Česká golfová federace

Aktuality

Tuzemské profesionální soutěže a jejich plány

Tuzemské profesionální soutěže a jejich plány

Petr Halaburda, Středa 13. května 2020

Jasno o restartu sezóny mají domácí profesionální soutěže. Czech PGA Tour ohlásila odložený start na 16. června do Hluboké nad Vltavou, série Czech Pro-Am Teaching Tour se poprvé představí v pondělí 25. května na Albatrossu.

Také start domácí profesionální sezóny ovlivnila pandemie a následná opatření, která odložila úvodní turnaje sezóny. Profesionálové proto zatím mohou pouze trénovat, případně se v rámci tréninku zúčastnit charitativních akcí. V projektu Hrajeme a pomáháme je tak zapojena celá řada českých profesionálů včetně Kláry Spilkové, další způsob pomoci zvolili například Filip Mrůzek se Šimonem Zachem v rámci jejich rozehraného exhibičního souboje.

Ale dojde i na soutěžní turnajové akce. Jako první se vydají na hřiště trenéři, kteří se zúčastní série Czech Pro-Am Teaching Tour. Její promotér potvrdil, že první turnaj se bude hrát v pondělí 25. května na Albatrossu. V kalendáři devátého ročníku série je ještě dalších pět turnajů, finále je v plánu 5. října na Černé Mostě.

Moneta Czech PGA Tour rozehraje svůj program ve dnech 16. až 17. června turnajem Czech Classic Open v Hluboké nad Vltavou. Šampionát na rány se uskuteční od 25. do 27. června v Kácově, Grandfinále počátkem října na Kaskádě.

Čtyři turnaje plánuje také Czech PGA Senior Tour.

Program Moneta Czech PGA Tour 2020
Program Czech Pro-Am Teaching Tour 2020
Program Czech PGA Senior Tour 2020

FOTO Ivan Paggio

Datum: Středa 13. května 2020
Všechny články autora

Související články

Nové vedení české PGA zvoleno nebylo
Nové vedení české PGA zvoleno nebylo

22.01.2022 | Nové vedení PGA of Czech Republic dnes nebylo zvoleno. Volební valná hromada nebyla na zámku Štiřín usnášeníschopná kvůli nedostatečnému počtu přítomných členů, což způsobily onemocnění a karanténa. Organizaci dále povede dosavadní představenstvo, k volbě dojde nejdříve během léta.

Mužské Czech Open znovu v kalendáři, zůstává v ...
Mužské Czech Open znovu v kalendáři, zůstává v ...

13.05.2021 | Do termínového kalendáře golfových profesionálů a špičkových amatérů se vrací otevřený společný turnaj, tentokrát pod názvem GolfAdvisor.golf Czech Open. Hrát se bude opět v Berouně, tentokrát v termínu od 12. do 15. srpna 2021.

Konference PGAC: premiérově distančně
Konference PGAC: premiérově distančně

14.03.2021 | Tři hodiny u elektronických zařízení, přesto za přítomnosti až téměř 140 členů. Tak vypadala premiérová distančně vedená valná hromada Profesionální golfové asociace hráčů a učitelů golfu v České republice (PGAC), která se uskutečnila v sobotu.

Další profesionální akci uvidí ve čtvrtek Albatross
Další profesionální akci uvidí ve čtvrtek Albatross

17.06.2020 | Letošní termínové problémy po epidemii daly vzniknout na českých hřištích už několika exhibičním akcím, které pomáhají udržovat české profesionály v herním tempu. Další se uskuteční ve čtvrtek 18. června Albatross Invitational Pro-AM.

Přímé přenosy se vrací na Golf Channel, PGA Tour ...
Přímé přenosy se vrací na Golf Channel, PGA Tour ...

09.06.2020 | Trvalo to tři měsíce. Přestávka PGA Tour končí ve čtvrtek 11. června a s ní se znovu obnoví přímé přenosy české verze televize Golf Channel. Jindy běžný turnaj je tentokrát nabitý hvězdami. Turnaje Charles Schwab Challenge se zúčastní TOP pět hráčů světového žebříčku a celkem 17 z první dvacítky.

Česko znovu čeká záplava špičkových turnajů
Česko znovu čeká záplava špičkových turnajů

10.02.2020 | Stejně jako v loňské sezóně se mohou čeští golfoví fanoušci těšit na bohatý program (nejen) profesionálních soutěží. Tuzemskou zastávku avizují tři nejvyšší mužské evropské série, dvakrát se zde představí i hráčky dvou dámských evropských sérií.

PGAC hodnotila uplynulý rok na valné hromadě
PGAC hodnotila uplynulý rok na valné hromadě

19.01.2020 | Uplynulý rok hodnotila na valné hromadě Profesionální golfová asociace hráčů a učitelů golfu v ČR (PGAC). Během slavnostního večera přijala organizace do svých řad osm nových členů.

Jiří Zuska plánuje v další sezóně vzestup na WAGRu ...
Jiří Zuska plánuje v další sezóně vzestup na WAGRu ...

17.12.2019 | Šesté místo na evropském amatérském šampionátu, výborné výsledky za mořem a především skok na světovém žebříčku WAGR. Bylo toho hodně, co přimělo odbornou porotu, aby určila vítězem ankety hledajícího nejlepšího amatérského golfistu roku 2019 dvacetiletého Jiřího Zusku z Podbořánek.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde