Devět pravd o golfu / 1. pravda: Klíčové zapojení žen

Národní golfové federace po celém světě se v roce 2018 rozhodly podepsat Ženskou golfovou chartu, která byla uvedena v praxi díky R&A. Charta vyzývá a umožňuje co nejširší zapojení žen na všech úrovních. Jejich zapojení je klíčem pro růst našeho sportu po celém světě.

Zapojení žen do golfu ve 42 evropských zemích je hodně různorodé - pohybuje se od 3 do 45 procent, v průměru 26 %. Rozsáhlá studie, která se zaměřila na populaci v řadě golfových velmocí (Austrálii, Kanadě, Francii, Irsku, Jižní Koreji, Švédsku, Velké Británii a USA) zjistila, že podíl žen v golfu se pohybuje v obdobném rozmezí (24 %).

Stejná studie si dala za úkol sledovat rovněž věkovou kategorii 18-64 let, kde se ptala žen negolfistek, zda by měly zájem s golfem začít během nejbližších dvou let. Téměř třetina z nich (29 %) odpověděla, že má zájem, nebo dokonce velký zájem. Přepočteno na obyvatele je to 36,9 miliónu žen, které by se rády staly golfistkami.

Stejně jako v České republice se celosvětově také potvrzuje zvyšující se zájem mladých hráčů. V kategorii 18-25 je podíl 12%, v kategorii 25-34 let byl podíl vyčíslen na 13 %.

Přední odborníci se shodují na tom, že pro golfový růst budou především důležité rodinné aktivity. Jiný globální průzkum, který zahrnoval více než 6000 mužů a žen, zjistil, že 39 % dětí hraje golf především po boku svých matek, zatímco s otci se vydá na hřiště pouze 18 % dětí. V rodinném kruhu se jich vydává na hřiště dvacet procent.


Zajímavosti

Jak začít s golfem? Na co se ptáte, před první návštěvou.

Předpokládejme, že jste v golfovém prostředí naprostý nováček. A v duchu možná trochu tápete, co vlastně je nutné splnit, než se poprvé pokusím odpálit golfový míček? Na co se máte zeptat, až zavoláte na recepci...

všechny zajímavosti

Víte, že

Driving Range

Kroky začínajících hráčů směřují nejčastěji na driving range. Jedná se o cvičnou louku s řadou odpališť, kde bok po boku trénují jak profesionálové, tak začátečníci. Začínající golfisté odpalují ze speciálních rohoží, naopak zkušení hráči preferují hrát své míčky z trávy. Při odpalování z trávy je nutné přesně dodržet pokyny hřiště a míče odpalovat pouze z vyznačených míst.

číst další

Hřiště

Navštivte jedno z 117 hřišť

Navštivte jedno
z 117 hřišť

Zde nalezneš golfová hřitě zapojená do Bav se golfem...

všechna hřiště
© Bav se golfem 2024

 

Zadej lokalitu

 

Po zadání tvé lokality ti zobrazíme nabídku nejbližších golfových hrišť. Najdi si svůj balíček a začni hrát golf!

Loading...

Pokračujte zde