Česká golfová federace

Aktuality

Zdeněk Kodejš bude i další dva roky šéfem centrální zóny EGA

Zdeněk Kodejš bude i další dva roky šéfem centrální zóny EGA

redakce, Sobota 16. listopadu 2019

Výroční valná hromada Evropské golfové asociace (EGA) dnes v Chantilly potvrdila, že i v dalším dvouletém období bude šéfem centrální zóny Zdeněk Kodejš. Prezident ČGF tak zůstane i nadále členem nejužšího vedení evropského golfu. Novým prezidentem EGA byl zvolen Haukur Örn Birgisson z Islandu.

Valné hromadě předcházely dva dny, jehož náplní byla řada oficiálních i neoficiálních schůzek 41 zástupců jednotlivých členských zemí EGA, v které je sdruženo celkem 47 zemí.

Hlavním tématem jednání byl nový celosvětový handicapový systém (WHS), na který budou národní federace a asociace přecházet v dalších dvou letech. „Jednotlivé země jsou v různé fázi příprav, teprve nejbližší období ukáže, kdy bude celý přechod definitivně uzavřen,“ uvedl generální sekretář ČGF Aleš Libecajt, který se valné hromady rovněž zúčastnil.

EGA už ale projednávala i další výzvy, které na golf čekají v nadcházejících letech. „Velkým tématem nejen evropského golfu je jeho udržitelnost - a to ať už ve smyslu hospodaření s vodou, používání pesticidů či vytváření podmínek pro mladé hráče,“ ukončil své dvouleté prezidentování Pierre Bechmann a připnul zlatou medaili na klopu saka svému nástupci.

Tím se stal čtyřicetiletý islandský právník a dlouholetý sportovní funkcionář Haukur Örn Birgisson.

Na společné fotografii zleva: Kodejš, Bechmann, Birgisson.

 

Autor: redakce 
Datum: Sobota 16. listopadu 2019
Všechny články autora

Související články

EGA Konference v dějišti Ryder Cupu 2023
EGA Konference v dějišti Ryder Cupu 2023

26.11.2022 | Delegace ČGF ve složení prezident Vratislav Janda a generální sekretář Aleš Libecajt se zúčastnila Výroční konference Evropské golfové asociace (EGA) v italské metropoli.

Vedení Evropské golfové asociace jednalo na Islandu
Vedení Evropské golfové asociace jednalo na Islandu

13.11.2021 | Zástupci 44 ze 49 členských zemí Evropské Golfové Asociace (EGA) jednali na Islandu. Třídenní program vyvrcholil dnes hlavní konferencí EGA Annual General Meeting a obměnilo se složení exekutivy včetně pozice šéfa Centrální zóny, kterou opustil Zdeněk Kodejš.

Zdeněk Kodejš se stal členem nejužšího vedení EGA
Zdeněk Kodejš se stal členem nejužšího vedení EGA

18.11.2017 | Prezident České golfové federace Zdeněk Kodejš byl dnes potvrzen do čela Centrální zóny Evropské golfové asociace (EGA) a současně se stal členem exekutivy, nejvyššího orgánu evropského golfu. Očekávané zvolení českého golfového funkcionáře bylo završeno na Výroční konferenci EGA v Lausanne.

European Boys’ Team Championship 2025 bude hostit ...
European Boys’ Team Championship 2025 bude hostit ...

03.04.2024 | Radostná zpráva pro český golf přišla ze sídla Evropské golfové asociace (EGA). Po 7 letech a počtvrté v 46leté historii nejvýznamnější akce juniorských družstev v Evropě se její pořadatelství vrátí v roce 2025 do ČR. Mezi domácími resorty padla na výboru EGA už podruhé volba na brněnskou Kaskádu.

Přihlásit se do soutěží družstev lze jen do konce ...
Přihlásit se do soutěží družstev lze jen do konce ...

26.03.2024 | Soutěže družstev ČGF začnou o druhém květnovém víkendu, kdy startuje 1. a 2. liga družstev mužů a žen na Karlštejně a v Olomouci. Extraliga mužů a žen má své úvodní kvalifikační trojkolo na programu až na konci června v Telči. Novinkou sezóny je první ročník Czech Young Masters v srpnu na Ypsilonce.

Kurz maršálů golfových resortů 2024
Kurz maršálů golfových resortů 2024

25.03.2024 | Panorama Golf Resort přivítal 20. a 21. března 30 účastníků Kurzu maršálů golfových resortů s otevřenou náručí a nádherným jarním počasím. Česká Asociace Golfových Maršálů pořádala s podporou České golfové federace 15. kurz maršálů golfových resortů.

Konference ČGF schválila rozpočet pro rok 2024
Konference ČGF schválila rozpočet pro rok 2024

16.03.2024 | Již na tradičním místě, v pražském Wellness Hotelu Step, proběhla v sobotu 16. března konference České golfové federace. Delegáti rozhodli o rozpočtu pro rok 2024, který zahrnoval jak investici do nového IT systému nové generace, tak i návrat k marketingové podpoře golfu.

Kurz Trenér golfu ČGF III. třídy
Kurz Trenér golfu ČGF III. třídy

02.02.2024 | Česká golfová federace, CZECH GOLF CONSULTING s.r.o. a Profesionální golfová asociace hráčů a učitelů golfu v ČR vypisují kurz Trenér golfu ČGF III. třídy. Vzdělávací kurz má podobu základního trenérského kurzu v rozsahu 40 hodin. Více informací naleznete v odkaze.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde