Česká golfová federace

Aktuality

Kurzem Trenér golfu ČGF III. třídy prošlo 29 účastníků

Kurzem Trenér golfu ČGF III. třídy prošlo 29 účastníků

redakce, Úterý 28. ledna 2020

Letošní kurz Trenér III. třídy, kterým prošlo 29 účastníků, byl završen v neděli. Stejně jako v předchozích letech se uskutečnil pod vedením Profesionální golfové federace asociace hráčů a učitelů golfu v ČR (PGAC) ve dvou víkendových blocích.

Na účastníky čekala teoretická i praktická odborná příprava k působení v golfových klubech coby asistentů profesionálních trenérů při výuce začínajících dětí.

Během prvního víkendového bloku účastníci absolvovali 20 hodin teoretické výuky z oblasti základů sportovního tréninku dětí a mládeže, pravidel golfu, první pomoci a regenerace, základů golfového švihu a základy výuky golfu se zaměřením na děti a mládež.

Pro druhý blok praktické výuky byli absolventi rozděleni do dvou skupin, aby absolvovali 20 hodin praktické výuky spojené se závěrečnou zkouškou pod vedením zkušených lektorů Vzdělávacího systému PGAC.

V souladu s Kvalifikačním řádem Trenérů golfu ČGF mohou úspěšní absolventi kurzu po třech letech praxe absolvovat navazující studium Trenér golfu ČGF II. třídy nebo vstoupit do řad členů PGAC a začít studovat Vzdělávací systém PGAC.

„Za lektory mohu s potěšením konstatovat každoročně se zvyšující úroveň účastníků kurzu a zvyšující se zájem o načerpání nových znalostí a zkušeností. Lektorům patří poděkování za odvedenou práci a účastníkům kurzu za zájem s jakým k výuce přistupují,“ zhodnotil průběh kurzu Tomáš Gryc, ředitel Vzdělávacího systému PGAC.

Ilustrační foto

Autor: redakce 
Datum: Úterý 28. ledna 2020
Všechny články autora

Související články

Nové vedení české PGA zvoleno nebylo
Nové vedení české PGA zvoleno nebylo

22.01.2022 | Nové vedení PGA of Czech Republic dnes nebylo zvoleno. Volební valná hromada nebyla na zámku Štiřín usnášeníschopná kvůli nedostatečnému počtu přítomných členů, což způsobily onemocnění a karanténa. Organizaci dále povede dosavadní představenstvo, k volbě dojde nejdříve během léta.

Petr Nič obhájil titul mezi učícími profesionály
Petr Nič obhájil titul mezi učícími profesionály

15.06.2021 | Na první jamce play-off se rozhodlo o staronovém mistru mezi učícími profesionály. Stejně jako před rokem vyhrál titul na Mistrovství Czech Pro-Am Teaching Tour v Berouně Petr Nič, který v rozstřelu porazil Jiřího Němečka.

Německá PGA ocenila českého trenéra
Německá PGA ocenila českého trenéra

03.03.2020 | Stříbrný odznak udělila německá PGA českému trenérovi Petru Němcovi na únorové výroční konferenci v Kasselu za více než pětadvacetiletou spolupráci a osobní přínos pro PGA Germany.

Vzdělávací kurz Trenér golfu ČGF II. třídy
Vzdělávací kurz Trenér golfu ČGF II. třídy

25.10.2019 | Česká golfová federace ve spolupráci s Profesionální golfovou asociací hráčů a učitelů golfu v ČR (PGAC) otevírají vzdělávací kurz Trenér golfu ČGF II. třídy. Zájemci o studium se mohou hlásit do 15. ledna 2020.

Kurz pro zájemce o licenci Trenéra golfu ČGF III.
Kurz pro zájemce o licenci Trenéra golfu ČGF III.

15.10.2019 | Česká golfová federace a Profesionální golfová asociace hráčů a učitelů golfu v ČR (PGA C) vypisují kurz Trenéra golfu ČGF III. třídy. Jde o základní trenérský kurz v rozsahu 40 hodin.

Mistrem mezi učícími profesionály je Jiří Janda
Mistrem mezi učícími profesionály je Jiří Janda

21.05.2019 | Novým českým mistrem ve hře na rány mezi profesionálními trenéry se stal zkušený Jiří Janda. Jednapadesátiletý hráč dokázal vyhrát dvoudenní Mistrovství Czech Pro Am Teaching, které dnes skončilo v Berouně.

Grandfinále Czech PGA Tour na Kaskádě: vítězí ...
Grandfinále Czech PGA Tour na Kaskádě: vítězí ...

30.09.2022 | Tradiční závěrečný turnaj české profesionální túry na Kaskádě ovládl Dominik Pavouček. Po kolech 69, 69; -6 uspěl hned na první jamce play-off proti Šimonu Zachovi 70, 68; -6. Třetí skončil Matyáš Zapletal 70, 70; -4. ...

Kořínek atakoval na Czech Open magickou 59, rozstřel ...
Kořínek atakoval na Czech Open magickou 59, rozstřel ...

14.08.2022 | Golfovou parádu předvedl ve finálovém kole Czech Open Aleš Kořínek. Zahrál 60 ran, vytvořil nový rekord berounského hřiště a díky tomu dokázal dohnat dosud suverénně vedoucího Juliena Bruna. Oba po 72 jamkách skončili na skóre -23 a o vítězi muselo rozhodnout play-off.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde