Česká golfová federace

Aktuality

Cafourek devátý, Váňová v TOP 20

Cafourek devátý, Váňová v TOP 20

Petr Halaburda, Pátek 6. března 2020

Posun ve výsledkové listině zaznamenali ve finálových kolech čeští profesionálové při svých afrických startech. Jan Cafourek bere 9. místo z dalšího turnaje v Maroku, Šideri Váňová skončila na 18. příčce v Jihoafrické republice. Špatně vstoupila do prvního turnaje sezóny Karolína Vlčková.

Jan Cafourek zvládnul výborně závěrečné kolo – čtyři birdie a jedno bogey znamenalo na hřišti Royal Golf Anfa Mohammedia (par 71) výsledek 68, což mu vyneslo výrazný posun na deváté místo, zisk 910 eur a 820 bodů do žebříčku Pro Golf Tour.

Český profesionál se po dvou minulých akcích z Maroka vrátil na týden do vlasti. „Domů se vždy moc těším, navíc jsem měl nějaké zařizování,“ vysvětlil Cafourek. Nyní zůstává v dějišti i na další turnaj, který začne v úterý 10. března.

S výsledkem je spokojen. „TOP 10 s radostí beru, protože dvě kola jsem se trápil na greenech, ale dnes už tam přece něco spadlo. Poslední dva dny jsem už měl navíc pocit, že mohu znovu normálně švihat přes levou nohu,“ připomněl zdravotní problémy, které ho potkaly při jeho letošní premiéře.

Také Šideri Váňová v poslední den vylepšovala svoje postavení. Minulý týden vybojovala druhé místo přes svém prvním startu na Sunshine Ladies Tour, dnes díky výsledku 72 v posledním kole skončila osmnáctá (+5) na Jabra Ladies Classic.

První kolo své letošní sezóny Symetra Tour má za sebou i Karolína Vlčková, ale ráda na něj vzpomínat nebude. Na turnaji Florida’s Natural Charity Classic má za sebou první kolo s výsledkem 79 (+7) a k postupu do finálového kola má daleko.

Konečné výsledky Pro Golf Tour
Konečné výsledky Sunshine Ladies Tour
LEADERBOARD Symetra Tour  

Datum: Pátek 6. března 2020
Všechny články autora

Související články

Profesionální série: ženské trio v Africe, Lieser ...
Profesionální série: ženské trio v Africe, Lieser ...

23.03.2022 | Řada českých želízek bude ve hře na profesionálních akcích. Na další turnaj LET se chystají Kristýna Napoleaová, Tereza Melecká a Šideri Váňová, na DP World Tour se vrátí Ondřej Lieser v Kataru, další turnaj Epson Tour bude hrát Klára Spilková a třetí akce Pro Golf Tour je před Janem Cafourkem.

Profesionální série s jedním Čechem a čtyřmi Češkami
Profesionální série s jedním Čechem a čtyřmi Češkami

14.03.2022 | Ve třech destinacích tří světadílů se představí během tohoto týdne čeští golfoví profesionálové. V Egyptě začíná série Pro Golf Tour s Janem Cafourkem, v Saudské Arábii startují na Ladies European Tour Tereza Melecká, Kristýna Napoleaová a Šideri Váňová, na americké Epson Tour hraje Klára Spilková.

Vlčková bere konečné 45.
Vlčková bere konečné 45.

19.04.2021 | Karolína Vlčková při svém třetím letošním startu na Symetra Tour prošla premiérově cutem a bere konečné dělené 45. místo. Naopak Janu Cafourkovi se nepodařilo napodobit první start na Pro Golf Tour a v dalším egyptském turnaji neprošel cutem.

Výborný vstup Napoleaové, konečné 20.
Výborný vstup Napoleaové, konečné 20.

17.03.2022 | Výborný vstup má za sebou Kristýna Napoleaová na turnaji Ladies European Tour v Saudské Arábii. S výsledkem Even par dělí jedenácté místo a má výborně nakročeno k postupu do finále. Třetí kolo na premiérové akci Pro Golf Tour v Egyptě zvládnul výborně Jan Cafourek (69), což mu vyneslo 20.

Tři Češky startují na LET a Symetra Tour
Tři Češky startují na LET a Symetra Tour

27.05.2021 | Golfové série po celém světě se rozjely naplno. Českou republiku budou v tomto týdnu reprezentovat tři hráčky na profesionálních soutěžích: Karolína Vlčková pokračuje ve svém programu na Symetra Tour, Šideri Váňová a Tereza Koželuhová startují na Ladies European Tour.

Češi na profesionálních Tour: Matuš v Rakousku ...
Češi na profesionálních Tour: Matuš v Rakousku ...

15.04.2021 | Nevydařený den má za sebou Ondřej Lieser (+8) na Austrian Open, naopak Stanislav Matuš (+3) zůstává ve hře o účast ve finálových kolech. Na Pro Golf Tour získal Jan Cafourek (+3) konečné 38. místo, finálové kolo čeká na Sunshine Ladies Tour Kateřinu Vlašínovou (+3) a Kristýnu Napoleaovou (+4).

České jedničky zůstaly po celou sezónu stejné
České jedničky zůstaly po celou sezónu stejné

21.09.2019 | Konec domácí sezóny výkonnostních hráčů klepe na dveře a jména nejlepších Čechů se během roku ani jednou nezměnila. Těmi nejvýše postavenými jsou i nadále Klára Spilková s Ondřejem Liesere mezi profesionály a Sára Kousková s Jiřím Zuskou mezi amatéry.

Cafourek získal v Egyptě druhý titul na Pro Golf ...
Cafourek získal v Egyptě druhý titul na Pro Golf ...

14.04.2022 | Skvělá dvě kola a vítězné dvoujamkové play-off přineslo Janu Cafourkovi v Egyptě druhý titul na sérii Pro Golf Tour v kariéře. Český profesionál měl sice pozvolnější úvodní den (72), ale poté přišel fantastický finiš (67+66), vítězství a zisk pěti tisíc dolarů.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde