Česká golfová federace

Aktuality

Chystá se další exhibiční souboj českých profesionálů

Chystá se další exhibiční souboj českých profesionálů

Petr Halaburda, Pátek 15. května 2020

V době bez turnajů hledají čeští profesionálové možnosti, které jim vynahradí soutěžení. Po dnes končícím souboji Filip Mrůzek vs. Šimon Zach se už chystá další: o pomyslný český trůn se střetnou v Tipsport Golf Challenge dva majitelé karty na Challenge Tour – Stanislav Matuš a Ondřej Lieser.

Úvahy o české jedničce může minimálně na nějakou dobu ukončit vzájemné střetnutí na 18 jamek. V pozici vyzyvatele bude Stanislav Matuš, který drží nejvyšší českou kartu na mezinárodní Tour. Ondřej Lieser je aktuálně zase nejlépe postaveným českým hráčem na světovém žebříčku.

Kdo je před odloženým startem nové sezóny v lepším rozpoložení? To ukáže přímý souboj s názvem Tipsport Golf Challenge, který se odehraje v úterý 19. května (15:00) v severočeském Ypsilon Golf Resortu. Ve hře bude prémie 130.000 korun pro vítěze.

Pořadatelem je promotérská společnost Česká 1, která na stejném místě měla pořádat jeden z turnajů Pro Golf Tour, zrušeného kvůli pandemii. „Přemýšleli jsme, zda dokážeme nabídnout něco ještě zajímavějšího a takováto výzva by mohla zaujmout i širší sportovní veřejnost, nejen tu golfovou. Nacházíme se v unikátní situaci a příznivci sportu se cítí ošizeni o svou pravidelnou dávku branek, bodů a sekund. Proto jim nabízíme špičkový golf hraný o peníze. Věříme, že nás čeká krásný souboj,“ uvedl v tiskové zprávě Pavel Krenk, šéf promotérské společnosti.

Titulárním partnerem akce bude sázková společnost Tipsport. „Zaujala nás originalita a atraktivita nápadu. Vše je soustředěno na jeden souboj, rozhodne se teď a tady. Zvláště v dnešní době takové akce nejen český sport postrádá,“ uvedl Lubomír Ježek, vedoucí sponzoringu a médií Tipsportu. Nejen on už je zvědavý, jaké kurzy vypíšou bookmakeři.

Golfoví příznivci mohou na souboj nejen sázet, ale také sledovat live stream na Tipsport TV, na Facebooku i Youtube. Celkem je v banku 150 tisíc korun, na poraženého zbyde 20 tisíc.

 

Datum: Pátek 15. května 2020
Všechny články autora

Související články

Lieser s Matušem končí, Bareš s Kořínkem berou 10.
Lieser s Matušem končí, Bareš s Kořínkem berou 10.

30.04.2021 | Ondřej Lieser i Stanislav Matuš v druhém kole svých turnajů předvedli výrazně lepší výkon, ovšem projít do víkendových kol se jim už projít nepodařilo. Lepší zprávy přišly z Pro Golf Tour v Haugschlagu, kde Jakub Bareš i Aleš Kořínek vybojovali konečné dělené desáté místo.

Lieser i Matuš mají ke cutu daleko, na Pro Golf ...
Lieser i Matuš mají ke cutu daleko, na Pro Golf ...

29.04.2021 | Na třech turnajích třech různých sérií dnes bojovalo dvanáct českých golfistů. Ondřej Lieser (+1) je na European Tour po prvním kole cutu vzdálen tři rány, Stanislav Matuš (+5) na Challenge Tour zaostává za postupem o pět úderů. Výborný den prožil Jakub Bareš (-6), na Pro Golf Tour dělí osmé místo.

Do akce vstoupí v Rakousku deset Čechů, Lieser ...
Do akce vstoupí v Rakousku deset Čechů, Lieser ...

27.04.2021 | Pro Golf Tour pokračuje od středy třetím turnajem - po dvou egyptských zastaveních se bude hrát v Rakousku, na hřišti v Haugschlagu u českých hranic. Není divu, že na startovní listině je deset Čechů. O den později čeká na Ondřeje Liesera další turnaj European Tour na Tenerife.

Pro Golf Tour čeká třídenní západočeská soutěž ...
Pro Golf Tour čeká třídenní západočeská soutěž ...

27.08.2020 | Třináct českých golfistů odstartuje v pátek do českého turnaje série Pro Golf Tour, který začíná v pátek v Sokolově a Kynžvartu. První dvě kola se hrají na obou hřištích, finálové kolo v neděli v Kynžvartu.

Skvělý český úvod při restartu Pro Golf Tour
Skvělý český úvod při restartu Pro Golf Tour

29.07.2020 | Skvělý vstup měli čeští profesionálové hrající na turnaji Gradi Polish Open, který restartoval sezónu „třetiligové“ evropské série Pro Golf Tour nedaleko Wroclavi. Čtvrtý je po úvodním kole Jakub Bareš (-7), sedm z devíti startujících českých hráčů je nad hranicí předpokládaného cutu.

Češi na European Tour ubrali, ale cutem prošli ...
Češi na European Tour ubrali, ale cutem prošli ...

16.07.2020 | Skvělý den z úvodního čtvrtečního kola v podání českých hráčů na turnaji European Tour v rakouském Adamstalu se neopakoval, o postup cutem se však Stanislav Matuš s Ondřejem Lieserem obávat nemuseli. Matuš je po druhém kole na dělené 17. pozici, Lieser na 58. místě.

Historický český den na European Tour: Matuš v ...
Historický český den na European Tour: Matuš v ...

15.07.2020 | Skvělé zprávy přicházely během dnešního odpoledne ze společného turnaje European Tour a Challenge Tour v rakouském Adamstalu. Ve společném vedení je po prvním kole Stanislav Matuš (63), jeho krajan Ondřej Lieser (65) je šestý a navíc na dvanácté jamce přidal hole-in-one.

European Tour zvedá v Rakousku oponu i se dvěma ...
European Tour zvedá v Rakousku oponu i se dvěma ...

08.07.2020 | Od 8. března byla přerušena European Tour, nejvyšší mužská evropská profesionální série. Po turnaji v Kataru také evropskou scénu zasáhla epidemie COVID-19 a turnajový program se zcela zastavil. Probudí se až tento týden během Austria Open, kterého se zúčastní i Stanislav Matuš a Ondřej Lieser.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde