Česká golfová federace

Aktuality

 Klára Spilková v letošní premiéře získala 8. místo na LPGA!

Klára Spilková v letošní premiéře získala 8. místo na LPGA!

Petr Halaburda, Neděle 26. ledna 2020

Dosud nejlepší výsledek ve své kariéře na americké LPGA Tour získala Klára Spilková. Na premiérovém turnaji sezóny obsadila dělené osmé místo.

Klára Spilková má za sebou skvělý turnaj! S výsledkem -9 (72+68+68+71) se zařadila poprvé mezi absolutní elitu světového golfu, na stejném skóre skončila rovněž mimo jiné Jesssica Korda, v poli poražených nechala například i Lexi Thompson, Brooke Henderson, Nelly Korda, Stacy Lewis a další.

Spilková prožila skvělý týden, v kterém jí pomáhal na bagu přítel Sean Davidson, jenž zastoupil obvyklého caddyho Will St. Ongeho. „Sehráli jsme se hned v prvním kole, ale pak už to šlo výborně. Tím, že je výborný golfista, tak mi mohl hodně pomáhat, za odměnu ho vezmu asi někam na dovolenou,“ žertovala po dohrání Spilková, ale na následující dva turnaje v Austrálii už znovu naváže na spolupráci se svým obvyklým nosičem.

Z výsledku byla nadšená, je to výborný odrazový můstek do sezóny. „I dnes jsem si hodně věřila, byť hra byla trochu pomalejší a šlo s námi hodně diváků. Jen škoda té vody na osmnáctce, mohlo to být ještě trochu lepší,“ popsala krátce závěrečné kolo, po kterém už ale také trochu plánovala příští program. „Dnes se vracíme na pět dnů do Sarasoty, v pátek odlétám ke dvěma turnajům do Austrálie. A po nich se konečně podívám zase na chvíli do Prahy,“ připomněla, že jí už brzy čekají další dva soutěžní starty a také hodně cestování.

Turnaj nakonec vyhrála Švédka Madelene Sagström (-17).

LEADERBOARD

FOTO Čeněk Lorenc

 

Datum: Neděle 26. ledna 2020
Všechny články autora
Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde