Podzimní kolo Celorepublikového turnaje základních škol ve SNAGu je u konce



Podzimní kolo Celorepublikového turnaje základních škol ve SNAGu je u konce

Od 18. do 29. listopadu se ve školách a klubech po celé republice odehrálo podzimní kolo turnaje ve SNAGu. Zúčastnilo se celkem 34 škol, vždy ve spolupráci s golfovými kluby v okolí.

Podzimní kolo turnaje je určeno především k přípravě hráčů a týmů na jarní kvalifikaci, stejně tak mohou školy využít právě odehrané kolo k vytyčení cílů na zimní tréninky. Ať už jde o upřesnění nominací na jaro či o zaměření klíčových aspektů zimní přípravy, důležitou částí podzimního kola je také týmová rivalita či chuť vyhrát nad jiným vzdáleným družstvem! Školní ročník před nedávnem začal, chladné počasí už je tu nevyhnutelně s námi, a tak se díky golfovým kroužkům a našemu podzimnímu kolu turnaje ve SNAGu děti pravidelně scházejí na golfových lekcích. Je to skvělá příležitost si po školním dni oddechnout, ale zároveň zůstat v pohybu, naučit se pravidlům hry i slušnému chování, které je s golfem úzce spojené.

Děti si podzimní kvalifikaci náramně užily. Mnoho týmů zavedlo i vlastní hry a soutěže v rámci družstva a nechyběly ani pořádné sázky! Například manažer Pilsner Golf Resortu Hořehledy ve spolupráci se ZŠ Spálené Poříčí a ZŠ Blovice slíbil, že spořádá celou skórekartu, nepřekoná-li ani jeden z hráčů mezník 300 bodů… No, naštěstí mladí golfisté svého trenéra podrželi a skórekarta se letos nejedla!

Úžasná týmová, sportovní a soutěžní atmosféra nechyběla ani v letošním ročníku a my všem týmům přejeme úspěšnou zimní sezónu. Už teď se těšíme na jarní kvalifikaci!

Celkové týmové výsledky:
1. místo Základní škola Plzeň - Újezd
2. místo Golfový klub Hradec Králové
3. místo Golfový klub Symbióza Nebeská Rybná
4. místo 25. Zakladní škola Plzeň
5. místo Zakladní škola Opatovice nad Labem

Celkové výsledky jednotlivců:
1. - 3. místo Matěj Kreysa, Tomáš Vild, Martin Andreas, všichni ZŠ Plzeň Újezd
4. místo Marek Slezák, GK Hradec Králové
5. - 6. místo Tereza Boháčková, ZŠ Kuřim; Jiří Láno, ZŠ Hranice

Kompletní výsledky naleznete zde.


Foto ZŠ U lesa
DSC01395
image0
SNAG3a