornou formu na úvod sezóny přesto potvrdila vedoucí Denisa Vodičková, která jde - stejně jako mezi muži Filip Ráža - do trháku.

Dnes vyrazily do boje nejdříve ženy a silný déšť jim příliš nesvědčil. Bylo to znát i na výsledcích některých předních reprezentantek včetně dosud spoluvedoucí Jany Melichové, která po dnešním výsledku (79) klesla dokonce mimo stupně vítězů.

Zaváhání řady favoritek tak využila dokonale Denisa Vodičková, která i dnes dokázala jako jediná zahrát pod par hřiště (67+71) a v čele má před finálovým kolem náskok šesti ran před aktuálně druhou Sárou Kouskovou (72+72), o další ránu zpět je Kristýna Frýdlová (72+73).

Také u mužů má lídr solidní náskok před posledními osmnácti jamkami: Filip Ráža ještě o ránu vylepšil páteční výkon (70+69), a tak má na druhého Petra Hrubého (71+72) náskok čtyř úderů, třetí Dan Hlaváček je o další ránu zpět (72+72).

Do nedělního třetího kola prošlo 24 hráček, k postupu byl třeba výsledek +10 po dvou kolech. Mezi muži jde dál 45 golfistů včetně hráčů na průběžném výsledku +12. První dámské flighty vyrazí na hřiště v 8:00, poslední mužská skupina startuje v 9:50.

Výsledky po 2. kole
Startovní listina 3. kola

 

Datum: Sobota 20. června 2020
Všechny články autora

Související články

Filip Ráža drtil konkurenci, Denisa Vodičková ...
Filip Ráža drtil konkurenci, Denisa Vodičková ...

21.06.2020 | S dvouměsíčním zpožděním kvůli epidemii se uskutečnil vstupní turnaj Raiffeisenbank Czech Golf Amateur Tour, který dnes skončil v Beřovicích. Suverénně způsobem start-cíl ovládl mužskou soutěž Filip Ráža, v dámské kategorii získala Denisa Vodičková vítězství na třetí jamce play-off.

Start americké univerzitní sezóny se blíží
Start americké univerzitní sezóny se blíží

19.01.2022 | Přes dvacet českých hráčů a hráček aktuálně studuje a hraje soutěžní golf na amerických univerzitách. Jarní sezóna tamních soutěží se již blíží. Většina týmů zahájila přípravu a na první turnaje bude vyrážet začátkem příštího měsíce.

Sára Kousková s nejlepším umístěním ve WAGRu
Sára Kousková s nejlepším umístěním ve WAGRu

30.10.2021 | Nejlepší česká amatérka Sára Kousková dosáhla kariérního maxima ve světovém amatérském žebříčku WAGR, aktuálně jí patří 37. místo. Mezi amatéry je nejlepší znovu Jiří Zuska (139.). Profesionálům nadále s přehledem vládnou Klára Spilková a Ondřej Lieser.

Ohlasy reprezentačních kolegů na Lieserův počin: ...
Ohlasy reprezentačních kolegů na Lieserův počin: ...

23.11.2020 | Velký ohlas vyvolal úspěch Ondřeje Liesera v celé golfové komunitě, ale velkou pozornost mu věnuje především skupina výkonnostních hráčů, kteří stejně jako jejich kolega usilují o cestu mezi golfovou elitu. Řada z nich připomněla, že to je pro ně také další motivace, aby se jim podařil stejný krok.

Jana Melichová triumfovala na prestižním SLR Academy ...
Jana Melichová triumfovala na prestižním SLR Academy ...

30.07.2020 | Jeden z nejprestižnějších dorosteneckých turnajů German Girls & Boys byl letos kvůli koronaviru zrušen, přesto se však hřiště St. Leon-Rot rozhodlo pořádat SLR Academy Invitational pro nejlepší hráče do 25 let. V tom zvítězila Jana Melichová (-15), třetí mezi muži skončil Petr Hrubý (-9)...

Čechům se (nejen) ve světových žebříčcích nadále ...
Čechům se (nejen) ve světových žebříčcích nadále ...

22.07.2020 | Zatímco profesionální sezóna se teprve rozjíždí, amatéři se chystají na domácí vrchol sezóny. V čele českých hráčů a hráček ve světových žebříčcích jsou amatéři Sára Kousková a Jiří Zuska a profesionálové Klára Spilková s Ondřejem Lieserem. Jakub Janda je dokonce v čele evropského pořadí nadějí.

Titul na Dýšině slaví Kousková a Tichý, oba jdou ...
Titul na Dýšině slaví Kousková a Tichý, oba jdou ...

05.07.2020 | Sára Kousková a Václav Tichý slaví titul na druhém turnaji letošní Raiffeisenbank Czech Golf Amateur Tour v Dýšině u Plzně. Oba šampióni se současně dostali do čela žebříčku třídílné série, která bude zakončena počátkem září v Telči.

2. RB CGAT, 2. kolo: Kousková v trháku, mezi muži ...
2. RB CGAT, 2. kolo: Kousková v trháku, mezi muži ...

04.07.2020 | Sára Kousková jistě kráčí k titulu z 2. Raiffeisenbank Czech Golf Amateur Tour. Před finálovým kolem má v čele ženské soutěže dominantní náskok sedmi ran. V mužské kategorii se dá naopak očekávat velké drama - ve třech ranách je seřazeno šest hráčů. V čele mužského leaderboardu je Václav Tichý.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde