Česká golfová federace

Aktuality

Kristýna Frýdlová se přizpůsobuje životu v rozdílných časových pásmech

Kristýna Frýdlová se přizpůsobuje životu v rozdílných časových pásmech

Klára Kuchařová, Pátek 10. dubna 2020

Přední česká reprezentantka Kristýna Frýdlová se stihla vrátit z univerzity v Miami před zhoršením situace ohledně COVID-19. V posledních týdnech se přizpůsobuje náhlým změnám. Mezi ty patří také časový posun, který jí ztěžuje online výuku a zkoušky.

Z Miami jste se před pár týdny vrátila. Jaká byla a je na Floridě situace?

Naštěstí jsem se stihla vrátit na poslední chvíli, pár dní po mém odletu už většinu letů zrušili. Když jsem odlétala, tak byla situace ještě relativně klidná, ale v posledních týdnech už se o dost zhoršila. Přibylo nakažených a i na Floridě vyhlásili zákaz vycházení a různá další opatření. Z toho, co vím od trenérů a spoluhráček, kteří na Floridě zůstali, mnoho lidí však stále nenosí roušky a obecně si myslím, že v Česku se více dbá na dodržování veškerých pravidel. Právě také proto jsem ráda, že jsem se včas rozhodla odletět.

Jak jste trávila první týdny doma? Vztahovala se na vás povinná karanténa?

Já jsem karanténu ještě povinnou neměla, ale snažila jsem se těch prvních čtrnáct dní omezit kontakt s rodinou a opravdu jsem nechodila mezi lidi. Přišlo mi to správné, protože při tak dlouhé cestě z Ameriky jsem přišla do kontaktu s opravdu velkým množstvím lidí. Alespoň jsem měla čas se připravit na zbytek semestru.

Jak vám vyhovuje online výuka? Jak výrazný vliv má časový posun?

Online výuka má samozřejmě své nevýhody, hlavně při vyučování cizích jazyků, kde je konverzace a interakce v hodině nezbytná pro nějaký pokrok. Já se tento semestr učím francouzštinu a italštinu, a tak mě to trochu mrzí. Většina profesorů se ale opravdu snaží a chce, abychom z výuky měli co nejvíce i přes vše, co se děje. Na druhou stranu mám i profesory, kteří výuku online moc nezvládají a ochotní nejsou, a tak píšu testy i v jednu ráno kvůli časovému posunu.

Máte nějakou formu online tréninků se svým týmem?

Žádné online tréninky nemáme, ale každý týden si s celým týmem voláme a udržujeme kontakt. Myslím, že je to důležité pro zachování týmového ducha, protože se teď opravdu dlouho neuvidíme.

Golfová hřiště jsou v ČR již otevřená. Jak teď bude probíhat vaše golfová příprava?

Na golfu jsem ještě nebyla, ale určitě se chystám. Ze školy jsem zvyklá na velmi nabitý program, a tak moc dlouho nevydržím sedět na místě. Každý den chodím na dlouhé procházky a někdy k tomu přidám i jógu nebo cvičení. Zároveň si ale užívám toho, že nejsem tolik ve stresu ze školy a golfu a mohu trávit čas s rodinou.

Více času stráveného s rodinou rozhodně zpříjemňuje celou situaci. Co ale bylo na předčasném odletu z USA nejtěžší?

Velmi mě mrzí, že sezóna byla ukončena před svou nejdůležitější částí, kterou jsou NCAA Nationals. Celý rok hrajeme s tím, abychom měly nejlepší formu právě na toto období a myslím, že pro všechny to byla velká rána. Tento semestr se nám opravdu dařilo, všechny jsme spolu skvěle vycházely, a právě i proto jsem měla velká očekávání na závěr naší sezóny.

Co pro vás teď bude největší výzvou?

Největší výzvou pro mě teď bude si vytvořit denní režim podobný tomu, co mám v Americe. Ten mi totiž v Česku vždy chybí. Myslím ale, že vše má svůj čas a momentálně máme všichni jiné priority. Teď jen doufám, že se tuto sezónu potkáme na turnajích alespoň v Česku.

FOTO Zdeněk Sluka

 

 

Datum: Pátek 10. dubna 2020
Všechny články autora

Související články

Jiří Zuska netuší, zda se stačí vrátit před uzavření ...
Jiří Zuska netuší, zda se stačí vrátit před uzavření ...

03.04.2020 | Loňský nejlepší český amatér Jiří Zuska, druhým rokem studující v Lousiville, by se rád vrátil po předčasně ukončené univerzitní sezóně do Česka. Cestu mu však může zkomplikovat případné zrušení odletů z Chicaga, jediného letiště stále provozujícího lety do Evropy.

Golfová univerzitní sezóna končí, někteří studenti ...
Golfová univerzitní sezóna končí, někteří studenti ...

15.03.2020 | Národní Vysokoškolská Atletická Asociace NCAA oficiálně zrušila veškeré zimní i jarní šampionáty kvůli šíření coronaviru COVID-19. Ruší se turnaje napříč divizemi, konferencemi i dalšími asociacemi. Univerzity zavírají či přechází na online výuku, což se týká i českých studentů.

Sára Kousková přípravu na Augustu spojila s pomocí ...
Sára Kousková přípravu na Augustu spojila s pomocí ...

14.03.2022 | Česká amatérka Sára Kousková vystoupala ve světovém žebříčku WAGR už na 26. místo a její příprava na dosavadní vrchol kariéry – účast na Augusta National Women‘s Amateur – finišuje. V golfovém ráji si stačila v závěru února i zatrénovat a návštěvy využila k charitativní akci na podporu Ukrajiny.

Sára Kousková výjimku pro LET nedostala, přednost ...
Sára Kousková výjimku pro LET nedostala, přednost ...

10.02.2022 | Sára Kousková sice v prosinci uhrála plné členství na Ladies European Tour, ale kvůli odloženému přestupu k profesionálkám se ho letos definitivně nedočká. Zůstává u plánu dokončit univerzitní studium v zámoří, do kolotoče evropských turnajů se chce zapojit v červnu po návratu.

Start americké univerzitní sezóny se blíží
Start americké univerzitní sezóny se blíží

19.01.2022 | Přes dvacet českých hráčů a hráček aktuálně studuje a hraje soutěžní golf na amerických univerzitách. Jarní sezóna tamních soutěží se již blíží. Většina týmů zahájila přípravu a na první turnaje bude vyrážet začátkem příštího měsíce.

Sára Kousková obdržela pozvánku na šampionát do ...
Sára Kousková obdržela pozvánku na šampionát do ...

18.01.2022 | Legendární hřiště v Augustě si zahraje první česká golfistka. Současné postavení ve světovém amatérském žebříčku podle očekávání vyneslo Sáře Kouskové pozvání na Augusta National Women’s Amateur, který se bude hrát na přelomu března a dubna.

Golfistka roku ČGF Sára Kousková před významným ...
Golfistka roku ČGF Sára Kousková před významným ...

26.12.2021 | Amatérka roku Sára Kousková má za sebou senzační sezónu s dvěma významnými triumfy na univerzitním a profesionálním turnaji, kterou nedávno završila šestým místem na LET Q-School. Po ocenění na Večeru českého golfu se ohlíží za úspěchy roku 2021 a odkrývá plány pro příští sezónu.

Čechům se na podzim v zámořských univerzitních ...
Čechům se na podzim v zámořských univerzitních ...

19.11.2021 | Více než dvě desítky českých hráčů a hráček aktuálně studuje a hraje golf v USA. Největší hvězdou ukončeného semestru byla v zámoří Tereza Melecká, ale česká vlajka vlála vysoko v leaderboardech i díky Sáře Kouskové, Jiřímu Zuskovi či Dagmar Urbánkové.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde