Česká golfová federace

Aktuality

V Beřovicích jdou do čela Ráža a Melichová s Vodičkovou

V Beřovicích jdou do čela Ráža a Melichová s Vodičkovou

Petr Halaburda, Pátek 19. června 2020

První turnaj letošní Raiffeisenbank Czech Golf Tour byl rozehrán v Beřovicích. V mužské kategorii se ujal vedení Filip Ráža (70) s náskokem jedné rány před kvartetem pronásledovatelů. V ženské části soutěže jdou do čela po skvělém výsledku (67) Jana Melichová a Denisa Vodičková.

Turnaj, který byl odložen kvůli epidemii o dva měsíce, odstartoval na hřišti Golf Beřovice ve vytrvalém dešti, v kterém se odehrál celý dopolední program mužů. Krátce po startu odpoledních flightů pršet přestalo a nejlepší ženy dokázaly zlepšených podmínek využít k výtečným výsledkům.

Jana Melichová i Denisa Vodičková zapisovaly výsledky pět ran pod par a vytvořily si pro zbývající dvě kola solidní náskok. Třetí Gabriela Roberta Vítů (70) má po pátku na třetím místě ztrátu tří úderů. V současné chvíli je 21. příčka - poslední postupová pro nedělní finále - na hranici +3.

Ani nepřízeň počasí nepřibrzdila nejlepší muže, kteří si pochvalovali, jak skvěle připravené hřiště dokázalo absorbovat vodní příděl. Filip Ráža přidal ke svým tradičně dlouhým ranám i přesnost při puttování a se 70 ranami se usadil v čele před silnou skupinou čtyř golfistů, kteří ztrácejí pouze jednu ránu. Cut je před sobotou na hranici +5, dál půjde 42 nejlepších. 

Výsledky po 1. kole
Startovní listina pro 2. kolo

FOTO Zdeněk Sluka

Datum: Pátek 19. června 2020
Všechny články autora

Související články

Filip Ráža drtil konkurenci, Denisa Vodičková ...
Filip Ráža drtil konkurenci, Denisa Vodičková ...

21.06.2020 | S dvouměsíčním zpožděním kvůli epidemii se uskutečnil vstupní turnaj Raiffeisenbank Czech Golf Amateur Tour, který dnes skončil v Beřovicích. Suverénně způsobem start-cíl ovládl mužskou soutěž Filip Ráža, v dámské kategorii získala Denisa Vodičková vítězství na třetí jamce play-off.

V Beřovicích jdou do trháku Ráža s Vodičkovou
V Beřovicích jdou do trháku Ráža s Vodičkovou

20.06.2020 | Také druhý den úvodního turnaje Raiffeisenbank Czech Golf Amateur Tour v Beřovicích provázela nepřízeň počasí a silný déšť ovlivnil především hráčky v ženské kategorii. Výbornou formu na úvod sezóny přesto potvrdila vedoucí Denisa Vodičková, která jde - stejně jako mezi muži Filip Ráža - do trháku.

Start americké univerzitní sezóny se blíží
Start americké univerzitní sezóny se blíží

19.01.2022 | Přes dvacet českých hráčů a hráček aktuálně studuje a hraje soutěžní golf na amerických univerzitách. Jarní sezóna tamních soutěží se již blíží. Většina týmů zahájila přípravu a na první turnaje bude vyrážet začátkem příštího měsíce.

Sára Kousková s nejlepším umístěním ve WAGRu
Sára Kousková s nejlepším umístěním ve WAGRu

30.10.2021 | Nejlepší česká amatérka Sára Kousková dosáhla kariérního maxima ve světovém amatérském žebříčku WAGR, aktuálně jí patří 37. místo. Mezi amatéry je nejlepší znovu Jiří Zuska (139.). Profesionálům nadále s přehledem vládnou Klára Spilková a Ondřej Lieser.

President Masters ovládli Jan Berger a Gabriela ...
President Masters ovládli Jan Berger a Gabriela ...

26.09.2021 | Dramatickou koncovku měl turnaj Raiffeisenbank President Masters Invitational, který dnes byl završen v Karlových Varech. Mužskou část ovládl skvělým závěrečným kolem (67) Jan Berger, mezi ženami to dotáhla až přes play-off k vítězství Gabriela Roberta Vítů.

President Masters: 2. kolo přineslo změny na čele
President Masters: 2. kolo přineslo změny na čele

25.09.2021 | Druhé kolo Raiffeisenbank President Masters Invitational přineslo změnu na čele leaderboardu, do finále půjdou z čela Lucie Váchová a Timotej Formánek. Rozehrány byly také dvoudenní závěrečné turnaje dětské série NGTM i kategorií MID a seniorů.

President Masters Invitational, 1.
President Masters Invitational, 1.

24.09.2021 | Závěrečný turnaj sezóny domácí amatérské špičky Raiffeisenbank President Masters Invitational byl dnes rozehrán v Karlových Varech. Na vrcholu leaderboardu jsou hráči a hráčky v těsném rozestupu, ve vedení jsou Veronika Kedroňová a Lukáš Janda.

Domácí víkend bude ve znamení Raiffeisenbank Preside ...
Domácí víkend bude ve znamení Raiffeisenbank Preside ...

23.09.2021 | Posledním letošním tuzemským turnajem předních amatérů bude Raiffeisenbank President Masters Invitational, které se uskuteční od pátku do neděle v Karlových Varech. Další start na LPGA Tour čeká Kláru Spilkovou, Karolínu Vlčkovou na Symetra Tour. Na Challenge Tour hraje Gordan Brixi.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde