Česká golfová federace

Aktuality

Nový software bude pomáhat Tréninkovým centrům mládeže

Nový software bude pomáhat Tréninkovým centrům mládeže

Petr Halaburda, Pátek 21. února 2020

Sedmadvacet Tréninkových center mládeže ČGF (TCM) bude od letošního roku využívat pro svoji činnost aplikaci TCM.golf. Její možnosti a plné využití představili zástupcům klubů, resortů a trenérům na sérii šesti seminářů zástupci společnosti GolferIS.

V čem spočívají hlavní výhody aplikace TCM.golf? Přístupná bude jednak trenérům, kteří v něm mohou zaznamenávat podrobné dění svých tréninkových skupin, hráči přes ní budou dostávat všechny organizační a další informace pro svoji přípravu, bude ale umožňovat dokonalý přehled také jejich rodičům. Přístup do ní je možný různými způsoby včetně mobilních telefonů.

„Absolvovali jsme šest seminářů napříč republikou, postupně se jich zúčastnilo 130 zástupců klubů, hřišť, akademií a trenérů. Máme za sebou už také první jednání se slovenskými kluby, aplikaci jsme prezentovali Slovenské golfové asociaci. Těší nás nejen pozitivní ohlas od trenérů a manažerů tréninkových center, ale také od rodičů a dětí, kteří již aplikaci používají,“ popsal obchodní ředitel GolferISu Jiří Novosad rozsah zimní road show a pozval odbornou golfovou veřejnost na dodatečný seminář, který se uskuteční 2. března v Loreta Golf Clubu Pyšely.

Nejvíce zkušeností se systémem mají na Kaskádě, Kořenci a v Pyšelích, kde ho již rok v testovacím režimu používají a nachází místo i v dalších klubech. Příkladně rychle se s ním naučili pracovat v Kravařích a Beřovicích.

Využívat ho tak budou zástupci všech 27 TCM České golfové federace, která se rozhodla pro rozvoj činnosti uhradit roční licenci. "Opakovaně se objevovala poptávka z klubů, zda podobný software plánujeme. A protože se jedná o něco, co chceme dlouhodobě rozvíjet - a na čem chceme pracovat - budeme pro účely TCM systém plně financovat. Částečně budeme jeho zakoupení spolufinancovat rovněž pro menší kluby, které zatím podmínky tréninkových center nesplňují,“ vysvětlil generální sekretář ČGF Aleš Libecajt, který se některých seminářů osobně zúčastnil.

Systém bude mít velké přednosti pro samotná TCM a hráče, ale bude mít velký význam i pro přehled o výchově mladých golfistů ze strany ČGF. „Chceme kontrolovat efektivitu práce center a sledovat podrobně vývoj každého hráče včetně těch z nižších pater pyramidy Tréninkového systému ČGF. Současně nám bude sloužit jako přesný přehled při dokladování naší práce pro státní instituce, které rozdělují dotace na rozvoj talentované mládeže,“ vysvětlil Libecajt.

Datum: Pátek 21. února 2020
Všechny články autora

Související články

Turnajová sezóna 2024 je (téměř) připravena
Turnajová sezóna 2024 je (téměř) připravena

03.01.2024 | Na konci minulého roku byly na webu a v mobilní aplikaci ČGF publikovány oba kalendáře akcí ČGF na rok 2024. V případě kalendáře hlavních akcí to je čtvrtá pracovní verze, kalendář akcí mládeže byl publikován poprvé.

V nové sezóně ČGF připravila více než 100 turnajů ...
V nové sezóně ČGF připravila více než 100 turnajů ...

28.03.2023 | Česká golfová federace cílí na děti prostřednictvím regionálních turnajů. V šesti kategoriích je myšleno i na úplné benjamínky. Ti mají možnost vyzkoušet si své první sportovní krůčky ze zkrácených odpališť. Celkem 105 turnajů na 73 hřištích odstartuje turnaj 14. 4. v Hluboké nad Vltavou.

STK hodnotila letošní sezónu a připravila návrh ...
STK hodnotila letošní sezónu a připravila návrh ...

29.10.2021 | Technický úsek STK ČGF rozšířený o regionální zástupce hodnotil sezónu 2021 a navrhl možnou podobu sezóny 2022 pro podzimní regionální schůze STK klubů a následně pro Celorepublikovou schůzi regionálních delegátů STK.

Evian Junior Cup: Po 1. kole Češi na sedmém místě
Evian Junior Cup: Po 1. kole Češi na sedmém místě

21.09.2021 | Na sedmém místě je český tým starších žáků v prestižní soutěži The Amundi Evian Junior Cup, která odstartovala dnes ve Francii. Mladí Češi však neztrácejí příliš na nejlepší družstva, od čtvrtého místa je dělí pouhé tři rány. Z jednotlivců zvládl nejlépe nástrahy prvního kola Louis Klein (+3).

Mládežnické kvalifikace uzavřeny, známe všechny ...
Mládežnické kvalifikace uzavřeny, známe všechny ...

27.07.2021 | Závěrečná kvalifikace dnes definitivně určila složení mistrovství ČR družstev v mládežnických kategoriích. Poslední postupující určil dnešní turnaj smíšených družstev do 16 let regionu Východ B, který se uskutečnil v Ropici. Známe tak 40 týmů, které čekají závěrečné šampionáty.

MMČR, 2. kolo: Jakubčík a Siwy drží vedení, mezi ...
MMČR, 2. kolo: Jakubčík a Siwy drží vedení, mezi ...

16.07.2021 | Filip Jakubčík míří na Kaskádě za mistrovským dorosteneckým titulem, vedení po horším kole si udrželi David Siwy, Alexandra Šulíková a Agáta Vahalová. Mezi midy na Černém Mostě si mírný náskok vypracovala Silvie Ditterová, mužským lídrem je nově Dominik Pavouček.

Nabitý kalendář mládežnických regionálních sérií
Nabitý kalendář mládežnických regionálních sérií

13.07.2021 | Pořádně napilno mají od začátku prázdnin účastníci mládežnických regionálních sérií po celé republice. Není příliš volných dnů, v kterých by nebylo kde startovat. V regionech se letos uskuteční jen během prázdnin 48 turnajů.

Známe letošní šampiony mezi žáky a kadety
Známe letošní šampiony mezi žáky a kadety

02.07.2021 | Bez velkých dramat si vedoucí hráči a hráčky po druhém kole došli pro tituly národních mistrů ČR mezi žáky a kadety. Ve Mstěticích si v deštivém počasí trofeje vybojovali Jakub Hejlek, Denisa Vodičková, Václav Švub a Ester Otiepková.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde