Česká golfová federace

Aktuality

V Beřovicích se nehraje, start Raiffeisenbank Czech Golf Amateur Tour má odklad

V Beřovicích se nehraje, start Raiffeisenbank Czech Golf Amateur Tour má odklad

Petr Halaburda, Pátek 24. dubna 2020

Česká golfová amatérská špička se dnes měla sejít v Beřovicích, kde měla prvním kolem úvodního turnaje odstartovat letošní nejvyšší série Raiffeisenbank Czech Golf Amateur Tour. Pandemická situace nejlepší domácí amatérské hráče sice o dubnovou premiéru připravila, ale nevzala chuť do zbytku sezóny.

Mohl to být skvělý vstup do sezóny. Ideální počasí, dokonale připravené středočeské hřiště, které je jak stvořené pro sportovní golf. Jenže šílený koronavir přerušil život, nejen ten sportovní. První i druhý turnaj, který se měl hrát na Kaskádě, byly zrušeny.

Golfisté se již mohli sice díky velkému diplomatickému úsilí vrátit v omezené míře na hřiště a výkonnostní hráči vyrazili mezi prvními, ale sami v naší anketě v předchozích dnech upozorňovali, jak moc jim podobné soutěže chybí. „Už se moc těším na turnaje, soutěžní rytmus mně už chybí,“ svěřila se například Hana Ryšková, která dokázala v minulosti vyhrát již několik turnajů série včetně celoročního hodnocení.

Letos se start celé série odsune, a tak zavzpomínáme alespoň na loňskou premiéru, která se uskutečnila na Kaskádě. V mužské kategorii vyhrál před rokem Filip Ráža, mezi ženami Sára Hricíková.

FOTO Zdeněk Sluka

Raiffeisen Bank - Partner České Golfové Reprezentace

Datum: Pátek 24. dubna 2020
Všechny články autora

Související články

I druhý turnaj RB CGAT dostal výjimku: na Kunětické ...
I druhý turnaj RB CGAT dostal výjimku: na Kunětické ...

29.04.2021 | Také druhý díl Raiffeisenbank Czech Golf Amateur Tour se bude hrát. Ministerstvo zdravotnictví ČR udělilo výjimku pro možnost pořádání turnaje, který se uskuteční od pátku 7. do neděle 9. května v Golf Resortu Kunětická Hora.

Soutěžní sezóna startuje na Zbraslavi a v Beřovicích
Soutěžní sezóna startuje na Zbraslavi a v Beřovicích

22.04.2021 | Tuzemská soutěžní sezóna startuje. V pátek ráno budou odpáleny na Zbraslavi první rány Raiffeisenbank Czech Golf Amateur Tour, v sobotu se přidají žáci a kadeti v úvodním turnaji Národní Golfové Tour Mládeže v Beřovicích. Obě akce mohou být pořádány na základě výjimky od Ministerstva zdravotnictví.

Nové verze kalendářů k 19. dubnu publikovány
Nové verze kalendářů k 19. dubnu publikovány

19.04.2021 | Publikovány byly nové verze Kalendáře turnajů ČGF i Kalendáře akcí mládeže ČGF. Sportovně technická komise ČGF nově také žádá o výjimku na pořádání druhých turnajů RB CGAT a NGTM. Po dnešním jednání krizového štábu to uvedl technický ředitel ČGF Luboš Klikar.

Známe pokyny pro účastníky vstupních turnajů CGAT ...
Známe pokyny pro účastníky vstupních turnajů CGAT ...

16.04.2021 | Účastníci úvodních turnajů Tour pro dospělé i mládež se mohou seznámit s pokyny pro start v turnajích, které se hrají příští týden na Zbraslavi (CGAT) a v Beřovicích (NGTM). Pokyny vycházejí z podmínek, jak jsou nastaveny od Ministerstva zdravotnictví (MZ) ČR a Národní sportovní agentury (NSA).

ČGF žádá o výjimku pro pořádání turnajů v úvodu ...
ČGF žádá o výjimku pro pořádání turnajů v úvodu ...

06.04.2021 | Česká golfová federace žádá o výjimku ze zákazu pořádání hromadných akcí, aby mohla uspořádat dva celostátní turnaje v závěru dubna. Po dnešním druhém jednání krizového štábu Technického úseku STK o tom informoval technický ředitel ČGF Luboš Klikar.

Jak dále na turnaje?
Jak dále na turnaje?

30.04.2020 | Aktuální informace týkající se pořádání turnajů a akcí budeme publikovat nejpozději v pondělí 4. května. V současné době je pořádání turnajů zakázáno, program Kalendáře ČGF byl na základě vládních opatření upraven naposledy 15. dubna.

Výkonnostní amatéři v pilné přípravě (5.)
Výkonnostní amatéři v pilné přípravě (5.)

23.04.2020 | V pátek měla během 1. Raiffeisenbank Czech Golf Amateur Tour odstartovat tuzemská sezóna, ale soutěžní golf si ještě musí počkat. Přední čeští amatéři přesto pokračují v pilné přípravě, aby byli připraveni, až padne zelená i pro turnajové akce.

Dubnový program Kalendáře ČGF byl zrušen
Dubnový program Kalendáře ČGF byl zrušen

01.04.2020 | Všechny akce pořádané Českou golfovou federací až do konce dubna 2020 byly zrušeny bez náhrady. O změnách v kalendáři, způsobených pandemií koronaviru a následným vládním opatřením, informoval generální sekretář ČGF Aleš Libecajt.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde