Česká golfová federace

Aktuality

Další profesionální akci uvidí ve čtvrtek Albatross

Další profesionální akci uvidí ve čtvrtek Albatross

Petr Halaburda, Středa 17. června 2020

Letošní termínové problémy po epidemii daly vzniknout na českých hřištích už několika exhibičním akcím, které pomáhají udržovat české profesionály v herním tempu. Další se uskuteční ve čtvrtek 18. června Albatross Invitational Pro-AM.

Albatross Golf Resort letos slaví deset let od otevření kompletních osmnácti jamek a při té příležitosti by zde chtěli nastartovat novou tradici v podobě turnaje formátu Pro-AM za účasti nejlepších českých profesionálů. Díky absenci zahraničních akcí má resort navíc možnost přivítat až na výjimky skutečnou tuzemskou elitu.

Většina hráčů se přesune do Vysokého Újezdu po dnešním vstupním turnaji Czech PGA Tour v Hluboké nad Vltavou.

Na exhibiční akci dorazí ve čtvrtek reprezentační kouč David Carter, oba nejlepší čeští hráči současnosti Stanislav Matuš a Ondřej Lieser, ale také například Filip Mrůzek, Jan Cafourek, či nedávný vítěz z turnaje Casco LB Open Julien Brun z Francie, chybět nebude česká ženská dvojka Karolína Vlčková, která se ve vlasti chystá na restart americké Symetra Tour.

Začíná se v 10:00 hod neobvykle canon startem, hraje se týmovým systémem PAR IS YOUR FRIEND - ve flightu se počítají netto birdie. Při něm amatéři mohou využít drive svého profesionála, dále již každý golfista hraje svůj míč. Profesionálové mají navíc svoji soutěž.

 

Datum: Středa 17. června 2020
Všechny články autora

Související články

Šestnáct Čechů si zahraje Czech Masters na Al ...
Šestnáct Čechů si zahraje Czech Masters na Al ...

17.08.2021 | Šestnáct českých golfistů se představí na turnaji D+D REAL Czech Masters, které startuje ve čtvrtek v Golf Resortu Albatross. Dvanáct profesionálů v čele s Ondřejem Lieserem doplní čtveřice amatérů včetně Matěje Bači, který obdržel kartu za svůj výkon na víkendovém Czech Open v Berouně.

Pro Golf Tour čeká třídenní západočeská soutěž ...
Pro Golf Tour čeká třídenní západočeská soutěž ...

27.08.2020 | Třináct českých golfistů odstartuje v pátek do českého turnaje série Pro Golf Tour, který začíná v pátek v Sokolově a Kynžvartu. První dvě kola se hrají na obou hřištích, finálové kolo v neděli v Kynžvartu.

Čechům se (nejen) ve světových žebříčcích nadále ...
Čechům se (nejen) ve světových žebříčcích nadále ...

22.07.2020 | Zatímco profesionální sezóna se teprve rozjíždí, amatéři se chystají na domácí vrchol sezóny. V čele českých hráčů a hráček ve světových žebříčcích jsou amatéři Sára Kousková a Jiří Zuska a profesionálové Klára Spilková s Ondřejem Lieserem. Jakub Janda je dokonce v čele evropského pořadí nadějí.

Golfové žebříčky - nejlepší Češi pořadí nemění
Golfové žebříčky - nejlepší Češi pořadí nemění

29.02.2020 | Nový systém ve světovém amatérském žebříčku WAGR způsobil výrazné změny, ale od té chvíle k velkým výkyvům nedošlo. Dlouhodobě nejlepší Klára Spilková a Ondřej Lieser i nadále vládnou českým profesionálům, v čele amatérů zůstávají Jiří Zuska a Tereza Melecká.

Čeští profesionálové v plném zápřahu: Spilková ...
Čeští profesionálové v plném zápřahu: Spilková ...

24.04.2019 | Neobvyklý počet českých profesionálů bude v druhé polovině týdne ve hře na různých sériích po celém světě. Počínaje Klárou Spilkovou na LPGA až po širokou skupinu Čechů startujících na turnaji Pro Golf Tour v rakouském Haugschlagu.

Sára Kousková s nejlepším umístěním ve WAGRu
Sára Kousková s nejlepším umístěním ve WAGRu

30.10.2021 | Nejlepší česká amatérka Sára Kousková dosáhla kariérního maxima ve světovém amatérském žebříčku WAGR, aktuálně jí patří 37. místo. Mezi amatéry je nejlepší znovu Jiří Zuska (139.). Profesionálům nadále s přehledem vládnou Klára Spilková a Ondřej Lieser.

Výborný český rozjezd na Czech Masters: Lieser ...
Výborný český rozjezd na Czech Masters: Lieser ...

19.08.2021 | Hned na úvod Czech Masters na Albatrossu byl vidět skvělý golf a výborné výsledky českých golfistů potěšily spousty diváků. Nadšení vyvolával především flight, v kterém šli lídr Henrik Stenson (-5), Pádraig Harrington (-2) a také Ondřej Lieser (-4), který dělí třetí místo.

Přijďte na skvělý golf a fandit českým hráčům
Přijďte na skvělý golf a fandit českým hráčům

18.08.2021 | Čtyři dny plné skvělých golfových ran, dramatických soubojů a hvězdných hráčů. To vše slibuje čtyřdenní program D+D REAL Czech Masters, který začíná ve čtvrtek ráno na Albatrossu. Především v úvodních dvou dnech bude také možnost sledovat, v jakém rozpoložení je česká špička.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde