Česká golfová federace

Aktuality

Exhibiční souboj profesionálů ovládl Ondřej Lieser

Exhibiční souboj profesionálů ovládl Ondřej Lieser

Petr Halaburda, Úterý 19. května 2020

Ondřej Lieser vyhrál exhibiční duel se Stanislavem Matušem hraném na hřišti Ypsilon Golf Liberec. V duelu Tipsport Golf Challenge sice ztratil pohodlné vedení, ale o vítězství rozhodl ziskem 17. jamky. Za výhru obdržel šek na 130 tisíc korun.

Ondřej Lieser vstupoval do bitvy dvou předních českých profesionálů jako favorit a odhady bookmakerů dlouho potvrzoval. Sbíral trpělivě jednu jamku za druhou a po desáté jamce vedl 4up. Jenže pak přišly velké chvíle Stanislava Matuše: kraloval na třech jamkách v řadě a na patnáctce bylo srovnáno.

Nakonec se ale Lieser raduje z výhry a vysokého finančního bonusu. Rozhodující náskok získal na předposlední čtyřparové jamce. „Byl to velký boj. Tušili jsme oba, že se to bude přelévat, že přijde nějaká série. Při té Standově jsem si hlavně říkal, že se musím udržet v klidu a pak rozhodla na sedmnáctce moje nejlepší rána dne,“ svěřil se golfista, který především přivítal možnost si po takové pauze zahrát.

Ale jak to bude se zbytkem sezóny ani on netuší. Jsem zvědav, jak to dopadne se světovým žebříčkem, protože v Americe se rozjíždí a v Evropě se zatím nehraje. Pro mě se nic nezměnilo, chci zabojoval o účast na olympiádě,“ připomněl Lieser svůj cíl pro nejbližší měsíce.

Poražený Matuš se musel spokojit s odměnou 20 tisíc korun. Jsem rád, že jsem si mohl vůbec zahrát. Jak jsem spokojen s výkonem? Vytáhli zedníka po dvou měsících z práce... Živím se, co to jde, brigády a tak, na trénink se dostanu po práci tak na dvě hodiny,“ prozradil, jak tráví měsíce bez soutěžních akcí. „Dnes bylo dobře, že to hlavně neskončilo kvůli lidem moc brzo. A nakonec vyhrál domácí hráč, tak to má být,“ uzavřel Matuš.

FOTO facebook.com/ypsilongolfliberec

 

Datum: Úterý 19. května 2020
Všechny články autora

Související články

Šestnáct Čechů si zahraje Czech Masters na Al ...
Šestnáct Čechů si zahraje Czech Masters na Al ...

17.08.2021 | Šestnáct českých golfistů se představí na turnaji D+D REAL Czech Masters, které startuje ve čtvrtek v Golf Resortu Albatross. Dvanáct profesionálů v čele s Ondřejem Lieserem doplní čtveřice amatérů včetně Matěje Bači, který obdržel kartu za svůj výkon na víkendovém Czech Open v Berouně.

Světový golf 2021: Termínové kalendáře přibývají
Světový golf 2021: Termínové kalendáře přibývají

30.12.2020 | Zatím pouze některé z profesionálních sérií s českou účastí oznámily program pro následující sezónu. Pořadatelé sice vesměs věří, že se život brzy vrátí do obvyklých kolejí, ale zdaleka ne všechny kalendáře již byly zveřejněny.

Další profesionální akci uvidí ve čtvrtek Albatross
Další profesionální akci uvidí ve čtvrtek Albatross

17.06.2020 | Letošní termínové problémy po epidemii daly vzniknout na českých hřištích už několika exhibičním akcím, které pomáhají udržovat české profesionály v herním tempu. Další se uskuteční ve čtvrtek 18. června Albatross Invitational Pro-AM.

Čeká nás turnajový „supertýden“
Čeká nás turnajový „supertýden“

02.06.2022 | Čeští hráči a hráčky se chystají na významné profesionální i amatérské turnaje. A představí se jich tento týden opravdu hodně. DP World Tour, Ladies European Tour, Challenge Tour a LETAS na českém území, German Boys and Girls Open, to jsou štace, kde bude možné sledovat české vlajky a držet palce.

Mužský profigolf v roce 2022 v tuzemsku: Czech ...
Mužský profigolf v roce 2022 v tuzemsku: Czech ...

05.01.2022 | Stejně jako v předchozím roce také letos se na českém území uskuteční turnaj D+D REAL Czech Masters ze série DP World Tour a stejný promotér plánuje také tři akce nižší Challenge Tour. Na nejvyšším okruhu bude opět startovat Ondřej Lieser.

Lieser si na Mallorce polepšil, GC Brno veze sedmé ...
Lieser si na Mallorce polepšil, GC Brno veze sedmé ...

23.10.2021 | Dosud nejvydařenější kolo na turnaji European Tour má za sebou Ondřej Lieser a před finálovým kolem dělí 57. místo. Sedmí skončili na poháru pro národní šampióny v Portugalsku hráči GC Brno. President Trophy počtvrté získal Karel Štaubert, poslední profesionální titul pro Stanislava Matuše.

Ondřej Lieser skončil v Nizozemsku devatenáctý
Ondřej Lieser skončil v Nizozemsku devatenáctý

19.09.2021 | Své dosud nejlepší umístění na okruhu European Tour vybojoval Ondřej Lieser na Dutch Open. S výsledkem -10 si došel pro dělené devatenácté místo. Druhý český profesionál Filip Mrůzek (-2) v konečném pořadí akce Challenge Tour ve Francii bere dělenou 51.

Lieser klesal leaderbordem, ale TOP 10 má stále ...
Lieser klesal leaderbordem, ale TOP 10 má stále ...

18.09.2021 | Ondřej Lieser první víkendové kolo odehrál na turnaji European Tour v paru, vypadl z elitní desítky, ale mezi nejlepší má stále velmi blízko. Filip Mrůzek má už třetí výsledek pod par, ale před nedělí je na 43. pozici. Velkou bojovnost předvedla ve druhém kole LPGA Klára Spilková a prošla cutem.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde