Česká golfová federace

Aktuality

Turnaj Amundi Czech Ladies Challenge mění termín i hřiště

Turnaj Amundi Czech Ladies Challenge mění termín i hřiště

Petr Halaburda, Středa 10. června 2020

Dámský profesionální turnaj AMUNDI Czech Ladies Challenge z evropské série LET Access Series se letos uskuteční od 16. do 18. září v Prague City Golf na Zbraslavi. Původně se mělo hrát již potřetí v řadě na Konopišti v termínu od 30. července do 1. srpna.

Hlavním důvodem odkladu turnaje je skutečnost, že kvůli pandemickým opatřením v různých evropských zemích se druhá nejvyšší evropská série rozjede se zpožděním až v září. V srpnu se uskuteční první turnaje nejvyšší série Ladies European Tour. Česká golfová federace, která bude letos již počtvrté promotérem turnaje, chtěla i po termínových změnách zachovat kontinuitu soutěže.

Turnaj je už tradičně příležitostí pro celou plejádu mladých českých hráček včetně amatérek, které tak mohou získávat zkušenosti na profesionálním mezinárodním turnaji. Domácí půda Češkám navíc svědčí - Tereza Melecká v předchozích dvou ročnících obsadila dělené druhé místo a byla nejlepší amatérkou.

Dva předchozí ročníky se uskutečnily v Golf Resortu Konopiště, premiérový ročník pod taktovkou ČGF se odehrál v roce 2017 v Casa Serena Golf Resort. Naposledy se soutěže zúčastnily čtyři české profesionálky a 24 jejich krajanek – amatérek.

Ve zbraslavském resortu Prague City Golf začne program AMUNDI Czech Ladies Challenge turnajem Pro-Am v pondělí 14. září, v úterý 15. září hráčky čeká tréninkové kolo, ve dnech 16. až 18. září se odehrají tři soutěžní kola.

FOTO Zdeněk Sluka

Datum: Středa 10. června 2020
Všechny články autora

Související články

Čtrnáct turnajů letos chystá LET Access Series
Čtrnáct turnajů letos chystá LET Access Series

15.03.2021 | Čtrnáct turnajů nachystala na letošní sezónu druhá nejvyšší evropská dámská profesionální série LET Access Series. Soutěže se budou hrát od května do října, hned druhá akce počátkem června - Czech Ladies Challenge - se představí na Konopišti.

European Young Masters má nový termín i dějiště
European Young Masters má nový termín i dějiště

10.05.2020 | Nejvýznamnější letošní amatérská soutěž na českém území má nový termín i dějiště. Kvůli pandemii COVID-19 se European Young Masters (EYM) uskuteční o měsíc později, v termínu od 27. do 29. srpna v Golf Mladá Boleslav. Původně se mělo hrát ve dnech 23.

Výkonnostní amatéři v pilné přípravě (4.)
Výkonnostní amatéři v pilné přípravě (4.)

22.04.2020 | Tento týden měla turnajem 1. Raiffeisenbank Czech Golf Amateur Tour odstartovat naplno tuzemská sezóna, ale její premiéra se kvůli pandemii nekoná. Přední čeští amatéři přesto pokračují v pilné přípravě, aby byli připraveni na to, až se turnajový kolotoč znovu rozjede.

Češi na mezinárodní scéně – 35. týden
Češi na mezinárodní scéně – 35. týden

02.09.2022 | Na přelomu týdne mohou čeští hráči dosáhnout dalších skvělých individuálních, ale také týmových výsledků. Po úspěchu družstva žen na mistrovství světa odehrávajícím se v minulém týdnu se o vylepšení svého maxima snaží i družstvo mužů. Sára Kousková bojuje o své další vítězství v sérii LETAS.

Amatérky se vytáhly ve Španělsku, do posledních ...
Amatérky se vytáhly ve Španělsku, do posledních ...

02.04.2022 | Českým profesionálkám hrajícím na turnaji LET v Jihoafrické republice finálová kola nevyšla, Kristýna Napoleaová a Šideri Váňová skončily s výsledkem +19 na děleném 63. místě. Dobré zprávy naopak přišly ze silně obsazeného amatérského turnaje ve Španělsku, kde obsadilo ženské družstvo druhé místo.

ME mužských seniorských týmů 2023 bude v Mariánských ...
ME mužských seniorských týmů 2023 bude v Mariánských ...

01.03.2022 | Mistrovství Evropy seniorských mužských družstev v roce 2023 se uskuteční na hřišti RGC Mariánské Lázně. Oznámili to zástupci Evropské golfové asociace (EGA). V západočeském lázeňském městě se bude hrát ve dnech 5.-9. září příštího roku.

Sára Kousková výjimku pro LET nedostala, přednost ...
Sára Kousková výjimku pro LET nedostala, přednost ...

10.02.2022 | Sára Kousková sice v prosinci uhrála plné členství na Ladies European Tour, ale kvůli odloženému přestupu k profesionálkám se ho letos definitivně nedočká. Zůstává u plánu dokončit univerzitní studium v zámoří, do kolotoče evropských turnajů se chce zapojit v červnu po návratu.

Sportovní ředitel Petr Šavrda o českém výkonnostním ...
Sportovní ředitel Petr Šavrda o českém výkonnostním ...

21.12.2021 | Nejlepší české golfisty známe a závěrečným kolem Q-School LET byla v pondělí definitivně uzavřena sezóna českých výkonnostních golfistů. Byla zase úspěšnější, ale sportovní ředitel ČGF Petr Šavrda se ohlíží nejen za končícím rokem, ale vyhlíží také nejbližší budoucnost.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde