Česká golfová federace

Aktuality

European Olympic Hopes Trophy se letos kvůli epidemii neuskuteční

European Olympic Hopes Trophy se letos kvůli epidemii neuskuteční

redakce, Pátek 6. března 2020

Osmý ročník golfového European Olympic Hopes Trophy se neuskuteční podle původního plánu letos v dubnu, ale až za rok. Kvůli šířící se epidemii onemocnění coronavirem COVID-19 ho slovinští pořadatelé přeložili na duben příštího roku.

Slovinci dnes informovali všechny přihlášené země, že rozhodnutí učinili proto, aby nevystavili účastníky turnaje možnosti nákazy. Ostatně některé federace již organizátory předem informovaly, že se soutěže nemohou na základě současné situace zúčastnit. Letošní turnaj se měl hrát od 15. do 18. dubna na hřišti Golf Livada.

Myšlenka založit ve středoevropském prostoru tradici týmové soutěže pro mladé hráče a hráčky ve věku do 16 let vznikla před osmi lety ve Vídni.

První dva ročníky soutěže hostilo Maďarsko (v roce 2013 Old Lake GC v Tatě, v roce 2014 Pannonia G&CC).  Slovensko se role hostitele poprvé ujalo v roce 2015 v GC Welten v Báči, v roce 2016 byl dějištěm Golf Resort Skalica, v letech 2017 a 2018 se hrálo v Golf Resortu Kaskáda.

Pravidelnými účastníky EOHT jsou hráči a hráčky z České republiky, Slovenska, Maďarska a Slovinska. Střídavě se k nim připojují Rusové, Srbové, Poláci, Rakušané a Němci.

České týmy ovládly první tři ročníky turnaje (vyhrály v obou letech v Maďarsku a následně také jednou na Slovensku). Loni uspořádali první ze dvou ročníků v Moravských Toplicích právě Slovinci - české dívky svoji soutěž vyhrály, chlapci obsadili druhé místo.

FOTO: Česká družstva na EOHT 2019

Autor: redakce 
Datum: Pátek 6. března 2020
Všechny články autora

Související články

Češi vezou ze Slovinska zlato a stříbro
Češi vezou ze Slovinska zlato a stříbro

23.04.2022 | Dvě cenné medaile vezou ze Slovinska čeští mladí golfisté z 8. European Olympic Hopes Trophy ve Slovinsku. Chlapecký tým prohrál těsně souboj o zlato, dívky svoji soutěž naprosto ovládly.

Mladí reprezentanti na EOHT znovu jasně vyhrávali
Mladí reprezentanti na EOHT znovu jasně vyhrávali

22.04.2022 | Dvě výhry nad italskými soupeři se stejným výsledkem 3:0. Také druhý den přinesl českým družstvům na European Olympic Hopes Trophy radost a klid před závěrečným hracím dnem.

Češi na EOHT zvládli úvodní den bez ztráty
Češi na EOHT zvládli úvodní den bez ztráty

21.04.2022 | Velmi vydařený den mají za sebou mladé české výběry startující v soutěži European Olympic Hopes Trophy, která odstartovala ve Slovinsku. Chlapecký i dívčí tým vyhrály proti Maďarsku i Slovensku, navíc v součtu prohrály jediný z dvanácti zápasů.

Liesera čeká další start, české trio hraje v  ...
Liesera čeká další start, české trio hraje v  ...

20.04.2022 | Bohatý program čeká na české golfisty v závěru týdne. Tři profesionálky startují v Austrálii, Ondřej Lieser bude hrát v rámci DP World Tour ve Španělsku a nejmladší české reprezentační výběry se představí na European Olympic Hopes Trophy ve Slovinsku.

Češi byli na Junior Evian Cupu pátí, tři hráči ...
Češi byli na Junior Evian Cupu pátí, tři hráči ...

23.09.2021 | Tři hráči ve svých kategoriích v elitní desítce, družstvo páté. Takové konečné výsledky veze z Amundi Junior Evian Cupu ve Francii smíšený tým českých starších žáků a žákyň. Z jednotlivců si v závěrečném kole vedl nejlépe Louis Klein (-1), což mu přineslo konečné osmé místo.

Češi jsou na Evian Cupu už pouhé dvě rány od bronzu
Češi jsou na Evian Cupu už pouhé dvě rány od bronzu

22.09.2021 | Pouhé dvě rány ztrácejí čeští golfisté věkové kategorie do 14 let, hrající The Amundi Evian Juniors Cup ve Francii, na třetí místo před finálovým kolem. Nejlépe si dnes vedl Matouš Zach, který náročné hřiště obešel v paru, což byl vůbec nejlepší výsledek dne.

Evian Junior Cup: Po 1. kole Češi na sedmém místě
Evian Junior Cup: Po 1. kole Češi na sedmém místě

21.09.2021 | Na sedmém místě je český tým starších žáků v prestižní soutěži The Amundi Evian Junior Cup, která odstartovala dnes ve Francii. Mladí Češi však neztrácejí příliš na nejlepší družstva, od čtvrtého místa je dělí pouhé tři rány. Z jednotlivců zvládl nejlépe nástrahy prvního kola Louis Klein (+3).

Poslední reprezentační soutěž roku patří juniorskému ...
Poslední reprezentační soutěž roku patří juniorskému ...

20.09.2021 | Poslední reprezentační akcí roku bude v následujících třech dnech The Amundi Evian Juniors Cup, jak se celým názvem jmenuje soutěž čtyřčlenných národních výběrů do 14 let, která se hraje tradičně ve Francii.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde